ŽIVOT

Matej Perkušić – Blogeri oduševljeni Baranjom: Kada su vidjeli Kopački rit, nastao je muk!

Matej Perkušić, direktor TZ Baranje bio je domaćinom blogerima i 'influencerima' čim su iz Osijeka prešli Dravu. A onda ...

Objavljeno 09.07.2018
Alan Srčnik

Matej Perkušić, direktor TZ Baranje bio je domaćinom blogerima i ‘influencerima’ čim su iz Osijeka prešli Dravu, a koje je u Hrvatsku dovela Turistička zajednica na nacionalnoj razini, u namjeri da isti putem svojih profila društvenih mreža prenesu sjajne dojmove iz naše male zemlje.

Stiglo ih je 10 ‘komada’ sa svih strana svijeta, a čiji profili društvenih mreža broje čitavu vojsku poklonika. Što oni kaži i pokažu, drugi požele. I stoga ih je TZ Hrvatske pozvala i provela Lijepom našom. Naposljetku su stigli u Osijek, Slavoniju i Baranju. A odlaze – siti. I ljepote i hrane.

BLOGERI I ‘INFLUENCERI’ – BARANJSKI DOMAĆIN MATEJ PERKUŠIĆ

Susret sa Slavonijom i Baranjom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ako se samo sjetimo kako je Graham Mackrell, glavni tajnik West Ham Uniteda, kada je još Osijek igrao s njima u Kupu UEFA-e, zaustavio jet na aerodromu dok se on najede u jednom osječkom restoranu, sve je jasno!

KOPAČKI RIT I SVA BOGATSTVA BARANJE

Matej Perkušić ih je upoznao s čarolijom Baranje i na taj način. Najeo, napojio, proveo … Ako bilo što kažu protiv nas, sram ih bilo 🙂 Pekli su kobasice, gledali utakmicu, probali šarana u rašljama, fiš, ali ostali i oduševljeni prirodnim ljepotama, činjenicom da i dalje od mora – Hrvatska jest lijepa.

– Jedno je sigurno, u Hrvatskoj se nikako ne može ostati žedan i gladan – navela je influencerica iz Poljske. Govoreći o hrani, japancu Yuyi Matsuo izuzetno se svidjelo pečenje roštilja uz vatru, a ražnjiće je nazvao ”Croatian marshmallows”.

Nadalje, kada su vidjeli Kopački rit, nastao je muk!

– Ovako nešto nismo nikada vidjeli, ni očekivali – rekli su praktički složno pozvani blogeri.

Neizostavno je spomenuti i njihovu oduševljenost vidikovcem, pogled na vinograd ostavio ih je bez daha. Upravo na vidikovcu djevojke su vidjele priliku za najbolji ”photosession”, čak su se za fotke i presvlačile više puta.

Većina od njih desetak Hrvatsku je već posjetila nekoliko puta, npr. japancu Yuyi ovo je osmi put. Premda, Slavonija i Baranja svima je sad prvi put bila na repertoaru.

Nadamo se da ovaj posjet nije bio prvi i jedini, jer sudeći po povratnim informacijama, oduševljeni su jednako koliko i Maldivima, Dubaijem i sličnim atrakcijama koje su posjetili.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Česima i Poljacima nezaobilazna smo stanica na putu do ljetovanja, Skandinavci zainteresirani za slavonski tip tržišta, a ''našima'' smo omiljena vikend destinacija!

TZ Baranja – Perkušić u Baranji želi Skandinavce!

Povodom izuzetno uspješnog projekta ”Visit Slavonia, Share Slavonia” imali smo priliku razgovarati s direktorom ”TZ Baranja” Matejom Perkušićem. Svih 10 Više…

Blogeri već treći dan uživaju kako u prirodnim, tako i u gastronomskim posebnostima Slavonije. Jessica Henze na društvenim mrežama pokazala nam je kako provode dane!

Izdvajamo blogericu koja uživa u sklopu projekta ”Visit Slavonia, Share Slavonia”

Promotivni projekt ”Visit Slavonia, Share Slavonia” već je u punom tijeku! Izdvojili smo jednu od sudionica projekta koja nam je Više…

Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia, Share Slavonia“

HTZ dovodi danas 10 svjetskih ‘blogera’ i ‘influencera’ u Osijek

Hrvatska turistička zajednica kreirala je posebni promotivni projekt „Visit Slavonia, Share Slavonia“, koji će se na društvenim mrežama provoditi pod Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dakako, opreza nikad dosta pa tako pripazite na skliske i vlažne kolnike i jutarnju maglu!

Današnji dan provodite na cesti? Nema većih smetnji – javlja HAK!

Ne morate se pretjerano 'ubundati', niiti brinuti ukoliko ste zaboravili kišobran, ali ipak, ni sunce nam danas neće dugo biti u gostima... Jedan prosječan dan - zadovoljni smo! :)

Jedna obična srijeda – vrijeme O.K.! Nema padalina, ali ni pretjerano sunca

Veliki izbor eko-etno proizvoda, tradicionalnih jela i pića, rukotvorina, božićnih dekoracija - sve to i mnogo više nudi sajam u Mallu! :)

Božićni sajam u Mallu Osijek