OSJEČANI

Ministar Beroš u Osijeku: “Nisam primjetio nikakve propuste, situacija nije alarmantna”

U KBC Osijek napravili sve prema uputama Nacionalog stožera civilne zaštite poput pripreme primarnog respiracijskog centra i sekundarnih i tercijarnih centara

Objavljeno 25.03.2020
Petar Tauković

Ministar zdravstva Vili Beroš u posjeti je KBC-u Osijek u kojem su dva pacijenta zaražena koronavirusom, a zbog čega je u tijeku epidemiološki nadzor u KBC-u.

“Postoji određen broj bolesnika koji su pozitivni na prisutnost koronavirusa u KBC Osijek, dvoje je na intenzivnom liječenju, to su okolnosti koje nisu dobre, ali su takve kakve jesu, došao sam dati potporu djelatnicima i ravnatelju KBC Osijek”, rekao je ministar Vili Beroš i dodao da su u KBC Osjiek napravili sve prema uputama Nacionalog stožera civilne zaštite poput pripreme primarnog respiracijskog centra i sekundarnih i tercijarnih centara javlja N1.

“Desilo se to što se desilo, liječnici uvijek postupaju s namjerom spasiti život, mislim da nije došlo do propusta u postupanju, svi su svjesni da nema načina da se vidi je li neki pacijent pozitivan na koronavirus li nije, ponekad nemamo vremna čekati rezultate testiranja i to se desilo jučer u Osjieku. Nisam primjetio nikakve propuste.”

“Riječ je o novoj bolesti i svi iz dana u dan učimo i pripremamo se za nove okolnosti. Situacija nije alarmantna, pod nadzorom je”, rekao je ministar.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Crveni križ: "Još jednom molimo sve građane krvne grupe 0 da se odazovu na ovu akciju kako bi smo nastavili spašavati živote"

Ponovno hitno potrebne zalihe krvi grupe 0

Zbog smanjenih zaliha krvne grupe 0 (bez obzira na Rh faktor) Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Više…

Još 94 osobe ostale pod mjerom samoizolacije, policija u provjerama nije uočila kršenja

STOŽER OBŽ: Četvrti dan zaredom nema novooboljelih, testirano još 159 uzoraka

Prema podacima pristiglim danas ujutro u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, u zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Više…

Epidemiolozi nikako nisu mogli otkriti odakle se gospodin zarazio - nitko od kontakata nije bolestan

Nakon dva mjeseca na respiratoru i dva negativna testa, Osječanin opet pozitivan

Iako je zahvatio skoro sve kutke svijeta i borimo se s njim već mjesecima, virus COVID-19 je vrlo nepoznat pojam Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Liječnici znaju provesti cijele smjene od 12 sati s maskom na licu, tako da se ljudi definitivno mogu naviknuti na nošenje maske"

Liječnik savjetuje kako se naviknuti na svakodnevno nošenje maski

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju do 25. srpnja... Pridružite se :D

Poziv srednjoškolcima za sudjelovanje u projektu “Mir je moj đir”

Studentima je u prehrani najvažniji okus, pa okruženje i kontrola tjelesne težine

Hrvatski studenti zadovoljni cijenom, ali ne i kvalitetom prehrane