Arhiva

Mjesec u znaku filmova (O)ženi

  Objavljeno 08.03.2017
  OsijekNews redakcija

  ‘ONA – to je treće lice jednine, to je zamjenica koju ništa ne može zamijeniti!’

  Balaševićevi su stihovi koji savršenu opisuju svaku majku, suprugu, sestru, prijateljicu, ljubavnicu… A s obzirom da je mjesec ožujak posvećen ženama, poklanjamo vam 3. po redu Ženijalne dane u Kino mreži u sklopu kojih osim monodrame Mije Begović Sve što sam prešutjela (srijeda 8. ožujka s početkom u 19:30 sati) prikazujemo i ciklus filmova „(O)ženi“, o snažnim i utjecajnim ženama Jackie Kennedy, princezi Diani, Grace Kelly i Hanni Arendt. Uz to će se moći pogledati i Fellinijev 8 1/2– o redatelju Guido Anselmu koji se nalazi u kreativnoj blokadi, hrvatski Trampolin– o trima ženama koje susrećući jedna drugu mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajne o svojim obiteljima i francuski Sve što dolazi– o profesorici Nathalie koja se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život.

  Do kraja mjeseca računajte i na ovogodišnje već tradicionalno izdanje Frankofonije i Revije suvremenog frankofonog filma, kojoj se svi već sada veselimo.

  U petak 24. ožujka s početkom u 20 h u kinu Urania po prvi puta u Osijeku moći će se uživo poslušati Harija Rončevića– jednu od najvećih hrvatskih glazbenih kantautorskih zvijezda. Cijena ulaznice iznosi 90 kn u pretprodaji i 100 kn na dan koncerta.

  Ulaznice za Miu Begović i Harija se mogu kupiti na blagajni kina Urania ili rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-16 h), 205-507 (blagajna kina, iza 17 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili putem našeg Facebook profila i grupe.

  Nastavljamo i s ciklusom filmova „And the Oscar Goes To…“, u sklopu kojega prikazujemo neke od nominiranih i nagrađenih filmova iz različitih kategorija nagrade. Ovaj tjedan je uz glavno iznenađenje ovogodišnje dodijele Oscara: film Moonlight– bezvremenska priča o ljudskoj povezanosti i samootkrivenju (dobio zlatnog kipića za najbolji film, najbolju mušku sporednu ulogu te za najbolji adaptirani scenarij), na programu i Lav– film koji ste vi tražili, istinita priča o izgubljenom i nađenom životu (6 nominacija).

  Novi filmski tjedan osim oskarovaca i ženijalnih filmova premijerno donosi novu adaptaciju King Konga Kong: Otok lubanja. I dalje se mogu pogledati novi nastavak X-Mena Logan, Anka i T2 Trainspotting, sinkronizirana animirana avantura Vau Vau zvijezda te Uzbuna na zelenom vrhu na Back to School školskoj projekciji.

  Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom otoku u Tihom oceanu – lijep, ali i opasan – ne znaju da su ušli u prostor mitskog King Konga. Kong: Otok lubanja je sniman na tri kontinenta preko šest mjeseci, a glavne uloge tumače Brie Larson, Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson i John Goodman. Film izlazi točno 12 godina nakon Peter Jacksonove verzije King Konga (2005.) i 84 godine nakon originalne crno-bijele verzije iz 1933. godine.

  Hugh Jackman se zadnji put vraća svojoj najpoznatijoj ulozi Wolverina. Radnja filma Logan smještena je u budućnost 2024. godine. Logan i profesor Charles Xavier moraju se pomiriti s nestankom X-Mena…

  Stara ekipa Renton, Begbie, Sick Boy i Spud vratili su se na velika platna nakon 20 godina odsutnosti i to bolji nego ikada, u dugo očekivanom nastavku klasika T2 Trainspotting.

  40 godina nakon ekranizacije romana Vlak u snijegu, inspirirana romanom Mate Lovraka i bićima hrvatske mitologije u kina je stigla Anka, priča o snazi i moći dječje ljubavi, bajka za djecu i odrasle.

  Pogledajte i detektivsku pustolovinu Koka i ekipe snimljene prema knjizi Ivana KušanaUzbuna na Zelenom Vrhu te iz prve ruke saznajte kako družina uspjela riješiti prve slučajeve misterioznih razbojstava.

  Vau Vau zvijezda je animirana i na hrvatski jezik sinkronizirana priča o psu Brodiju koji radije svira rock&roll nego što čuvati – priča koja nas uči da se nikada ne smijemo zaustaviti na putu do naših snova.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i jeftinije cijene možete iskoristiti na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn) te uz grupne popuste (minimalno 10 osoba, cijena ulaznice 18 kn) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Program Kina Urania 9.3.-15.3.2017 by OsijekNews on Scribd