POLITIKA

Mlinarević o Radićevom katalogu: Kome treba ovako skupa kampanja? Nismo guske u magli!

Uvodno je naglasio kako je „teška konjica“ iz Zagreba stigla u Osijek da dade potporu HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Ivanu Radiću. Nadalje, osvrnuo se i na skupi predizborni katalog Ivana Radića te pitao koliko to košta i tko financira HDZ-ovu kampanju u Osijeku

  Objavljeno 24.05.2021
  Petar Tauković

  Nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Berislav Mlinarević danas je u Osijeku održao konferenciju za medije na temu „Lažna predizborna obećanja“.

  Uvodno je naglasio kako je „teška konjica“ iz Zagreba stigla u Osijek da dade potporu HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Ivanu Radiću. Nadalje, osvrnuo se i na skupi predizborni katalog Ivana Radića te pitao koliko to košta i tko financira HDZ-ovu kampanju u Osijeku.

  Mlinarević se osvrnuo i na projekte navedene u spomenutom Radićevu katalogu. „U katalogu su istaknuti infrastrukturni projekti, a nema gospodarskih programa, nema investicija koje će zaposliti naše Slavonce, naše Osječane koji će ostati ovdje i zaraditi svoje novce pošteno. Navedeno je puno laži,  kao i stadion koji nije projekt Grada Osijeka, nego privatna investicija ili projekt pristaništa Nemetin koji je projekt Hrvatskih voda. Govore Imamo laži koje govore da su određeni projekti već počeli u svibnju 2021. ili počinju ovih dana. Ovdje jako malo ima projekata gospodina Radića koji su istinski projekti koji će donijeti zapošljavanje u Grad Osijek“.

  Mlinarević je istaknuo kako je HDZ-ova kampanja najskuplja kampanja koja je ikada bila u Osijeku. Razlog tome je, dodaje, investicijsko razdoblje 2021. – 2027. s dvije milijarde i 270 milijuna kuna, što su značajna sredstva koja trebaju doći u Slavoniju, ali su to na žalost investicije koje ne zapošljavaju.

  Nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka osvrnuo se i na Radićevo iskustvo u realnom sektoru koje je spomenuto u katalogu. „Razdoblje od 2011. do 2015. razdoblje je blokade Radićeve tvrtke. To je njegovo radno iskustvo. Između ostalog je gospodin Radić šest mjeseci trebao da plati svojih osam radnika. Račun moje tvrtke nikada nije bio u blokadi i moji djelatnici plaćeni su adekvatno u skladu s uvjetima na tržištu do petoga u mjesecu“, dodao je.

  „Idemo govoriti tko ima kakve sposobnosti. Ima li gospodin Radić kompetencije voditi ovaj grad? Ja mislim da nema!“, poručio je.

  Mlinarević drži da projekti navedeni u katalogu nisu realni, nego su to investicije koje podilaze građanima da bi napravile lijepu sliku. Ta, slika, međutim, nema osnove. „Kome treba ovako skupa kampanja? To su laži i nepotizam“, rezolutan je Mlinarević.

  Mlinarević je zamolio građane Osijeka da ovaj put izađu na izbore, da ne nasjedaju na laži i lijepe priče i na puštanje magle. „Mi nismo guske u magli, Slavonci znaju razmišljati, Osječani znaju razmišljati“, zaključio je.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Vladimir Ham predsjednik je Gradskog vijeća. Potpredsjednici su Drago Šerić i Željko Požega

  Konstituirano Gradsko vijeće Grada Osijeka

  U Osijeku je danas u prostoru Nadbiskupijskog vikarijata održana konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća Grada Osijeka na kojoj je sudjelovalo 30 Više…

  U Osijeku su prebrojani svi glasovi – obrađeno je 117 biračkih mjesta i Ivan Radić uvjerljivo je s 15.526 glasa pobijedio.

  Ivan Radić – novi gradonačelnik grada Osijeka

  Prema prvim privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva HDZ-ov Ivan Radić novi je gradonačelnik Osijeka. Ivan Penava ostaje gradonačelnik Vukovara, a Više…

  „Grad Osijek ne treba ni desne ni lijeve politike, već bolje sutra za sve građane"

  Berislav Mlinarević te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora

  Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora „Naš Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Vladimir Ham predsjednik je Gradskog vijeća. Potpredsjednici su Drago Šerić i Željko Požega

  Konstituirano Gradsko vijeće Grada Osijeka

  Gospodin Lisin je potvrdio da će uskoro ponovno biti gost u Osijeku te da je današnji sastanak dobar zalog za budućnost kada će se razgovarati i o gospodarskim mogućnostima suradnje...

  Radni sastanak s čelnikom Međunarodne streljačke organizacije Vladimirom Lisinom

  Novoizabrani gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i zamjenici gradonačelnika Dragan Vulin i Jasenka Crnković stupili su na dužnost

  Obavljena primopredaja izvršnih ovlasti u Gradu Osijeku