KULTURA

Na istoku ništa novo, što se nikako ne može reći za program trećeg dana PFK-a!

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Objavljeno 23.05.2024
Darija Kovačić

Panonski festival knjige iz dana u dan donosi brojna programska iznenađenja, goste od književnog i društvenog značaja. Pomno osmišljeni program učinio je svoje i svakodnevni je mamac za publiku koja, na zadovoljstvo brojnih izlagača, puni Športsku dvoranu Gradski vrt.

Uz nakladnike oduševljenje Festivalom pokazuju vrećicama punim knjiga i sami posjetitelji, a ako je suditi po do sada viđenom, Panonski festival knjige još se jednom pokazao kao pun pogodak za sve ljubitelje knjiga i čitanja, ali i za one koji će to tek postati.

Nove čitatelje sigurno će provući naslov Na istoku ništa novo. Zbirka je to priča navijača NK Osijeka, a autori su kroničari kluba – novinari i podcasteri, navijači i članovi Kohorte. Kroz priče 22 autora možete upoznati povijest kluba, njegove najveće, ali i najteže trenutke. Zbirku u 16:00 sati predstavlja izdavač i urednik publikacije, Tomislav Buljubašić.

Potom nam u 17:00 sati dolazi Otac – on poučava, savjetuje i zanovijeta. Pomiren da ga se ne sluša. Njegova pomirenost je dvostruka: s kćeri koja je spašena, jer je izmještena iz njegove izgubljene Bosne, s vlastitim životom u kojem se pretvorio u tuđina i gosta. Ovo je knjiga o ratu i onome što je nastalo poslije rata. Ovo je knjiga Glorie Lujanović o poraženim očevima koji bi još nešto prenijeli kćerima spašenim u tuđini.

Nakon svoje prve knjige Neboder života, Zoran Salopek nas u 18:00 sati vodi dalje, u promišljanje smisla i svrhe života, i stalno iznova bodri da si postavljamo pitanje: tko sam stvarno ja. Kada spoznamo ljubav, otkriti ćemo i svoju svrhu. U tome će nam pomoći autorov novi naslov Ego, ljubav, istina : kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu.

Tito, povjerljivo i osobno nova je biografija Josipa Broza, a od postojećih se razlikuje time što je napisana pregledno, zabavno, pitko i čitko. Navedeno ne čudi jer joj je autor naš ponajbolji novinar i publicist Boris Rašeta. Autoru će se na pozornici u 19:00 sati pridružiti i svoja promišljanja okupljenima podijeliti Drago Hedl i Jaroslav Pecnik.

Treći dan Festivala završit će uz Miru Gavrana i njegov najnoviji roman Portret duše koji govori o životu sedam žena. Sasvim dovoljno da privuče publiku u dvoranu, no ipak ćemo dodati kako autor koristi različite književne forme kako bi izgradio snažnu fabulu s ranjivim junacima. Koliko su ti junaci ranjivi saznajte u 20:00 sati.

Sve navedene naslove, ali i brojne druge, možete po promotivnim cijenama nabaviti na Panonskom festivalu knjige. Započnite vikend s novim naslovima na svojim policama!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dojmove, emocije i osvrt na proteklih pet dana u nekoliko su rečenica saželi i članovi organizacijskog tima Festivala

Završio je drugi Panonski festival knjige

Kroz pet dana trajanja festivala u dvorani Gradski vrt čak pedeset i pet domaćih nakladnika predstavilo je svoje najnovije i Više…

Programski dio ovogodišnjeg Panonskog festivala knjige ima čast zatvoriti Erika Žilić Vincetić i njezin roman Priča o kugi i vještici Agathi. Zaronite u prošlost Osijeka, prošećite unutar zidova osječkog Arhiva i upoznajte prostor kroz neko drugo vrijeme, kroz epidemiju kuge i jedan neobičan misterij.

Panonski festival knjige i Slavko Sobin uspješno vraćaju osmjehe!

Kako je i očekivano, PFK se pokazao kao mjesto druženja najboljih hrvatskih izdavača, kako novih, tako i etabliranih književnih zvijezda Više…

Na Panonskom festivalu knjige uživajte u novim knjigama, razgovorima s autorima, koncertu, uživajte vikendu!

Diklić, Pavić, Predin i Novak dolaze na predzadnji dan Panonskog festivala knjige!

I predzadnji dan Panonski festival knjige zanimljivim programima privlači djecu i mlade prema Dvorani gradski vrt, ovoga puta predstavom, kvizom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U novom filmskom tjednu premijerno na program stižu 2 nova filmska naslova. Blagajna će se otvarati svaki dan pola sata prije početka prve projekcije, što je najčešće od 17:00 sati

Ljetno radno vrijeme kina Urania

Godišnji koncert, u kapucinskoj crkvi svetoga Jakova u Osijeku je do posljednjeg mjesta bila ispunjen ljubiteljima crkvene glazbe

[FOTO] Godišnji koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

Projekt Arbyte 2.0 kao i rad samog kolektiva adresira problem nevidljivosti umjetničkog rada te često neadekvatne uvjete ili nedostatne prostore za rad, koristeći pritom motive gradilišta kao polazišni materijal

Ples sa ciglama u osječkoj Tvđi