SPORT

Na Sjenjaku se navija za Osijek!

Zašto je Kohorta protiv PSV-a podigla poruku „Now you know who we are“? Kako je moguće da je na Gradski vrt 1982. stalo čak 42,000 gledatelja? Koje su riječi navijačima omiljene pjesme „Ići ćemo daleko“?

    Objavljeno 16.02.2023
    Matija Ivanković

    Klub navijača Bijelo-plavi nastavio je u ponedjeljak točno u podne s obilaskom osječkih osnovnih škola. Na red je došao Sjenjak i OŠ Mladost čiji su mališani do posljednjeg mjesta ispunili veliku školsku dvoranu za priredbe. I dokazali da o našem NK Osijeku znaju puno više nego smo mislili!

    Ljubav prema klubu, ali i gradu

    A to smo saznali kroz interaktivnu prezentaciju kojom mališanima predstavljamo prošlost, sadašnjost i budućnost NK Osijeka. Jedini slavonski prvoligaš razlog je osnutka i postojanja naše udruge pa nam je zadovoljstvo da škole obilazimo upravo u partnerstvu s Klubom te uz podršku Grada Osijeka.

    • Osnovna poruka s kojom izlazimo pred mališane u svakoj školi koju posjetimo je da vole i poštuju, ne samo naš klub, NK Osijek, već i grad Osijek. Ako vole svoju školu, njegove ulice, parkove, trgove i igrališta, sasvim je prirodno da vole i klub koji dolazi iz ovoga grada i nosi njegovo ime. Da, ovo je priča o jednom nogometnom klubu, njegovoj povijesti, igračima i navijačima, ali je i priča o lokalpatriotizmu, istaknuo je Vladimir Katić, jedan od predavača iz Kluba navijača Bijelo-plavi.

    Glavne zvijezde

    Glavni cilj Kluba navijača Bijelo-plavi je širenje i reaktiviranje navijačke baze Nogometnog kluba Osijek, a tijekom prezentacije ispunjene foto i video materijalima s terena i tribina uvjerili smo se da su mnogi učenici OŠ Mladost već odavno baza našega kluba. Zašto je Kohorta protiv PSV-a podigla poruku „Now you know who we are“? Kako je moguće da je na Gradski vrt 1982. stalo čak 42,000 gledatelja? Koje su riječi navijačima omiljene pjesme „Ići ćemo daleko“? Na sva ta pitanja dobili smo odgovore od samih učenika i klupskom himnom na kraju prezentacije zajednički dočekali glavne zvijezde. NK Osijek su ovaj put predstavljali mladi Nail Omerović, brzanac s desnoga boka Šime Gržan te možda i najomiljeniji Bijelo-plavi, Ramon „El Toro“ Mierez. Na sva pitanja, pa i ono „trče li više za loptom ili za curama“, igrači su spremno odgovorili, a druženje je zaključeno uz brojne selfije i autograme. KNBP se, pak, pobrinuo za prigodne poklone u vidu stickera i mirisa s obilježjima naše udruge i kluba.

    Ići ćemo daleko…

    Cilj je već u ovoj školskoj godini zajedno s NK Osijekom obići sve osječke osnovne škole, a potom možda izaći i izvan granica grada. Jer Osijek je jedini slavonski prvoligaš i sve što je do sada nedostajalo da tu navijačku bazu proširimo ili reaktiviramo je taj jedan mali prvi korak poput druženja s onim najmlađima. Koji će potom doći svojim kućama, uzeti za ruku svoje roditelje, djedove i bake, inače uspavane navijače Osijeka i vratiti ih na stadion, prvo Gradski vrt, a potom i Pampas. Jer kako je Kohorta poručila jednom svojom koreografijom, „prvi korak je najvažniji“!

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    U osječkom Kulturnom centru i službeno je predstavljen časopis posvećen Nogometnom klubu Osijek i njegovim navijačima

    Javnosti predstavljena Bijelo-plava revija

    Na 52 stranice donosi klupske informacije, od brojnih intervjua s upravom, strukom, trenerima i igračima preko navijačkih osvrta i pitanja Više…

    Ovaj jedinstveni navijački projekt iz Osijeka pokrenuo je Klub navijača Bijelo-Plavi udruga, a uključeni su i eminentni novinari

    Navijači Osijeka izdaju vlastitu Bijelo-plavu reviju

    Klub navijača Bijelo-plavi udruga je koja za cilj ima reaktiviranje i proširivanje navijačke i simpatizerske baze Nogometnog kluba Osijek, ali Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!