CRNA KRONIKA

Na Staroj Dravi pronađeno mrtvo tijelo žene: Na terenu bili i dronovi

Ovim putem obitelji unesrećene osobe izražavamo iskrenu sućut

  Objavljeno 30.04.2022
  Ivona Amidžić

  HGSS Stanica Osijek primila je informaciju o nestanku starije žene na području općine Bilje u srijedu, 27. travnja 2022. godine, u 22:10 sati.

  Odmah po dojavi na teren izlazi devet spašavatelja koji započinju brzu pretragu terena. Pretraživale su se okolne šume, putevi, kanali i napušteni objekti, a područje potrage pretraživalo se i bespilotnom letjelicom s termovizijskom kamerom.

  U noćnim uvjetima posebno zahtjevno bilo je pretraživanje starih, napuštenih i zarušenih objekata bivšeg „Mesokombinata Belje„ koji danas služi kao odlagalište glomaznog otpada. Potraga se privremeno obustavlja u 2:00 sati poslije ponoći, a od 7:00 sati ujutro spašavatelji su ponovno na terenu.

  Od strane Odjela za bespilotne sustave zatražena je pomoć u angažmanu dodatnih resursa pa su u potragu uključeni spašavatelji – udaljeni piloti HGSS Stanice Novska i Orahovica. Nastavljeno je pretraživanje područja potrage, a zone je pretraživao i potražni tim sa psom. U 10:10 h putem bespilotne letjelice jedan od spašavatelja pronalazi tijelo nepoznate osobe na jezeru Stara Drava.

  Ovim putem obitelji unesrećene osobe izražavamo iskrenu sućut.

  U akciji na području općine Bilje sudjelovalo je 11 članova HGSS Stanice Osijek s pet vozila, po jedan član HGSS Stanice Novska i HGSS Stanice Orahovica i djelatnici PP Beli Manastir.

  “U protekla četiri dana HGSS Stanica Osijek bila je angažirana u tri potrage za nestalim osobama na području Osječko-baranjske županije. Zadnja potraga je imala tužan kraj, a prethodne dvije su završile sretno. U sve tri potrage ostvarena je izvrsna suradnja sa djelatnicima policije kojima, kao i našim spašavateljima, želimo nešto mirniji ostatak tjedna.”

  foto: HGSS

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i da upozorite i razgovarate sa svojom djecom...

  Na području Osijeka ukradena dva bicikla

  Početkom kolovoza, u Tenji, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl čime je 47-godišnju vlasnicu oštetio za oko 2.800,00 kuna. Policijski službenici Više…

  Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su jučer 80-godišnjakinji ukrali torbu dok je sjedila na klupi u parku...

  Dok je sjedila na klupi ukrali joj torbu

  Jučer, 28. kolovoza, oko 10,15 sati, nepoznati počinitelji ukrali su ručnu torbu 80-godišnjakinji dok je sjedila na klupi u Osijeku. Više…

  Skupina mlađih muškaraca porinula je kanue, a oko 300 metara uzvodno jedan od njih se prevrnuo...

  Tri muškarca ispala iz kanua u Dravu kod Osijeka, za jednim se traga

  Tri muškarca ispala iz kanua kod Osijeka, a jedan od njih je nestao u Dravi, javlja Glas Slavonije, a PU osječko-baranjska Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

  Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

  Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

  Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

  Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

  U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila