KULTURA

Nakladnička kuća Sandorf objavila rock autobiografiju Borisa Leinera “Sve bio je ritam”

Radi se o autentičnom svjedočanstvu nepoznate povijesti hrvatskog rocka od Azre do danas

Objavljeno 30.05.2020
Ivona Amidžić

Nakladnička kuća Sandorf objavila je autobiografiju Borisa Leinera “Sve bio je ritam”, autentično svjedočanstvo nepoznate povijesti hrvatskoga rocka od Azre do danas iz pera jednoga od najvažnijih protagonista Novoga vala.

Nakon više od četiri aktivna desetljeća u glazbi, Boris Leiner napisao je knjigu autobiografskih zapisa koji sadrže dosad neispričane priče o velikanima domaćeg rocka, kao što su Johnny Štulić, Darko Rundek, Josipa Lisac i mnogi drugi, ispisane autentičnim, duhovitim stilom, stoji u najavi.

Nezaustavljiva sila Leinerovog ritma isprepletena scenama razuzdanog rock’n’roll života otkriva dosad nepoznatu stranu najvažnijih protagonista Novog vala, naličje života celebrityja, ali i predanost umjetnosti, preskakanju barijera i pomicanju granica.

“Leinerovi prozni zapisi, ponekad u formi punokrvne kratke priče, a ponekad gotovo nadrealne, frenzične crtice, sjajno dočaravaju avanture popularnog rokera”, ističu iz Sandorfa.

“Leiner se potpuno otvara svojim fanovima i publici: ova knjiga ne poznaje tabue i okolišanja. Naprotiv, pišući uz dlaku, Boris Leiner će knjigom ‘Sve bio je ritam’ uzburkati uljuljkane glazbene i umjetničke krugove, a njegovo svjedočanstvo poželjet će pročitati sve generacije koje su od polovice sedamdesetih do danas odrastale uz Leinerov zaigrani, plesni ritam”, dodaju.

Knjigu ilustrira Davor Schunk, iskusni crtač i grafički dizajner, čiji se ludički crtež i umjetnički dizajn isprepleću s Leinerovim tekstom i čine knjigu “Sve bio je ritam” magičnom čitankom hrvatskog rocka i vodičem za nomadski život bez predrasuda.

Boris Leiner rođen je u Čakovcu 1957. Umjetničku karijeru ja započeo kao rock-bubnjar. U povijest rock’n’rolla ušao je kao bubnjar Azre te angažmanom u nizu važnih hrvatskih glazbenih projekata poput Naturalne mistike, Vještica, Šo!Mazgoona, Aerodroma, Haustora i drugih. Zadnjih se godina uz glazbu usporedno sve više bavi i kiparstvom.

(Hina)

foto: pixabay

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osječki gradski govor, jezične dumine Osječana biti će predstavljene na FFOS-u kroz knjigu autorica Ane Mikić Čolić, Mirajm Milas i Lorne Rajle, biti će sigurno zanimljivo! :)

Predstavljanje knjige Osječki gradski govor na FFOS-u

Predstavljanje knjige “Osječki gradski govor. Jezične dumine Osječana” autorica Ane Mikić Čolić, Mirajm Milas i Lorne Rajle bit će predstavljena Više…

Klub koji je iznjedrio reprezentativce Lechnera i Dupca, ali i mnoge druge legendarne nogometaše grada na Dravi o kojima se do sada nije puno čulo...

Tempo, Slavija!

Promocija knjige Tempo, Slavija! o crno-bijelim prethodnicima NK Osijeka održat će se u petak s početkom u 18:30 sati u Više…

Promocija knjige „Blackbook Croatia“ u kojoj su predstavljena čak 192 rada najboljih hrvatskih graffiti umjetnika

Blackbook Croatia: Po prvi put u knjizi objedinjeni radovi hrvatske graffiti scene

U subotu 12. veljače 2022. u Caffe baru Pepermint u 19.00 sati održat će se promocija knjige Blackbook Croatia, uredničkog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova