GOSPODARSTVO

Našičko naselje dobilo i sprave za vježbanje, uskoro košarkaško igralište …

To je naš rad u zajednici, naš rad za društveno dobro - poručio je Bebek, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad ...

  Objavljeno 03.12.2018
  Alan Srčnik

  Bio je to nekada običan ‘bajer’ zatrpan smećem, ‘ružno pače’ Našičkog naselja i, kako kažu brojni, ponajveći osječki deponij od ’98. godine na ovamo. Međutim …

  Danas su ondje postavljene sprave za vježbanje, na dispoziciji svim građankama i građanima, a što je tek naravna posljedica prethodnog uređenja prostora, mukotrpnog čišćenja i ulaganja ‘znoja, krvi i suza’ grupe građana tamošnje gradske četvrti (Gornji grad), na čelu sa Zlatkom Bebekom.

  – Da, dobili smo najzad i sprave za vježbanje. Vrlo smo sretni zbog toga. Otprije je ondje boćarski klub, drugi čitav niz sportskih sadržaja. Zapravo, napravili smo zajednički kolege i ja športsko-rekreacijski centar Heroji Rosinjače – počeo je Bebek, u vlastitoj strasti preskočivši začas dobar dio povijesti prethodno prilagođavanja prostora.

  – Stanari nisu znali što i kako ondje učiniti. Smeće se gomilalo i bio je to zaista jedan od najvećih divljih deponija u gradu. Preuzeli smo to na sebe kolege i ja i počeli rješavati, čistiti. Potom je došlo boćanje, a 2003. godine dobili smo ugovor kojim skrbimo o tom prostoru i održavamo ga. Smeća više nema, sadržaje mogu koristiti svi – nastavio je Bebek.

  – Uskoro dolazi i košaraško igralište, već sljedeće godine, čim zatopli. Otprije postoji odbojka na pijesku, za njom i igralište za mali nogomet, sportska igrališta namijenjena invalidima. To je naš rad u zajednici, naš rad za društveno dobro – poručio je Bebek, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad i predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata Sveti Rok, a pod čijom je danas ‘ingerencijom’ nekadašnji ‘bajer’ u Našičkom.

  – Uloženo je do sada ‘2.500.000 kn znoja i suza’, a odskora planiramo u suradnji s gradom ići na projekte Europske unije, a kako bi mogli raditi veće i bolje zahvate, još ozbiljnijeg karaktera  ne samo u Našičkom naselju – zaključio je Bebek.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Belišćanski HDZ-ovci motivirani, tvrde, zahtjevima zabrinutih građana grada Belišća, šalju slike šlepera sa smećem!?

  Belišće se guši u nepoznatom smeću?

  Izgradnju sufinancira Europska unija, no po projektu kojeg su radili zajednički agencija Roda ('antunovačka RRA') i općina Antunovac

  Nataša Tramišak na ‘Fejsu’ objavila kako teku radovi u Antunovcu

  Grad Osijek objavljuje javnu raspravu o prijedlogu urbanističkog plana uređenja kompleksa “Gradski vrt”

  Plan uređenja kompleksa “Gradski vrt”