GOSPODARSTVO

Našičko naselje dobilo i sprave za vježbanje, uskoro košarkaško igralište …

To je naš rad u zajednici, naš rad za društveno dobro - poručio je Bebek, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad ...

  Objavljeno 03.12.2018
  Alan Srčnik

  Bio je to nekada običan ‘bajer’ zatrpan smećem, ‘ružno pače’ Našičkog naselja i, kako kažu brojni, ponajveći osječki deponij od ’98. godine na ovamo. Međutim …

  Danas su ondje postavljene sprave za vježbanje, na dispoziciji svim građankama i građanima, a što je tek naravna posljedica prethodnog uređenja prostora, mukotrpnog čišćenja i ulaganja ‘znoja, krvi i suza’ grupe građana tamošnje gradske četvrti (Gornji grad), na čelu sa Zlatkom Bebekom.

  – Da, dobili smo najzad i sprave za vježbanje. Vrlo smo sretni zbog toga. Otprije je ondje boćarski klub, drugi čitav niz sportskih sadržaja. Zapravo, napravili smo zajednički kolege i ja športsko-rekreacijski centar Heroji Rosinjače – počeo je Bebek, u vlastitoj strasti preskočivši začas dobar dio povijesti prethodno prilagođavanja prostora.

  – Stanari nisu znali što i kako ondje učiniti. Smeće se gomilalo i bio je to zaista jedan od najvećih divljih deponija u gradu. Preuzeli smo to na sebe kolege i ja i počeli rješavati, čistiti. Potom je došlo boćanje, a 2003. godine dobili smo ugovor kojim skrbimo o tom prostoru i održavamo ga. Smeća više nema, sadržaje mogu koristiti svi – nastavio je Bebek.

  – Uskoro dolazi i košaraško igralište, već sljedeće godine, čim zatopli. Otprije postoji odbojka na pijesku, za njom i igralište za mali nogomet, sportska igrališta namijenjena invalidima. To je naš rad u zajednici, naš rad za društveno dobro – poručio je Bebek, vijećnik Gradske četvrti Gornji grad i predsjednik Udruge hrvatskih stradalnika Domovinskog rata Sveti Rok, a pod čijom je danas ‘ingerencijom’ nekadašnji ‘bajer’ u Našičkom.

  – Uloženo je do sada ‘2.500.000 kn znoja i suza’, a odskora planiramo u suradnji s gradom ići na projekte Europske unije, a kako bi mogli raditi veće i bolje zahvate, još ozbiljnijeg karaktera  ne samo u Našičkom naselju – zaključio je Bebek.

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Kao i svake godine najatraktivniji je svakako šaptač rajčicama Goran Karačić ispred čijeg je štanda red bio najduži

  Brojni posjetitelji na Festivalu bioraznolikosti: Cilj – stvaranje banke sjemena

  Pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije 23. veljače održao se Festival bioraznolikosti u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad. Festival je izazvao veliki interes građana koji su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Fotogalerija promocije prednosti i značajke sustava Civilne zaštite te promicanja suradnje žurnih službi

  Održana promocija prednosti i značajki sustava Civilne zaštite povodom dana Osječko-baranjske županije

  Eko-industrijska zona Nemetin bila je prva postaja obilaska poduzetničkih zona na području Osječko-baranjske županije i promocije Kataloga poduzetničkih zona OBŽ

  Obilazak Eko-industrijske zone Nemetin

  Naporan i dugotrajan posao pretvorite u mačji kašalj!

  Brzo i jednostavno se riješite svih nemogućih grinja u Vašim madracima i kaučima