GOSPODARSTVO

Obilazak radova: Gornji grad, Višnjevac, Josipovac

Piližota: "Obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života"

  Objavljeno 06.11.2019
  Ivona Amidžić

  Građevinski radovi odvijaju se usporedno u svim dijelovima grada. Grad Osijek proračunskim je sredstvima financirao radove na rekonstrukciji nogostupa u Ulici Grgura Ninskog u Josipovcu (u vrijednosti oko 100.000 kuna) kao i one na Šetalištu Petra Preradovića, gdje je nakon radova na rekonstrukciji i odvodnji, čiji je investitor bio Vodovod-Osijek, nova vizura središta grada upotpunjena i sanacijom pločnika. Naime, asfaltni nogostup zamijenjen je kockama, a riječ je o ulaganju za koje je Grad Osijek izdvojio oko 330.000 kuna.

  Gradilišta je obišao zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

  “Zahvaljujem stanovnicima Preradovićevog šetališta na strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja radova. Novouređeni nogostup i cesta, uz jedan od najljepših osječkih parkova – nedavno obnovljen Sakuntalin park – sasvim sigurno doprinose potpuno drukčijem dojmu eksterijera samog središta grada. Vjerujem da to prepoznaju i naši sugrađani te da će svojim odgovornim ponašanjem zaštititi i očuvati ovaj zajednički prostor, kako bi nam Osijek bio što ljepše i ugodnije mjesto za život”, kazao je Boris Piližota.

  Prema prioritetima gradskih četvrti, u Naselju Vladimira Nazora odvijaju se radovi na popravku nogostupa (vrijednosti oko 160.000 kuna), u Višnjevcu je u tijeku popravak nogostupa u Ulici kralja Tomislava (vrijednosti oko 140.000 kuna) dok se u Josipovcu odvija popravak nogostupa u Bizovačkoj ulici (vrijednosti oko 170.000 kuna).

  Radovi se u Josipovcu odvijaju i preko propusta kanala Crni fok, odnosno na pristupnim cestama koje uz most povezuju Dubrovačku ulicu u Višnjevcu i Ulicu kneza Domagoja u Josipovcu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 625.000 kuna, dok su radove na zacjevljenju kanala financirale Hrvatske vode.

  “Uvijek ima onoga što se još može napraviti, ali drago mi je obići sve lokacije na kojima se odvijaju radovi. Iako možda i nekim manjim zahvatima, ali obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života, a to je uvijek značajno stanovnicima koji u tom dijelu grada žive”, naglasio je zamjenik gradonačelnika.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Radovi su financirani iz proračunskih sredstava ili iz programa prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora

  (FOTO) Obilazak radova na području grada

  Sunčano predblagdansko vrijeme, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, iskoristio je za obilazak niza lokacija diljem grada, na kojima su u tijeku Više…

  "Osijek i Hrvatska su napredni u području zaštite okoliša, upravljanja vodom i otpadnim vodama. Želimo o tome od vas naučiti više!"

  Nastupni posjet veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj

  Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota sa suradnicama, primio je u nastupni posjet Njegovu Ekscelenciju Arindama Bagchija, izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Republike Više…

  Na radnom sastanku razgovaralo se i o nabavi 24 nova tramvaja za Osijek: "Apeliram na Grad Osijek da što prije raspišu javni natječaj"

  U tijeku najveća ulaganja u prometnu infrastrukturu Osječko-baranjske županije

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić održao je radni sastanak s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i državnim tajnikom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Gari Cappelli: "Turistički djelatnici su prvi ljudi turizma – njihov profesionalizam, osmijeh i gostoljubivost po kojoj smo poznati"

  Osijek ponovno domaćin Dana poslova u turizmu

  U 2020. nemojte ignorirati svoj potencijal - Pronađite za sebe najbolji mogući posao!

  Otvorena su nova radna mjesta! Donosimo popis…

  Ti znaš kako da se gost osjeća kao doma – Izaberi posao u turizmu!

  Dani poslova u turizmu u Osijeku: više od 9.000 poslova traže najbolje radnike