GOSPODARSTVO

Obilazak radova: Gornji grad, Višnjevac, Josipovac

Piližota: "Obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života"

  Objavljeno 06.11.2019
  Ivona Amidžić

  Građevinski radovi odvijaju se usporedno u svim dijelovima grada. Grad Osijek proračunskim je sredstvima financirao radove na rekonstrukciji nogostupa u Ulici Grgura Ninskog u Josipovcu (u vrijednosti oko 100.000 kuna) kao i one na Šetalištu Petra Preradovića, gdje je nakon radova na rekonstrukciji i odvodnji, čiji je investitor bio Vodovod-Osijek, nova vizura središta grada upotpunjena i sanacijom pločnika. Naime, asfaltni nogostup zamijenjen je kockama, a riječ je o ulaganju za koje je Grad Osijek izdvojio oko 330.000 kuna.

  Gradilišta je obišao zamjenik gradonačelnika Boris Piližota.

  “Zahvaljujem stanovnicima Preradovićevog šetališta na strpljenju i razumijevanju tijekom trajanja radova. Novouređeni nogostup i cesta, uz jedan od najljepših osječkih parkova – nedavno obnovljen Sakuntalin park – sasvim sigurno doprinose potpuno drukčijem dojmu eksterijera samog središta grada. Vjerujem da to prepoznaju i naši sugrađani te da će svojim odgovornim ponašanjem zaštititi i očuvati ovaj zajednički prostor, kako bi nam Osijek bio što ljepše i ugodnije mjesto za život”, kazao je Boris Piližota.

  Prema prioritetima gradskih četvrti, u Naselju Vladimira Nazora odvijaju se radovi na popravku nogostupa (vrijednosti oko 160.000 kuna), u Višnjevcu je u tijeku popravak nogostupa u Ulici kralja Tomislava (vrijednosti oko 140.000 kuna) dok se u Josipovcu odvija popravak nogostupa u Bizovačkoj ulici (vrijednosti oko 170.000 kuna).

  Radovi se u Josipovcu odvijaju i preko propusta kanala Crni fok, odnosno na pristupnim cestama koje uz most povezuju Dubrovačku ulicu u Višnjevcu i Ulicu kneza Domagoja u Josipovcu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 625.000 kuna, dok su radove na zacjevljenju kanala financirale Hrvatske vode.

  “Uvijek ima onoga što se još može napraviti, ali drago mi je obići sve lokacije na kojima se odvijaju radovi. Iako možda i nekim manjim zahvatima, ali obnavljamo, unaprjeđujemo i ulažemo u infrastrukturu te na taj način podižemo kvalitetu života, a to je uvijek značajno stanovnicima koji u tom dijelu grada žive”, naglasio je zamjenik gradonačelnika.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U tijeku radovi u vrijednosti skoro 7.000.000,00 kuna

  (FOTO) Grad Osijek kontinuirano ulaže u obnovu i rekonstrukciju komunalne infrastrukture

  Grad Osijek kontinuirano ulaže u obnovu i rekonstrukciju komunalne infrastrukture, a zamjenik gradonačelnika Boris Piližota obišao je lokacije na kojima Više…

  Stručne službe čak razmišljaju i o projektu uzgajanja stabala u Unikomovom rasadniku

  U Osijeku se sadi preko tisuću stabala!!

  U osječkoj Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljena sadnja novih 1300-1400 stabala, kako u okviru redovne Više…

  Ova suradnja traje već 40 godina i sigurno je najstarija međunarodna sveučilišna suradnja u RH

  40 godina uspješne sveučilišne suradnje Osijeka i Pforzheima

  Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku svečano je obilježena 40. godišnjica održavanja znanstveno-stručnog Simpozija „Osijek-Pforzheim“ i suradnje Ekonomskog fakulteta u Osijeku Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Danas se u Osijeku sade klon Gupčeve lipe, klon hrasta lužnjaka i 20 običnih koprivića...

  Osijek nastavlja s aktivnostima urbane hortikulture

  "Sve više parova u Hrvatskoj ima problema s ciljanim zanošenjem. Zakon nam omogućava da žene liječimo do 42. godine života."

  Nova donacija KBC-u Osijek za potrebe medicinski pomognute oplodnje

  Prigodna prodaja i ugostiteljska ponuda na manifestaciji Advent u Osijeku 2019. održavat će se od 29. studenog do 24. prosinca 2019. godine.

  Advent u Osijeku 29.11.-24.12.2019. – Poziv za zakup kućica