ŽIVOT

Nastavlja se cijepljenje bez naručivanja

Osječani o cijepljenju: Osjećamo se sigurnije, tako štitimo svoje zdravlje, ali i zdravlje bližnjih, a cijepili su se i članovi naših obitelji

Objavljeno 11.08.2021
Ivona Amidžić

Na cijepnom mjestu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ u Drinskoj ulici u Osijeku iz Radio Osijeka su upitali Osječane zašto su se odlučili cijepiti. Odgovaraju da se osjećaju sigurnije, da tako štite svoje zdravlje ali i zdravlje bližnjih te da su se uglavnom cijepili i članovi njihovih obitelji.

Na cijepnim mjestima u Osijeku, Đakovu, Valpovu, Našicama i Belom Manastiru i ovaj se tjedan nastavlja cijepljenje bez prethodnog naručivanja. Prema najnovijim podatcima, od 12. lipnja do 9. kolovoza u Osječko-baranjskoj županiji putem javnog poziva cijepljena je 21.128 osoba.

Mapa procijepljenosti koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo s postotcima cijepljenih građana u odnosu na ukupno stanovništvo pokazala je da, među velikim gradovima, Osijek ima najveći udio cijepljenih: 46.32 posto.

Dežurni liječnik, inače specijalista javnog zdravstva, doktor Nikola Kraljik kaže da su građani prepoznali dobrobiti cijepljenja i da se u priličnom broju javljaju na cijepljenje koje je organizirano na više cijepnih mjesta u Osijeku. Dodaje da gužvi nema i da se ne čeka na red.

Cijepljenje prvom i drugom dozom na cijepnim mjestima u Osječko-baranjskoj županiji nastavlja se do 31. kolovoza, a detaljniji raspored po točnim datumima možete provjeriti ovdje.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!