ŽIVOT

Neslužbeno: Danas imamo 6987 novih slučajeva

Delta plus u tri hrvatska grada, raste interes za cijepljenjem...

Objavljeno 11.11.2021
Ivona Amidžić

Danas imamo 6987 novih slučajeva, doznaje neslužbeno HRT. Jučer smo imali 7315 novih slučajeva zaraze koronom što je najveći broj od početka pandemije, prenosi Index. Među njima je 1940 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 254 pacijenta.

Preminulo je 50 osoba, a 18 posto umrlih je bilo cijepljeno.

Onima koji su se cijepili trećom dozom, koji su dobili covid-19 i nakon cijepljenja s obje doze ili su se zarazili drugi put covid-potvrda će trajati godinu dana od posljednjeg događaja, doznaje Jutarnji list u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Delta plus u tri hrvatska grada, raste interes za cijepljenjem

Jedan od razloga bržeg širenja virusa je i pojava delta plus varijante. Prošli tjedan otkrivena je u Čakovcu, a jučer i u Zagrebu i Splitu.

No, interes za cijepljenje raste. U utorak je cijepljeno 24.500 ljudi, od toga 15.200 prvom dozom.

Od sljedećeg će tjedna na snazi biti strože epidemiološke mjere u državnim institucijama, među kojima je i Hrvatski sabor.

Ni zastupnici bez covid potvrde ili negativnog testa od ponedjeljka neće moći nazočiti sjednicama, ali će se moći ukjučiti videovezom.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Medicinski stručnjaci upozoravaju na važnost cijepljenja protiv gripe kako bi se zaštitili od ozbiljnih komplikacija. Gripa je ozbiljna bolest od koje može oboljeti svaka osoba. Može dovesti do teških, ponekad i po život opasnih komplikacija.

Gripa nije tek sezonska bolest, zaštita ranjivih skupina je imperativ!

Gripa se često smatra rutinskom respiratornom infekcijom koja prolazi za nekoliko dana i ne ostavlja ozbiljne posljedice. U stvarnosti situacija Više…

Aktivno je 373 slučaja, a u izolaciji je 65 osoba. Porast oboljelih je od kraja kolovoza zabilježen u Hrvatskoj i u ostatku EU. Cijepljenje se posebno preporuča nekim skupinama.

HZJZ objavio nove preporuke za cijepljenje protiv korone

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je privremene preporuke za cijepljenje protiv koronavirusa ove jeseni. Prema podacima HZJZ-a, u Više…

Nakon što je proglašen prestanak epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom SARS-Cov-2, šalteri će za građane raditi od 7,15 do 18,30 sati svaki radni dan sve do 11.6.

MUP produžio radno vrijeme šaltera u Upravi za osobne dokumente

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 11. svibnja 2023. donijela odluku o proglašenju prestanka epidemije bolesti Covid-19 uzrokovane virusom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Record store day će se održati ispred jedine osječke prodavaonice gramofonskih ploča VinylMania Osijek

Record store day u Osijeku