POLITIKA

Nikola Grmoja: Most je moderna politička stranka i zato smo promjenom Statuta pojednostavili procese i pravila uoči unutarstranačkih izbora

Grmoja i Bakula objasnili su promjene u Statutu Mosta te najavili održavanje skorih unutarstranačkih izbora u Mostu.

  Objavljeno 09.11.2020
  Darija Kovačić

  Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja i Organizacijska tajnica Mosta Kristina Bakula održali su konferenciju za novinare u središnjici Mosta o stranačkom saboru održanom u subotu 7. studenoga 2020. Grmoja i Bakula objasnili su promjene u Statutu Mosta te najavili održavanje skorih unutarstranačkih izbora u Mostu.

  „Nakon osam godina od osnutka Mosta, nakon što smo postali nacionalni brend koji je krenuo s lokalne razine kao platforma za okupljanje nezavisnih lista došlo je vrijeme za promjene u Statutu kojima ćemo pokazati da je Most postao nacionalna stranka, da želimo pojednostaviti procese unutar stranke, da želimo uključiti više ljude u procese odlučivanja unutar Mosta“, uvodno je istaknuo Grmoja.

  Bakula je izvijestila o promjenama stranačkog Statuta istaknuvši promjenu preambule Statuta Mosta u kojoj se određuju temeljne vrijednosti Mosta.

  „Most je u preambuli Statuta jasno naznačio vrijednosti za koje će se zalagati. Promijenjen je i naziv stranke, koji će glasiti samo „Most“. Iz naziva se brišu „nezavisne liste“ te se u Statutu ukidaju nadstranačke platforme koje su bile usmjerene na nezavisne liste“, istaknula je Bakula objasnivši da će se spomenute promjene odraziti i na logo Mosta u kojemu ostaje isključivo plava boja bez narančaste.

  „Povećava se i broj članova središnjih tijela Mosta i to Predsjedništva, koje će u budućnosti imati između 11 i 13 članova, te Glavnog odbora Mosta koji će brojiti do 55 članova. Također, uvode se i nove stranačke funkcije, Međunarodni tajnik i Tajnik Kluba mladih Mosta, a Statutom je predviđena i mogućnost elektroničkog glasovanja koja će se koristiti na predstojećim unutarstranačkim izborima u Mostu do kraja prosinca ove godine“, objasnila je Bakula.

  Grmoja je naglasio da Most nastavlja suradnju i s nezavisnim listama i pojedincima, ali i da je Mostu prioritet jasna stranačka struktura koja će omogućiti lakše i jednostavnije političko djelovanje i prezentiranje politika za koje se Most zalaže. „Jasno smo definirali u preambuli vrijednosti za koje se Most zalaže. Bit ćemo moderna stranka, ali stranka koja je svjesna vrijednosti koje su važne većini hrvatskoga naroda. U našim temeljima je borba protiv korupcije, efikasnija država s manje poreza, borba za ekonomske slobode uz puno poštovanje prava radnika, zalaganje za slobodu govora. Most će se zalagati i za općeljudske, kršćanske vrijednosti, a posebno smo u preambuli, kao neku točku koja spaja sve Hrvate odredili Domovinski rat. Dakle, otklon od svih totalitarizama, od svih ekstrema, svih režima koji su previše koštali hrvatski narod u 20. stoljeću“, pojasnio je Grmoja.

  Grmoja je najavio da će se po novim pravilima održati i skori unutarstranački izbori po načelu „jedan član – jedan glas“ i to elektroničkim glasovanjem.

  „Najavio sam da se neću ponovo kandidirati za političkog tajnika Mosta i pri tome stojim. A aktualni predsjednik Mosta Božo Petrov, s obzirom na odličan rezultat Mosta na nedavnim parlamentarnim izborima, ide po novi mandat, a bit će tu i niz novih ljudi će se uključiti u rad stranke na različitim funkcijama“, zaključio je Grmoja.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Kopunović Legetin: Kad dođe opet vrijeme najezde komaraca, dragi sugrađani neka vam ovo bude podsjetnik na igrokaz

  Odbijen amandman Mosta za rješavanje problema komaraca!

  Tijekom jučerašnje, maratonske, rasprave o najvažnijem dokumentu proračunu RH Mostovi saborski zastupnici branili su 150 amandmana na proračun koje je Više…

  Zbog nedostatka zdravstvenih djelatnika, vozači saniteta u mnogim županijama, obavljaju posao vozača Hitne pomoći

  Most traži da se ujednače plaće svih vozača i medicinskih tehničara

  Na konferenciji za novinare održanoj u subotu, 14. studenog 2020. voditelj Savjeta za zdravstvo Mosta dr. Ivan Bekavac upozorio je Više…

  “Vlada mora hitno u izmjene Zakona o doprinosima uvesti iznimke za najugroženije skupine poduzetnika, što je Most napisao prije dvije godine!”

  Mostovi Petrov i Grmoja o štetnim izmjenama Zakona o doprinosima

  Predsjednik Mosta Božo Petrov i politički tajnik Nikola Grmoja danas su na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru još jednom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ministar je istaknuo kako se procjenjuje da škole i dalje nisu mjesta širenja zaraze

  Fuchs: Škole će ostati decentralizirane u odnosu na nove opće mjere

  „Svatko zna koliko frustrira kada želite popraviti neki uređaj za koji ste izdvojili dobar dio kućnog budžeta, ali ne možete jer je rezervni dio preskup ili ga nema na tržištu"

  Tijesna pobjeda Biljane Borzan: Zabrana ugrađenih kvarova prošla za dva glasa

  Nagradni natječaj za srednjoškolce i studente održava se u sklopu projekta edukacije o lažnim vijestima koji je zastupnik organizirao uz podršku svoje političke grupacije

  Picula pokrenuo natječaj “Kidalicu lažnih vijesti” za srednjoškolce i studente