KULTURA

Noć šišmiša u MLU Osijek

Noć šišmiša obilježavat će se na petak 13. - Ulaz je slobodan za sve koji se usude...

  Objavljeno 09.09.2019
  Ivona Amidžić

  U današnje vrijeme znanstvenici i stručnjaci istražuju prirodu različitim naprednim tehnologijama pomoću kojih nam otkrivaju i približavaju dosad nepoznato, kao što su informacije o Marsu ili o morskim dubinama. Ipak, jeste li se nekada zapitali kako su nastala pojedina tehnološka rješenja koja se primjenjuju kod zrakoplova ili podmornica ?

  Ako želite saznati možete nam se pridružiti na prezentaciji i radionici povodom Noći šišmiša koju organizira Muzej likovnih umjetnosti iz Osijeka, Tehnički muzej Nikole Tesle iz Zagreba i JU za zaštitu prirode OBŽ na temu: ˝Tehnologije u biologiji šišmiša˝.

  Cilj obilježavanja Noći šišmiša je približiti svijet šišmiša i tehnologija koje se koriste za njihovo istraživanje. Možda ćete se iznenaditi kad saznate kojim su znanstvenicima i zašto šišmiši bili inspiracija i koja su otkrića u svijetu tehnologije nastala zahvaljujući šišmišima. U organizaciji i edukaciji djece o šišmišima pridružit će nam se Udruga studenata biologije ZOA i Udruga Biti bolji iz Osijeka.

  Noć šišmiša obilježavat će se u petak 13. rujna 2019. u Muzeju likovnih umjetnosti Osijek (Europska avenija 9, Osijek) s početkom u 18 sati, a prezentaciju i radionicu će voditi muzejska pedagoginja Katarina Ivanišin Kardum – Tehnički muzej Nikole Tesle iz Zagreba.

  Ostale tajne špilje koju je umjetnički pripremio prof. Marko Babić saznati ćete na petak 13.

  Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

  noć_šišmiša2_09092019_osijeknews

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Ove godine na triennalu samostalno izlaže akademski kipar Luka Petrinjak

  XIII. Memorijal Ive Kerdića – triennale hrvatskoga medaljerstva i male plastike

  Predstava je besplatna za sve građane

  Danka i Janka – gostovanje iz slovačke Nitre u Osijeku

  Filmski nastavak Downton Abbeyja...

  Novi filmski tjedan u kinu Urania