KULTURA

Novi WINEOS, značajno veći i sadržajniji od dosadašnjih (10. i 11.1.2020.)

Osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva...

  Objavljeno 31.10.2019
  Ivona Amidžić

  Ulazak u novu, 2020. godinu, obilježit će i šesto izdanje osječkog festivala vina, delicija i ugodnog življenja WineOS-a. Dosad najveće izdanje te manifestacije, koja će se održati 10. i 11. siječnja sljedeće godine, ponudit će brojne novosti i zanimljivosti za sve posjetitelje. Prva i najznačajnija među njima je novi, značajno veći izložbeni prostor.

  Ljubitelji vina i delicija zasigurno su već navikli na redovite promjene lokacije održavanja festivala. Nakon “Arheološkog muzeja”, “Essekera” i “Muzeja okusa”, novi prostor doista se ističe svojom veličinom. Tako će se šesti WineOS održati na čak 1.900 četvornih metara dvorane “Gradski vrt”. Značajno povećanje prostora donosi i puno bogatiji program oba dana festivala te, logično, i značajno veći broj izlagačkih mjesta.

  Posjetitelje će dočekati 90-ak izlagačkih mjesta koja će i vinarima te ostalim izlagačima ponuditi značajno veći komfor nego do sada, budući da će pojedinačni štandovi zauzimati površinu od devet četvornih metara. Osim toga, očekuje nas i velika pozornica na kojoj će se tijekom oba festivalska dana održavati brojne prezentacije i promocije. Jedan će dio dvorane biti rezerviran za restoransku ponudu, a osim vinara i proizvođača delicija, predstavit će se i proizvođači rakija i craft piva.

  Očekuju nas i brojne radionice…

  Kao i dosadašnjih godina zainteresirani će moći pratiti brojne edukativne radionice kojih će ove godine biti više nego ikada prije. Za vinske priče ponovno je zadužen poznati vinski bloger Željko Garmaz, čije su radionice prethodnih godina privukle brojne posjetitelje i goste, mahom ljude izvan Osijeka. Uz to nas očekuju i druge radionice koje će zasigurno pobuditi zanimanje Osječana i gostiju.

  Popis svih radionica pogledajte ovdje.

  Glavni organizator manifestacije ponovno je udruga “Dekanter” uz svesrdnu pomoć vinoteke “Vinite”, Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka i Turističke zajednice Osječko – baranjske županije. Početkom 2019. prethodno izdanje WineOS-a privuklo je brojne novinare i izvjestitelje iz Osijeka, ali i cijele Hrvatske te susjednih država. Predstavnika medija prošli je put bilo više od 80, a sljedeće godine očekuje se da bi broj akreditiranih novinara trebao biti troznamenkast.

  Ulaznice za festival uskoro će krenuti u prodaju po cijeni od 80 kuna te će ih zainteresirani moći nabaviti u Vinoteci “Vinita” u Strossmayerovoj 21. Na istom će se mjestu prodavati i ulaznice za radionice čiji će raspored biti objavljen krajem studenog, a karte će biti u prodaji početkom prosinca. Festival će oba dana biti otvoren za posjetitelje od 15 do 21 sat. Više informacija o festivalu i pratećem programu možete pronaći na Facebooku i na službenoj stranici WineOS-a.

  Točan raspored za oba dana pogledajte ovdje.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Put u Liliput" u Osijeku će oživjeti svijet Liliputanaca iz Gulliverovih putovanja, a očekujemo ga sredinom lipnja

  Ovogodišnje izdanje ReArt festivala održava se bez obzira na okolnosti!

  Organizacija Udruge REART s radošću nas obavještava kako će se ovogodišnje izdanje ReArt festivala Put u Lilliput održati bez obzira na okolnosti, a Više…

  Međunarodni festival poezije koji se održava jednom godišnje: prvu večer nakon pada prvog obilnijeg snijega

  Pjesnički volonterski festival poezije posvećen snijegu u Osijeku

  “50 Poems for Snow” osnovan je u Zagrebu 2012. godine, a radi se o neprofitnom međunarodnom festivalu poezije koji se Više…

  Posljednjih je godina sve više vinarija na istoku Hrvatske krenulo s proizvodnjom pjenušaca. Zašto?

  Promocija Vina kalazić u Vinskoj mušici (25.10 u 20 sati) REZERVACIJA

  Redovne berbe su završene ili se beru posljednji trsovi u vinogorjima oko Osijeka, a u goste u Vinsku mušicu stiže Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Hrvatska pošta pušta markicu u optjecaj na 1600. obljetnicu njegove smrti

  Sveti Jeronim sa slike autora Jacopa Tintoretta motiv na novoj poštanskoj markici

  Kvizovi će se sastojati od 20 pitanja s 3 ponuđena odgovora od kojih je jedan točan, a pitanja sastavljaju knjižničari

  Svakog posljednjeg petka u mjesecu Gisko organizira književne kvizove

  Ne rade sve jednako, ali donosimo sve informacije kako i kada ih posjetiti

  Od danas u Gisku ponovno otvorene čitaonice