SPORT

Novouređeno nogometno igralište i prateći objekt SC „Ante Gotovina“

"Najveća je sreća imati iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu i ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan"

  Objavljeno 24.10.2019
  Ivona Amidžić

  Predsjednik NK Metalac Boro Ivković i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, danas su u Gradskoj četvrti Jug II – obišli i predali na korištenje novouređeno nogometno igralište s umjetnom travom i pratećim objektom u sklopu Sportskog centra „Ante Gotovina“.

  “Grad Osijek posvećuje veliku pažnju i pruža veliku podršku našoj sportskoj infrastrukturi i klubovima u Osijeku. Najveća je sreća imati entuzijaste u Osijeku kao što je gospodin Ivković. Iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu, ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan. Kada imate takve partnere, onda je lako surađivati i graditi dobre priče”, kazala je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i dodala, da je Grad i ove godine nastavio suradnju s NK Metalcem kroz subvencioniranje zdravstvenih pregleda, putnih troškova za natjecanja, režijskih troškova i jednokratnih aktivnosti.

  Važnost ovog kluba za Osijek i hrvatski nogomet u cjelini, ponajbolje se zrcali u lepezi poznatih nogometaša koji su prošli kroza nj, a to su primjerice: Nenad Bjelica, Danijel Subašić, Petar Krpan, Zoran Zekić, Mario Galinović, Ivica Kraljević, Tihomir Rudež, Damir Vuica, Mathias Chago, Aljoša Vojnović…

  “U ovaj dio terena i kuće koju smo obnovili, uložili smo 286 tisuća kuna. NK Osijek nam je donirao 80 tisuća, a obitelj Luke i Marice Margaretić iz Australije donirala nam je 10 tisuća australskih dolara, što je u protuvrijednosti oko 45 tisuća kuna. NK Metalac je uložio i oko 150 tisuća kuna vlastitih sredstava. Jug II je jedno od najvećih naselja u Osijeku i NK Metalac mu itekako treba. Ulažemo u infrastrukturu, puno nam pomaže Grad Osijek, pomaže nam Županijski nogometni savez, pomažu nam svi”, naglasio je Boro Ivković, predsjednik NK Metalac.

  “Velike čestitke predsjedniku i velike zahvale. Sretni smo imati Vas u gradu”, dodala je na koncu zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

  foto: Grad Osijek

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Grad Osijek omogućio nam je korištenje prijevoza, a mi smo na najbolji način to opravdali donošenjem zlatnih odličja"

  Potpora Grada Osijeka za uspjehe Športske udruge slijepih „Svjetlost“

  Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš posjetila je slijepe i slabovidne sportaše, članove Športske udruge slijepih „Svjetlost“ te im uručila simboličnu nagradu Više…

  Voditelj projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su "natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi prije dvije godine"

  100 dana do Pannoniana: Postaje kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre

  Voditelj projekta Jurica Barač na konferenciji za novinare je podsjetio kako su “natjecanja u BMX-u i skateu postali olimpijski sportovi Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Nova pobjeda mladih Brokera u gradskom derbiju

  Utakmica juniorskog prvenstva Slavonije i Baranje

  Damjan Sedić: "Naši atletičari moraju ostvarivati osobne ili nacionalne rekorde kako bi bili konkurentni"

  Hrvatski paraatletičari vratili se kući sa četiri medalje

  U gotovo svim utrkama plivačice i plivači ostvarili su osobne rekorde. Čestitke svima!

  Na Višnjiku u Zadru 17 plivača i plivačica ostvarilo odlične rezultate