ŽIVOT

Obilježeno 150. godina postojanja Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Osijek

Hrvatski liječnički zbor na razini cijele Hrvatske objedinjuje čak 140 stručnih društava. Riječ je o najstarijem društvu liječnika u Hrvatskoj.

Objavljeno 05.02.2024
Matija Ivanković

U subotu je u Osijeku svečano obilježena 150. obljetnica postojanja Hrvatskog liječničkog zbora podružnice Osijek. Riječ je o najstarijem društvu liječnika u Hrvatskoj, osnovanom 7. veljače 1874. godine.

Hrvoje Mihalj, predsjednik osječke podružnice, rekao je kako Hrvatski liječnički zbor na razini cijele Hrvatske objedinjuje čak 140 stručnih društava.

– U vrijeme osnutka Zbora bio je samo jedan liječnik na 10.000 stanovnika. Sada je taj odnos puno bolji, iako su nam problemi ostali gotovo isti kao i tada. Upravo zbog tog razloga se osnovalo udruženje jer su liječnici shvatili da trebaju međusobno razgovarati i razmjenjivati iskustva. Mnogi su liječnici članovi društava koja objedinjuju njihovu struku i ima ih preko 140 na razini Hrvatske – rekao je Mihalj dodavši da je najvažnija stvar u liječničkoj struci dati najviše u odnosu prema pacijentima.

Čestitavši obljetnicu zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković istaknula je kako je riječ o velikom danu i velikoj obljetnici osječke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora.

– Grad Osijek prati svaku suradnju s Hrvatskim liječničkim zborom podružnicom Osijek jer je riječ o mjestu edukacije, pomoći, razumijevanja i razvoja medicinskih znanosti i struke, naših liječnika koji su okosnica našeg zdravstvenog sustava. Naš je zajednički cilj poboljšanje zdravstvenog sustava i pružanje što bolje usluge našim građanima – rekla je zamjenica gradonačelnika Crnković.

Obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić čestitao je svim liječnicima i zahvalio na suradnji.

– Osječko-baranjska županija osnivač je pet zdravstvenih ustanova, a najveća na istoku Hrvatske je KBC Osijek s kojom imamo izvrsnu suradnju iako nismo njezin osnivač. Bez obzira na tu činjenicu, financijski ju pomažemo kako bismo osigurali što bolje uvjete rada svim liječnicima, a zajednički se borimo za zdravlje svih sugrađana – rekao je Lukić ističući krizna razdoblja poput Domovinskog rata i koronakrize.

Na svečanosti su ujedno podijeljena priznanja i nagrade zaslužnim članovima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Novi ciklus Programa osječkog smanjivanja težine počinje u utorak, 7. veljače, a uvodna će se predavanja održati u Sokol Centru 2. i 3. veljače 2023. godine (četvrtak i petak).

POST – osječki program mršavljenja bez vježbanja i zabrana najučinkovitiji je na svijetu

POST – program mršavljenja bez vježbanja i zabrana najučinkovitiji je na svijetu, tvrde organizatori i liječnici koji ga provode. Novi Više…

Iz Ministarstva zdravstva ističu kako pritisak broja pacijenata koji imaju potrebu za testiranjem nadilazi kapacitete zavoda za javno zdravstvo u cijeloj zemlji

Broj pacijenata koji se trebaju testirati nadilazi kapacitete ZZJZ u cijeloj zemlji

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u ponedjeljak da je uz dobru organizaciju moguće provesti testiranja na covid-19 u domovima Više…

Liječnici bez predaha - priznaju da toliko smrti nisu vidjeli, ali ne posustaju

RTL-ova ekipa na COVID odjelu osječke bolnice

U svakodnevnoj borbi protiv Korone na prvoj crti obrane nalaze se liječnici i medicinsko osoblje. No zbog sigurnosnih uvjeta kamere Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje