ŽIVOT

Obitelj Grubač/Gagovski moli za pomoć

Molba za pomoć svih osoba za Ivana i Božicu. Uz vašu pomoć nek Božić proslave dostojno čovjeku. Molimo pročitajte tekst. U objavi se nalazi i dokumentacija. Za sve ostale informacije, slike i dokumentaciju molimo kontaktirajte HRVATSKU UDRUGU ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA. Sve informacije u objavi.

Objavljeno 03.12.2021
Darija Kovačić

Obitelj živi na adresi Brođani 24. Okolica Karlovca. U kućanstvu žive Ivan Grubač 1955 godište i Božica Gagovski 1960 godište. Žive u 16m2 prostora. Vrlo mali prostor. Kuća je drvena, jako stara, u raspadnom stanju. Po zidovima se nalazi plijesan. Zidovi su drveni, stari, puni rupa, s kojih otpada sa stropa i zidova. U zraku se osjeti vlaga, a vidljive su gljivice po svim zidovima. Pod u kući je drven, star i propada. Imaju stari mali krevet, prastari stol, prastare ormare, a prozori su šuplji. Cijela kuća je šuplja, kroz koju se osjeti propuh. Stepenice koje vode u kuću su drvene, stare i oronule, koje svakog trenutka mogu propasti i netko može nastradati. Wc je vanjski, star, kroz koji je propuh.

Žive od 960,00 kn zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Karlovac i s time još plaćaju režije. Drugog prihoda nemaju. Oboje su dosta teško bolesni, u više navrata liječeni u bolnicama i klinikama. Ivan Grubač između ostalih bolesti ima i Tuberkolozu i liječen je u bolnici Klenovnik. Zbog teškog financijskog stanja nisu u mogućnosti odlaziti liječniku, jer su udaljeni oko 15 km od bolnice, a javnog prijevoza nema. Trebaju hranu, higijenske potrepštine, a vesele se kada bi ljudi pomogli kako bi izmijenili prozore prije zime, jer koliko god grijali kroz njih puše hladan zrak. Bili bi sretni kada bi u kući pokrili rupe u zidovima i pokrečili da im je barem malo toplije preko zime. S obzirom na to da kod svake jače kiše rijeka Kupa dođe do kuće i u kuću, pod je strunuo i propao, pa ga je potrebno hitno popraviti. Na kući je potrebno popraviti krov prije zime.

Volonteri Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, Župnik koji je nadležan za navedenu obitelj, novinari i susjedi, svjedoci su da je navedenoj obitelji hitno potrebna pomoć svih osoba dobrog srca, koji će spasiti život jedne nesretne obitelji koja bi pod starije dane trebala živjeti u boljim uvjetima, kojoj bi odlazak liječniku predstavljao spas.

Temeljem suglasnosti ovjerene kod Javnog Bilježnika Nina Bubaš Magličić u Karlovcu broj: OV-4704/2021 od strane Ivana Grubača i Božice Gagovski, Brođani 24., molimo pomoć uplatiti na račun Udruge:
IBAN: HR4824020061101034912.
Erste&Steiermarkische bank d.d.
Swift/bic: ESBCHR22.
Primatelj: HUPŽNDS. Skraćeni naziv Udruge.
Model: 00
Poziv na broj: 1955-1960.
Opis: Za obitelj Grubač/Gagovski.

Navedeni račun može primati uplate iz cijelog svijeta i u svim valutama. Pristigla pomoć biti će odmah bez odgode predana obitelji. Obitelj je kod navedenog Javnog Bilježnika ovjerila suglasnost da se donacije i pomoći uplaćuju preko Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb, skraćeni naziv. HUPŽNDS, jer nemaju otvoren osobni račun preko kojeg bi mogli primati pomoć, ali sve je pod kontrolom nadležnih Institucija RH i svaka uplaćena pomoć biti će odmah predana obitelji, a konačni izvještaj dostavljen Institucijama i obitelji.

U stalnom su kontaktu volonteri Udruge, Župnik, novinari i Državne Institucije te svi zajedno želimo ovoj obitelji bolji život. Hvala svim osobama dobrog srca koji će spasiti život jedne starije nesretne obitelji. Oni koji se žele uvjeriti u istinitost to mogu osobnim odlaskom do njih. Malo je teže za pronaći jer je izolirano od svega, ali uz dobru volju sve se može.

Kompletna dokumentacija obitelji (.PDF)

Kontakt u vezi obitelji i organizatori akcije:

HRVATSKA UDRUGA ZA POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA, DJECI I SIROMAŠNIMA

Skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS
Ivekovićeva ulica 35. Zagreb. I.kat.
OIB: 47407637610
Registrirano kod: REPUBLIKA HRVATSKA
Gradski ured za opću Upravu Grada Zagreba
Registarski broj: 21011908
IBAN: HR48 2402006 1101034912
Swift/bic: ESBCHR22. Erste&Steiermarkische bank d.d.

Kontakt: 099 676 5246
Email: [email protected].

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 - 15 godina, teško bolesnu udovicu umrlog Hrvatskog Branitelja i njihovo petero maloljetne djece, koji žive u neljudskim i jako teškim uvjetima

Akcija za obitelj Matijević iz Škabrnje – počela je unutarnja i vanjska obnova kuće i radovi su u tijeku

I dalje potrebna vaša financijska pomoć za obitelj gosp. Andrijane Matijević iz Škabrnje, samohranu majku petero maloljetne djece od 8 Više…

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

Za stanovnike Osijeka ovo su najpopularniji izbori korisnika, top tri restorana u Osijeku.

Osječani obožavaju street food, naručuju ga više od burgera i pizza, ali i dalje najviše vole – pomfrit!

Donosimo vam kulinarske izbore Hrvata u 2023. godini. Izgleda da tradicionalni favoriti polako ustupaju mjesto nekim novim jelima, a apsolutni Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave