GOSPODARSTVO

Održana konferencija na kojoj je predstavljen projekt IT parka

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš preuzela je odgovornost za probijanje roka. Razlog je, kako je navela, bila njezina prevelika optimističnost i želja za što bržim početkom.

  Objavljeno 04.01.2019
  Antonela Verković

  Kao što smo jučer pisali, prije nekoliko tjedana iz Udruge Osijek Software City reagirali su ‘mailom’ prema redakcijama, ukazujući na sporost gradske administracije u realizaciji davno obećanog parka, nakon čega je Gradsko vijeće prihvatilo prijedlog, ali ‘zaštekalo’ je kod raspisivanja natječaja za ulazak zainteresiranih tvrtki u IT Park Osijek…

  U želji za izbjegavanjem najcrnjeg scenarija (nemogućnosti početka radova u predstojećoj građevinskoj sezoni i gubitka interesa kod ulagača) u Gradu se danas održala konferencija za novinare.

  Na konferenciji je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš preuzela svu odgovornost za probijanje roka. Razlog je, kako je navela, bila njezina prevelika želja i optimističnost za što bržim početkom.

  Također, Grad Osijek je donio Odluku o osnivanju Poduzetničke zone IT park, Program poticaja i olakšica za poduzetničku zonu te izradio niz ključnih dokumenata: Parcelacijski elaborat, Idejno-arhitektonsko rješenje, Elaborat procjene vrijednost prava građenja, Prijedlog javnog poziva za osnivanje prava građenja i Prijedlog ugovora o osnivanju prava građenja.

  Javni poziv za osnivanje prava građenja u Zoni trebao bi biti raspisan do kraja siječnja, istaknuo je predsjednik Osijek Softver Cityja Denis Sušac.

  Izgradnja infrastrukture od strane Grada Osijeka u Zoni bi mogla početi krajem ove godine, a tada bi i zainteresirane tvrtke mogle početi graditi svoje zgrade. Krajem 2020. ili početkom 2021. tvrtke bi mogle započeti s radom u IT parku – rečeno je na konferenciji.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  ... ne mogu prozvati gradonačelnika niti njegove zamjenike niti nekakve pročelnike, svi su radili svoj posao, ali i uz njihovu dobru volju taj sustav je vrlo trom - veli Sušac

  Zašto Osijek godinama čeka na IT park? Za OsijekNEWS.hr govori Denis Sušac!

  Osijek Software City, Osijek i ljudi u Osijeku godinama čekaju IT park, mjesto gdje će se naseliti osječka IT industrija Više…

  ''Dan za danom, tjedan za tjednom i mjesec za mjesecom, ova se priča rastegla na preko tri godine i tako to više neće ići'' - napisali su iz Osijek Software Cityja.

  Kad će biti raspisan natječaj za IT park? Saznat ćemo sutra

  Posljednjeg dana minule godine istekao je rok za raspisivanje natječaja za ulazak zainteresiranih tvrtki u novoosnovani IT Park Osijek. Bez obzira Više…

  Gradsko vijeće Grada Osijeka prihvatilo je prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone - IT Park. Dogodine bageri i neimarski radovi!?

  Usvojena odluka o osnivanju IT parka – Sušac: Jako smo zadovoljni! Gamoš: Uskoro javni poziv!

  Osječko Gradsko vijeće u utorak je prihvatilo prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone “IT park“, s ciljem privlačenja ulaganja i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Za svakih 5.000 prikupljenih 'lajkova' MojaAkcija.hr daje donaciju hrane Azilu u vrijednosti 1.000 kuna. Još jedna donacija je isporučena...

  MojaAkcija.hr nahranila i malenu Kanicu na mjesec dana!

  Vaš psić je poseban, mezimac, svog osobnog imena i svoje vjerne osobnosti? Zašto ne bi imao ogrlicu – i to personaliziranu!? Ili hranilicu!?

  Kada Vas slatki maleni psić gleda svojim nevinim okicama, kako mu ne baciti lopticu :)

  Gradsko poduzeće odlučilo se u zakup od 25 000 kn mjesečno dati hotel

  U ponedjeljak u 12 znat ćemo kome Unikom daje ZOO hotel u zakup