GOSPODARSTVO

Održana konferencija na kojoj je predstavljen projekt IT parka

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš preuzela je odgovornost za probijanje roka. Razlog je, kako je navela, bila njezina prevelika optimističnost i želja za što bržim početkom.

  Objavljeno 04.01.2019
  Antonela Verković

  Kao što smo jučer pisali, prije nekoliko tjedana iz Udruge Osijek Software City reagirali su ‘mailom’ prema redakcijama, ukazujući na sporost gradske administracije u realizaciji davno obećanog parka, nakon čega je Gradsko vijeće prihvatilo prijedlog, ali ‘zaštekalo’ je kod raspisivanja natječaja za ulazak zainteresiranih tvrtki u IT Park Osijek…

  U želji za izbjegavanjem najcrnjeg scenarija (nemogućnosti početka radova u predstojećoj građevinskoj sezoni i gubitka interesa kod ulagača) u Gradu se danas održala konferencija za novinare.

  Na konferenciji je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš preuzela svu odgovornost za probijanje roka. Razlog je, kako je navela, bila njezina prevelika želja i optimističnost za što bržim početkom.

  Također, Grad Osijek je donio Odluku o osnivanju Poduzetničke zone IT park, Program poticaja i olakšica za poduzetničku zonu te izradio niz ključnih dokumenata: Parcelacijski elaborat, Idejno-arhitektonsko rješenje, Elaborat procjene vrijednost prava građenja, Prijedlog javnog poziva za osnivanje prava građenja i Prijedlog ugovora o osnivanju prava građenja.

  Javni poziv za osnivanje prava građenja u Zoni trebao bi biti raspisan do kraja siječnja, istaknuo je predsjednik Osijek Softver Cityja Denis Sušac.

  Izgradnja infrastrukture od strane Grada Osijeka u Zoni bi mogla početi krajem ove godine, a tada bi i zainteresirane tvrtke mogle početi graditi svoje zgrade. Krajem 2020. ili početkom 2021. tvrtke bi mogle započeti s radom u IT parku – rečeno je na konferenciji.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  ... ne mogu prozvati gradonačelnika niti njegove zamjenike niti nekakve pročelnike, svi su radili svoj posao, ali i uz njihovu dobru volju taj sustav je vrlo trom - veli Sušac

  Zašto Osijek godinama čeka na IT park? Za OsijekNEWS.hr govori Denis Sušac!

  Osijek Software City, Osijek i ljudi u Osijeku godinama čekaju IT park, mjesto gdje će se naseliti osječka IT industrija Više…

  ''Dan za danom, tjedan za tjednom i mjesec za mjesecom, ova se priča rastegla na preko tri godine i tako to više neće ići'' - napisali su iz Osijek Software Cityja.

  Kad će biti raspisan natječaj za IT park? Saznat ćemo sutra

  Posljednjeg dana minule godine istekao je rok za raspisivanje natječaja za ulazak zainteresiranih tvrtki u novoosnovani IT Park Osijek. Bez obzira Više…

  Gradsko vijeće Grada Osijeka prihvatilo je prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone - IT Park. Dogodine bageri i neimarski radovi!?

  Usvojena odluka o osnivanju IT parka – Sušac: Jako smo zadovoljni! Gamoš: Uskoro javni poziv!

  Osječko Gradsko vijeće u utorak je prihvatilo prijedlog odluke o osnivanju Poduzetničke zone “IT park“, s ciljem privlačenja ulaganja i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Prva inovativna turistička ponuda u Hrvatskoj prilagođena slijepim i slabovidnim osobama :)

  Obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe

  Kako zapošljavanje umirovljenika ide u korak s demografskom politikom? Imaju li te dvije stvari uopće vezu?

  Zapošljavanje umirovljenika? Demograf Živić: Teško je nekoga od 65 nazvati starim

  Video zapis svjedoči kako su ispred MAN-a Osječani provozali svoje nove autobuse, a kupljene sredstvima EU ...

  Video: GPP provozao nove autobuse ispred MAN-a