GOSPODARSTVO

Oranje konjima u zračnoj luci! Prvenstvo Hrvatske i Farmshow!

16. natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju

    Objavljeno 23.08.2018
    Alan Srčnik

    OBŽ je predstavila program 16. Natjecanja u oranju Republike Hrvatske, 7. Natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske i 5. Farm Show-a, koji će se tijekom nadolazećeg vikenda održati na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin – piše u priopćenju OBŽ.

    16. natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom i Ministarstvom poljoprivrede. 5. Farm Show organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH.

    Program su predstavili zamjenik župana Osječko-baranjske županije kao domaćin, Goran Ivanović i predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH Darko Aračić.

    -Našoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, potrebne su ovako velike priredbe, a 5. Farm Show i 16. Natjecanje u oranju RH predstavljaju i dobru sinergiju. Farm Show se etablirao u manifestaciju koja je za poljoprivrednike nešto na što moraju doći, a uz Natjecanje u oranju dobra je prilika da predstavimo Slavoniju, Baranju i Srijem na jedan drugačiji način – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te pozvao građane da dođu 24. i 25. kolovoza na prostor Zračne luke Čepin.

    obž farmshow oranje

    Posebno je zahvalio na potpori Ministarstvu poljoprivrede i Upravnom odjelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije te svim osobama koje su organizirale natjecanje. Pobjedniku natjecanja je poželio da što bolje predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju koje će biti održano u SAD-u iduće godine. Organizatorima Farm Show-a čestitao je što su prihvatili da se u ovom sinergijskom prostoru pokuša napraviti nešto najbolje za ovaj kraj.

    Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Hrvatske, poručio je da se manifestacija Farm Show etablirala, pa uz istovremeno održavanje Natjecanja u oranju te s obzirom na rast tržišta mehanizacije i dobru proizvodnu godinu očekuju povećan broj posjetitelja.

    -Svi izlagači su se pripremili za ovu najznačajniju manifestaciju u godini, pa će posjetitelji imati priliku vidjeti sve novitete u svijetu – rekao je Aračić.

    Svečano otvorenje sve tri manifestacije održat će se u subotu, 25. kolovoza u 9 sati, a otvorit će ih ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

    Foto: OBŽ

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Općina Čepin po broju hektara jedna od najviše pozicioniranih općina poljoprivrednoj proizvodnji. Natjecanje na kojem se okupilo 11 orača, održano je u dvije kategorije plugova – ravnjaci i premetnjaci

    [FOTO] U Čepinu održano 17. Županijsko natjecanje u oranju

    Županijsko natjecanje orača, 17. po redu, održano je po prvi puta u Čepinu, u subotu, 16. srpnja 2022. godine na Više…

    Svaki natjecatelj kreće s namjerom da zemlju obradi što kvalitetnije i što brže, a za to je potrebno znanje, iskustvo u oranju i spretnost

    [NAJAVA] 17. županijsko natjecanje orača

    Županijsko natjecanje orača, 17. po redu, održat će se prvi puta u Čepinu, 16. srpnja 2022. godine na parceli OPG-a Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja