GOSPODARSTVO

Oranje konjima u zračnoj luci! Prvenstvo Hrvatske i Farmshow!

16. natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju

  Objavljeno 23.08.2018
  Alan Srčnik

  OBŽ je predstavila program 16. Natjecanja u oranju Republike Hrvatske, 7. Natjecanja u oranju konjima Republike Hrvatske i 5. Farm Show-a, koji će se tijekom nadolazećeg vikenda održati na prostoru Sportske zračne luke Osijek-Čepin – piše u priopćenju OBŽ.

  16. natjecanje u oranju Republike Hrvatske i 7. natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske organizira Osječko-baranjska županija u suradnji s Hrvatskom udrugom natjecanja u oranju, Hrvatskom poljoprivredno-šumarskom savjetodavnom službom i Ministarstvom poljoprivrede. 5. Farm Show organizira Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH.

  Program su predstavili zamjenik župana Osječko-baranjske županije kao domaćin, Goran Ivanović i predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH Darko Aračić.

  -Našoj Slavoniji, Baranji i Srijemu, potrebne su ovako velike priredbe, a 5. Farm Show i 16. Natjecanje u oranju RH predstavljaju i dobru sinergiju. Farm Show se etablirao u manifestaciju koja je za poljoprivrednike nešto na što moraju doći, a uz Natjecanje u oranju dobra je prilika da predstavimo Slavoniju, Baranju i Srijem na jedan drugačiji način – rekao je zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović te pozvao građane da dođu 24. i 25. kolovoza na prostor Zračne luke Čepin.

  obž farmshow oranje

  Posebno je zahvalio na potpori Ministarstvu poljoprivrede i Upravnom odjelu za poljoprivredu Osječko-baranjske županije te svim osobama koje su organizirale natjecanje. Pobjedniku natjecanja je poželio da što bolje predstavlja Hrvatsku na svjetskom natjecanju u oranju koje će biti održano u SAD-u iduće godine. Organizatorima Farm Show-a čestitao je što su prihvatili da se u ovom sinergijskom prostoru pokuša napraviti nešto najbolje za ovaj kraj.

  Darko Aračić, predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Hrvatske, poručio je da se manifestacija Farm Show etablirala, pa uz istovremeno održavanje Natjecanja u oranju te s obzirom na rast tržišta mehanizacije i dobru proizvodnu godinu očekuju povećan broj posjetitelja.

  -Svi izlagači su se pripremili za ovu najznačajniju manifestaciju u godini, pa će posjetitelji imati priliku vidjeti sve novitete u svijetu – rekao je Aračić.

  Svečano otvorenje sve tri manifestacije održat će se u subotu, 25. kolovoza u 9 sati, a otvorit će ih ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

  Foto: OBŽ

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Najjeftiniji stan u Osijeku ide za 52.400 kuna

  Država prodaje sedam stanova u Osijeku

  Super ponude za sve modele! PSC Osijek i ove godine održava tradicionalno legendarna Opelova 24 sata!

  Legendarna Opelova 24 sata

  Na već postojećih 636 planira se izgradnja još 1.315 hidroelektrana :O

  Stručnjaci: Toliki broj hidroelektrana na slivu Dunava mogao bi uništiti biodiverzitet