KULTURA

Orašar od tri i pol metra u Arheološkom muzeju

Tri i pol metra visokog orašara napravila je pripravnica, muzejska pedagoginja Ena Krnčević, a uz orašara je i velika jelka te poznati lik iz Disneyjevog crtića Snježno kraljevstvo, Olaf...

Objavljeno 22.12.2020
Ivona Amidžić

Arheološki muzej u Osijeku poziva posjetitelje da pogledaju izložbu stalnog postava Prapovijesti i Seobe naroda i srednjeg vijeka te da vrijeme provedeno u muzeju iskoriste kako bi se slikali s najljepšim borom i orašarom u gradu, piše Radio Osijek.

Tri i pol metra visokog orašara napravila je pripravnica, muzejska pedagoginja Ena Krnčević, a uz orašara je i velika jelka te poznati lik iz Disneyjevog crtića Snježno kraljevstvo.

“Pozivamo posjetitelje da se podruže i slikaju s orašarom, najvećim u Osijeku, velikom jelkom i Olafom iz Snježnog kraljevstva. Situacija je takva kakva je, ali mi smo otvoreni i rado dočekujemo posjetitelje, posebno djecu, da vide orašara i poslikaju se s njim”, poziva ravnatelj Arheološkog muzeja u Osijeku Tomislav Hršak.

Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, dok cijena za učenike, studente i umirovljenike iznosi 10 kuna. U ponudi je i obiteljska ulaznica u iznosu od 30 kuna.

Arheološki muzej Osijek za posjetitelje je otvoren 24. prosinca i 31. prosinca 2020. godine, u vremenu od 10 do 13 sati.
Ostale dane po redovnom radnom vremenu od utorka do subote u vremenu od 10 do 16 sati. Ponedjeljkom, blagdanom i praznikom Arheološki muzej Osijek je zatvoren.

Iz muzeja posjetitelje podsjećaju kako se trebaju pridržavati sljedećih uputa:

  • prilikom ulaska dezinficirajte ruke
  • tijekom boravka u muzeju nosite masku
  • poštujte preporučeni razmak od 2 metra

foto: unsplash (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve koncertne večeri s programom počinju u 19 sati u Arheološkom muzeju

Glazbeni vikend uz 26. memorijal „Franjo Krežma“, međunarodni susret mladih gudača

U organizaciji udruge Glazbena mladež Osijek održat će se 26. memorijal „Franjo Krežma“, međunarodni susret mladih gudača, od 13. do Više…

Riječ je o izvanškolskom programu koji potiče razvoj pozitivnog odnosa prema kulturnim institucijama i razvija kreativnost kod djece

Radionica ,,Mali prijatelji muzeja” u Muzeju likovnih umjetnosti

Ovaj vikend najmlađe očekuje zanimljiva radionica u Muzeju likovnih umjetnosti! Kako je veljača u znaku maskenbala, u Muzeju su organizirali Više…

Jeste li već isplanirali što ćete zadnju noć u siječnju? :D

Približava nam se i ovogodišnja Noć muzeja (31.1.)

Tema ovogodišnje jubilarne 15. Noći muzeja nosi naziv “Velike obljetnice hrvatskih muzeja”. Rezervirajte si večer za petak 31. siječnja i svakako Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično će, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera obilježiti 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

90. rođendan Branka Mihaljevića uz Zeko, Zriko i Janje

Završen je literarni natječaj Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Mlada osječanka Ana Fišer osvojila vrijednu nagradu na literarnom natječaju

U sklopu obilježavanja obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i početka i završetka mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja danas je u Vukovaru predstavljena knjiga "Mirna reintegracija - pobjeda razumom"

Dan mirne reintegracije obilježen u Vukovaru