KULTURA

OSCANS – veliki graffiti događaj u Osijeku

Ove godine, na atraktivnoj lokaciji u Osijeku, 20 talentiranih umjetnika, odnosno 10 timova, u uzbudljivoj bitci 2vs2 oslikavat će autobus, tramvaj i kombije...

Objavljeno 20.04.2023
Matija Ivanković

Atraktivna lokacija u centru grada, 10 timova, jednak broj sprejeva, jednake boje, jednaka tema koja će biti zadana sat vremena prije početka događaja. Jeste li spremni za epski okršaj i eksplozivno vizualno iskustvo u centru Osijeka? Legend jam se nastavlja i ove godine, ali u drugačijem tonu nego do sada.

Grafiti su jedan od osječkih simbola, čija kultura je zaživjela 90-ih godina u našem gradu, a njihova tradicija njeguje se i danas. Prošlogodišnje izdanje okupilo je 20 umjetnika iz cijele Hrvatske koji su ostavili svoj trag i kreativno se izrazili te tako uljepšali “Hall Of Fame”, zid uz osječku obilaznicu.

Ove godine, na atraktivnoj lokaciji u Osijeku, 20 talentiranih umjetnika, odnosno 10 timova, u uzbudljivoj bitci 2vs2 oslikavat će autobus, tramvaj i kombije. Svi timovi imat će jednak broj sprejeva, jednake boje i jednaku temu koja će biti zadana sat vremena prije natjecanja što će dodati element iznenađenja i uzbuđenja događaju. Za sve umjetnike pobrinut će se službeni pokrovitelj, SugarFactory, te osigurati 20 sprejeva po timu.

Službeni raspored događaja 20.05.2023. je sljedeći:

10:00 -13:00 graffiti radionice
13:30 okupljanje umjetnika
14:00 podjela sprejeva i zadavanje teme
15:00 – 19:00 graffiti battle 2vs2
19:30 proglašenje pobjednika
20:00 After party

Bilo da ste umjetnik ili obožavatelj ulične umjetnosti, ovo je događaj koji se ne propušta! Stoga, označite datum 20. svibnja u vašim kalendarima i dođite podržati urbani događaj u Osijeku. Više informacija, kao i najnovije obavijesti o događaju potražite u službenom Facebook događaju OSCANS graffiti jam.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Zadatak natjecatelja bio je prikazati svijet 50 godina nakon današnjeg dana. Hoće li biti sretan i vedar ili mračan i apokaliptičan? Koja je njihova vizija? Koju poruku žele poslati javnosti? Pogledajte!

[FOTO] OSCANS – spektakularna razglednica grada Osijeka

Dok svi pričaju o urbanim događajima, grad Osijek ga je proteklog vikenda živio! Na glavnom osječkom trgu, trgu Ante Starčevića, Više…

Najavljen je festival urbane kulture i graffiti jam natjecanje koje će se održati u subotu, 20. svibnja na Trgu Ante Starčevića. Središnji i glavni dio programa je graffiti battle natjecanje!

Oscans – U centar Osijeka stižu najbolji umjetnici iz 7 zemalja

Danas se u prostorijama udruge Osječka tvornica ideja održala konferencija za medije na kojoj je najavljen festival urbane kulture i Više…

Promocija knjige „Blackbook Croatia“ u kojoj su predstavljena čak 192 rada najboljih hrvatskih graffiti umjetnika

Blackbook Croatia: Po prvi put u knjizi objedinjeni radovi hrvatske graffiti scene

U subotu 12. veljače 2022. u Caffe baru Pepermint u 19.00 sati održat će se promocija knjige Blackbook Croatia, uredničkog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku