ŽIVOT

Osijek bi uskoro mogao biti treći u Hrvatskoj koji ima groblje za kućne ljubimce

Još prije pet godina, na sjednici osječkog Gradskog vijeća 2017. godine predloženo je da se u sklopu Osijeka uredi prostor koji će služiti kao groblje za kućne ljubimce

Objavljeno 26.01.2022
Ivona Amidžić

Još prije pet godina, na sjednici osječkog Gradskog vijeća 2017. godine predloženo je da se u sklopu Osijeka uredi prostor koji će služiti kao groblje za kućne ljubimce. S tim je prijedlogom na sjednici izašla Ivana Šojat.

“Znam da je mnogima to smiješno i da ima puno važnijih stvari, međutim nemojmo zaboraviti da mnogi ljudi jedinu utjehu imaju baš u tim kućnim ljubimcima i jednako im je teško rastati se od njih, oni postaju dijelom njihove obitelji”, rekla je tada Šojat.

Vrkić je tada potvrdio kako je ideja dosta zanimljiva no nije odgovorio i hoće li se krenuti u njezino ostvarivanje ili ne, već da se sve treba prvo proučiti te zaključiti što se da učiniti po tom pitanju.

Na isto pitanje je još jednom Šojat privukla pozornost prije šest mjeseci, tada još tek novoizabranom gradonačelniku Osijeka Ivanu Radiću, uz činjenicu kako i Radić voli kućne ljubimce. To je gradonačelnik i potvrdio te rekao kako će to zasigurno uskoro biti dio neke buduće investicije i realizirano.

Čini se da je došlo vrijeme za realiziranje i tog projekta. Ništa još nije dogovoreno, ali je iz Ukopa potvrđeno kako je sve više građana zainteresirano za tu ideju te kako i oni razmišljaju u tom smjeru.

“Razmišljamo o nabavci kremacijske peći za kućne ljubimce te smo u kontaktu s tvrtkom Ciroldi koja ih pravi”, rekao je direktor osječkog Ukopa Vedran Novokmet za Glas Slavonije, dodajući da je nabava peći stavljena u financijski plan tvrtke Ukop i bila bi to prva faza realizacije.

Druga faza bila bi razgovor s Gradom Osijekom da se u bliskoj budućnosti osigura parcela za groblje kućnih ljubimaca.

Čini se kako bi Osijek, nakon Sesvetskog Kraljevca i Rijeke, uskoro mogao treći dobiti groblje za kućne ljubimce.

foto: ilustracija (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Provjerite popuste u cvjećarnicama i prilagođeno radno vrijeme

Završene pripreme groblja za blagdan Svih svetih – postavljene i dodatne kamere

Iz Ukopa javljaju kako su završene pripreme groblja za nadolazeći blagdan Svih svetih: na svim je grobljima trava pokošena, stabla Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iz Udruge kažu da će biti još šareniji, veseliji nego travanjski, a da ćete moći pronaći odlične stvari za sebe ili sebi drage osobe - odjeću, obuću, knjige, ploče, nakit...

Posh store – svibanjsko izdanje!

Cipelcugom po osječkim storytelling turama. Ima ih ukupno četiri u šest izvedbi. Na ovaj način se promovira kultura grada Osijeka ali i šetanje po našem lijepom gradu

Cipelcugom po Osijeku u svibnju

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića