Arhiva

Osijek Grand Prix – Žito Challenge Cup (20.-21.05.)

  Objavljeno 03.05.2017
  OsijekNews redakcija

  Gimnastički Grand prix postao je zaštitni znak Osijeka, a od 20. do 21. svibnja 2017. u sportskoj dvorani Gradski vrt ponovno će okupiti svjetsku gimnastičku kremu!

  Grand Prix Osijek „Žito“ Challenge Cup, cijenjeno međunarodno gimnastičko natjecanje koje slavi sportsku tradiciju započetu sredinom 19. stoljeća.

  Uz odlična sportska natjecanja u ženskoj i muškoj konkurenciji, „Žito Challenge“ bogat je i popratnim događanjima. Ovoga puta to su vježbanje na otvorenom i najduža špaga na svijetu. Vježbanjem na otvorenom pokušat će se pokazati laicima osnove gimnastičkih elemenata. Špaga koja spaja lijevu i desnu obalu Drave do sada je neviđena u svijetu, a njoj će prisustvovati mnoštvo osječkih klubova i građana-rekreativaca čime će se ujediniti sportska scena grada.

  Koliko je Osijek priznat kao omiljeni grad svjetskih gimnastičara pokazuje rekordni broj prijavljenih zemalja za nadolazeći događaj. U Osijek tako dolaze gimnastičari i gimnastičarke iz čak 31 zemlje: Austrija, Belgija, Bjelorusija, Brazil, Bugarska, Kolumbija, Cipar, Češka, Dominikanska Republika, Finska, Velika Britanija, Njemačka, Hong Kong, Mađarska, Irska, Izrael, Italija, Kazahstan, Litva, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Južna Afrika, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka, Ukrajina i Venezuela.

  U društvu veselog Gymija
  Omiljeni lik na osječkom gimnastičkom spektaklu je maskota Gymi, simpatična kuna rođena 13. rujna 2013. godine, a u gimnastiku se zaljubio kada je kao beba kuna slučajno ušao u dvoranu Gradski vrt za vrijeme Osijek Grand Prixa… Tko je Gymi, doznajte ovdje.

  Kontakt organizatora:

  Web stranica: http://osijekgym.com
  Web kontakt: http://osijekgym.com/kontakt
  Facebook stranica: https://www.facebook.com/OsjetiGimnastiku

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Zanimljivo je bilo u dvorani čuti komentar velikog izraelskog parteraša Aleksandra Šatilova koji je rekao „ovaj mali je sigurno iz Markovićeve škole, on je njegova kopija“.

  Tomislav Marković dobio nasljednika na parteru, junior Aurel Benović izborio mjesto među “velikim dečkima”!

  Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću proteklih dana bio je pun do vrha. Na jednom mjestu okupile su se sve Više…

  Žito Grand Prix – Osam hrvatskih aduta je spremno

  Na devetom po redu Grand prix Osijek Žito Challenge cupu koje će se od 18. do 21. svibnja održati u Više…

  Svjetski gimnastički kup u Osijeku – Najtrofejniji konjaš svih vremena stiže u Osijek!

  Počelo je završno odbrojavanje do početka Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku. Najjačeg ovosezonskog turnira iz serije Grand Prixeva koji će Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U posljednja 24 sata zabilježena su 1.583 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a 15 osoba je preminulo!

  SARS-CoV-2 virus ne posustaje, ponovno zabilježene velike brojke

  Proces uvođenja nove valute zahtjeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje radnika za rad u novoj službenoj valuti

  Veliki interes poduzetnika za radionicu o uvođenu eura

  Novac vrijedi sve manje jer inflacija smanjuje realnu kupovnu moć novca. Stoga za isti iznos možemo kupiti sve manje robe u trgovini, a o cijenama goriva i drugih energenata da i ne govorimo...

  Troškovi života sve su veći, ali Osječani do gotovine dolaze na ovaj brz i jednostavan način!