Arhiva

Tomislav Marković dobio nasljednika na parteru, junior Aurel Benović izborio mjesto među “velikim dečkima”!

Zanimljivo je bilo u dvorani čuti komentar velikog izraelskog parteraša Aleksandra Šatilova koji je rekao „ovaj mali je sigurno iz Markovićeve škole, on je njegova kopija“.

  Objavljeno 14.02.2018
  Nikolina Ćosić

  Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću proteklih dana bio je pun do vrha. Na jednom mjestu okupile su se sve najjače hrvatske reprezentacije u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, a vrhunac priprema bili su kontrolni treninzi za mjesta u reprezentaciji za nastup na Svjetskim kupovima u Bakuu (15-18. ožujka) i Dohi (21-23. ožujka).

  Tako će na prvom turniru SK-a u Bakuu nastupiti Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, Anton Kovačević na preči te Ana Đerek na gredi i parteru.

  Već nekoliko dana kasnije u Dohi će hrvatsku reprezentaciju činiti olimpijka Ana Đerek (greda i parter), Karlovčanka Petra Furač (greda), aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić, na istoj spravi nastupiti će i Anton Kovačević, a na konju s hvataljkama pak uz Roberta Seligmana mjesto je kontrolnim treningom izborio član ZTD Hrvatski Sokol, Kristijan Vugrinski. Pravo iznenađenje priredio je 17-godišnji osječki junior Aurel Benović. Sjajnom vježbom na parteru ušao je u društvo među „velike dečke“, izborio Dohu i potvrdio najave da će upravo on biti dosljedan nasljednik svog klupskog kolege iz GD Osijek Žito i dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, Tomislava Markovića.

  • Mi smo u hrvatskoj gimnastici ustanovili sustav kontrolnih treninga pomoću kojih dolazimo do kandidata za odlaske na najveća natjecanja. Upravo takav sustav pokazao se u proteklom periodu kao ključan sistem bodovanja i napredovanja hrvatskih gimnastičara. Rezultat takvog sustava je i prvak svijeta Tin Srbić koji je u proteklim godinama upravo kroz prolaženje ovog filtera, ovih stepenica, napredovao i stvarao svoju prepoznatljivost i stabilnost u natjecateljskim okolnostima. Takve treninge imali smo i sada, prisutne su bile sve selekcije hrvatske gimnastičke reprezentacije, ženske i muške i odaziv je bio doista maksimalan. Mogu reći da smo svi skupa zadovoljni odrađenim, prepoznaje je zajedništvo, pozitivna energija koja hrvatsku gimnastiku stalno nosi stepenicu više  rekao je Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničkog odbora hrvatske sportske gimnastike i dopredsjednik HGS-a.
  • Pozitivan šok na ovom okupljanju napravio je mladi Aurel Benović koji još uvijek može nastupati za juniore, ali sa svojim trenerskim timom odlučio je pokušati dohvatiti seniorske kriterije. Nitko na to nije računao, ali on je uspio svoju vježbu odraditi od početka do kraja i na iznenađenje svih doći do seniorskog A kriterija za SK Dohu što nije polazilo za rukom puno ozbiljnim seniorima. Mi koji svakodnevno radimo s njim znali smo kakav je on talent, što može, a sada se konačno sve oko njega počelo oblikovati u jednu cjelinu koja je stvarno vrlo perspektivna. Fond elemenata koje on sada zna nadmašuje ono što je primjerice Tomislav Marković znao u svojim seniorskim danima, zato će Aurel ozbiljno će konkurirati većini seniora na predstojećim Svjetskim kupovima – objasnio je Mađarević koji je ujedno Aurelov glavni trener.

  Zanimljivo je bilo u dvorani čuti komentar velikog izraelskog parteraša Aleksandra Šatilova koji je rekao „ovaj mali je sigurno iz Markovićeve škole, on je njegova kopija“.

  • Među gimnastičarima se lako prepoznaju određeni pokreti, mimika tijela i vrlo lako, ako si od istog trenera ili ako si dugo zajedno s nekim na treninzima, jednostavno upiješ način kretanja po parternoj plohi. Mnogi u Aurelu vide “malog Markovića” što je meni jako drago, jer Tomi nam svima nedostaje u reprezentaciji. Ali, on je sada naš trener, ima veliko iskustvo, proputovao je cijeli svijet, školovali smo ga za to i on je naša velika podrška. Uz Aurela je, pomaže meni u radu… Sve se nekako kroz tu veliku nesreću s Markovićem kapitaliziralo i skupilo u jednu pozitivnu energiju kroz Aurela. On je idealan nastavak na Markovićevu karijeru u idućih 10-15 godina – poručio je Vladimir Mađarević.

  Hrvatska reprezentacija premijeru u novoj sezoni imati će od 22. do 25. veljače na Svjetskom kupu u Melbourneu gdje će na konju s hvataljkama nastupiti Matija Baron i Kristijan Vugrinski.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Žito Grand Prix – Osam hrvatskih aduta je spremno

  Na devetom po redu Grand prix Osijek Žito Challenge cupu koje će se od 18. do 21. svibnja održati u Više…

  Osijek Grand Prix – Žito Challenge Cup (20.-21.05.)

  Gimnastički Grand prix postao je zaštitni znak Osijeka, a od 20. do 21. svibnja 2017. u sportskoj dvorani Gradski vrt Više…

  GRAND PRIX OSIJEK 2017. ŽITO CHALLENGE CUP – OTVORENE PRIJAVE ZA VOLONTERE

  Volontiraj i OSjeti gimnastiku Ove je godine Osijek ponovno dobio iznimnu čast postati prijestolnica gimnastičkog natjecanja u Hrvatskoj. Na četiri Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U posljednja 24 sata zabilježena su 1.583 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a 15 osoba je preminulo!

  SARS-CoV-2 virus ne posustaje, ponovno zabilježene velike brojke

  Proces uvođenja nove valute zahtjeva prilagodbe i promjene, kako poslovnih procesa tako i pravovremeno osposobljavanje radnika za rad u novoj službenoj valuti

  Veliki interes poduzetnika za radionicu o uvođenu eura

  Novac vrijedi sve manje jer inflacija smanjuje realnu kupovnu moć novca. Stoga za isti iznos možemo kupiti sve manje robe u trgovini, a o cijenama goriva i drugih energenata da i ne govorimo...

  Troškovi života sve su veći, ali Osječani do gotovine dolaze na ovaj brz i jednostavan način!