ŽIVOT

Osječka Karolina pred velikom investicijom vezanom za poznate Moto kekse…

Osječka Karolina zapošljava 350 radnika i važna je za Osijek i cijelu Slavoniju

Objavljeno 25.01.2021
Ivona Amidžić

Priča o Karolini započela je još davne 1909. godine u Osijeku, na raskrižju europskog sjevera i juga, istoka i zapada… Tradicija keksarstva seže u same početke rada ove tvornice i današnji su proizvodi daleko poznati.

Karolina je danas uspješna tržišno orijentirana kompanija u sastavu KRAŠ grupe. Osnovna djelatnost joj je proizvodnja keksa, vafla i slanica. Danas se u Osijeku proizvodi sedamdesetak proizvoda na ukupno 12 proizvodnih linija. Proizvodni program obuhvaća nekoliko različitih grupa: keksi, čajna peciva, punjena čajna peciva, vafli, ekstrudirani proizvodi (slani snack – flips proizvodi i slatki proizvodi iz segmenta doručka), krekeri i slana trajna peciva.

Jedna od najpoznatijih grupa proizvoda Karoline svakako je grupa keksa i čajnih peciva, a posebno mislimo na robne marke Moto i Jadro.

Sada je upravo ta Karolina pred velikom investicijom u ukupnoj vrijednosti od pet milijuna eura, prenosi Jutarnji list. Naime, jedni od njihovih najpoznatijih, upravo spomenuti Moto keksi, ove godine dobivaju novu proizvodnu i pakirnu liniju i to u sljedećih nekoliko mjeseci.

“U skladu s novim zamahom u Kraš grupi i novom strategijom razvoja, ova dosad najveća investicija u novu proizvodnu i pakirnu liniju Moto keksa bit će u potpunosti realizirana u prvom kvartalu ove godine” – otkriva Miroslav Šimić, direktor Karoline.

No to nije jedina investicija koju Karolina planira. Očekujemo nekoliko velikih ulaganja i projekata, a koji bi, osim na prehrambene proizvode, trebali biti usmjereni i na dizanje kvalitete i učinkovitosti rada same tvornice.

Osječka Karolina zapošljava 350 radnika i važna je za Osijek i cijelu Slavoniju.

Više pročitajte u članku Jutarnjeg lista.

foto: screenshot (youtube)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kraš: "Hvala vam što ste nas inspirirali da ovo postane stvarnost"

Sad smo stvarno sve vidjeli: Kraš napravio čokoladu s – ČVARCIMA!

Kraš je jučer na svojoj službenoj Facebook stranici šokirao sve pratitelje u kojoj su objavili kako su ostvarili ono što Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Riječ je o kongresu translacijske medicine, jednom od novijih područja u medicini koje se bavi implementacijom saznanja iz temeljnih kliničkih znanosti u kliničku praksu, a ovogodišnja tema je Pedijatrija

Osijek domaćin 5. OSCONA – međunarodnog kongresa mladih liječnika i studenata biomedicinskog područja

U Zeko-expressu bit će organiziran zabavni program, a djecu će dočekati uskrsni zeko s darovima.  Ovo je idealna prilika za sve mališane koji se nikada nisu vozili vlakom i to još s uskrsnim zekom :)

Uskoro kreće Zeko-express

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković poručila je kako Osijek kroz ovu manifestaciju, ali i cjelokupnu turističku ponudu, potvrđuje da je najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma

Uskrs u Osijeku: Najavljen bogat blagdanski [PROGRAM]