ŽIVOT

Osječka Karolina pred velikom investicijom vezanom za poznate Moto kekse…

Osječka Karolina zapošljava 350 radnika i važna je za Osijek i cijelu Slavoniju

Objavljeno 25.01.2021
Ivona Amidžić

Priča o Karolini započela je još davne 1909. godine u Osijeku, na raskrižju europskog sjevera i juga, istoka i zapada… Tradicija keksarstva seže u same početke rada ove tvornice i današnji su proizvodi daleko poznati.

Karolina je danas uspješna tržišno orijentirana kompanija u sastavu KRAŠ grupe. Osnovna djelatnost joj je proizvodnja keksa, vafla i slanica. Danas se u Osijeku proizvodi sedamdesetak proizvoda na ukupno 12 proizvodnih linija. Proizvodni program obuhvaća nekoliko različitih grupa: keksi, čajna peciva, punjena čajna peciva, vafli, ekstrudirani proizvodi (slani snack – flips proizvodi i slatki proizvodi iz segmenta doručka), krekeri i slana trajna peciva.

Jedna od najpoznatijih grupa proizvoda Karoline svakako je grupa keksa i čajnih peciva, a posebno mislimo na robne marke Moto i Jadro.

Sada je upravo ta Karolina pred velikom investicijom u ukupnoj vrijednosti od pet milijuna eura, prenosi Jutarnji list. Naime, jedni od njihovih najpoznatijih, upravo spomenuti Moto keksi, ove godine dobivaju novu proizvodnu i pakirnu liniju i to u sljedećih nekoliko mjeseci.

“U skladu s novim zamahom u Kraš grupi i novom strategijom razvoja, ova dosad najveća investicija u novu proizvodnu i pakirnu liniju Moto keksa bit će u potpunosti realizirana u prvom kvartalu ove godine” – otkriva Miroslav Šimić, direktor Karoline.

No to nije jedina investicija koju Karolina planira. Očekujemo nekoliko velikih ulaganja i projekata, a koji bi, osim na prehrambene proizvode, trebali biti usmjereni i na dizanje kvalitete i učinkovitosti rada same tvornice.

Osječka Karolina zapošljava 350 radnika i važna je za Osijek i cijelu Slavoniju.

Više pročitajte u članku Jutarnjeg lista.

foto: screenshot (youtube)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osijek je druga od jedanaest postaja Kamiona Djeda Mraza na velikoj božićnoj turneji dugoj 2.500 kilometara

[FOTO] Veseli Kamion Djeda Mraza oduševio osječke mališane

Nakon što je iz Zagreba krenuo prema Valpovu i svojim posjetom razveselio mališane iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, veselu blagdansku Više…

Kraš: "Hvala vam što ste nas inspirirali da ovo postane stvarnost"

Sad smo stvarno sve vidjeli: Kraš napravio čokoladu s – ČVARCIMA!

Kraš je jučer na svojoj službenoj Facebook stranici šokirao sve pratitelje u kojoj su objavili kako su ostvarili ono što Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!