ŽIVOT

Osječka tvrtka Sophy ima u ponudi jedinstvene nanosrebrne proizvode za zaštitu zdravlja

Sophy zaštitna oprema predstavlja jedinstvene proizvode za zaštitu zdravlja na tržištu s tehnologijom Impromat nanosrebra.

Objavljeno 13.01.2021
Petar Tauković

Sophy zaštitna oprema iz Osijeka je na tržište plasirala još jedan inovativni, jedinstveni proizvod u segmetu zaštite zdravlja i borbe protiv virusa i bakterija na svakodnevnim površinama. Radi se o specijalnim materijalima koji kada virusi ili baterije na površinu proizvoda dođu u kontakt, u potpunosti neutralizira!

Pričali smo s predstavnicima tvrtke Sophy d.o.o. kako bi nam dali više informacija o ovoj tehnologiji.

“U suradnji s dobavljačima nanosrebrnog materijala, ImproMat je razvio inovativan postupak smjese koji čestice srebra raspršuje u polimernu matricu u dimenzijama većim od nanometra.

Sophy zaštitna oprema se fokusira na primjenu ovih proizvoda za bolnice, domove umirovljenika, škole, fitness centre, radna mjesta, stanice, zračne luke, javni prijevoz, trgovačke centre, čekaonice, laboratorije, čiste sobe i druga mjesta s velikim prometom ljudi. Svi ovi sektori imaju velik broj kontaktnih zona i stoga imaju stvarnu potrebu za antiviralnom/antibakterijskom zaštitnom instalacijom. ImproMat je kratica za švicarsku kvalitetu i garantiranu raspoloživost, kažu nam u Sophy d.o.o.”

“ImproMat materijali i proizvodi u skladu su sa svim REACH i RoHS propisima o registraciji. Kapsulacija i prilagođene formulacije nosača štite čestice srebra od oksidacije i rezultirajuće korozije. Takav pristup osigurava da nikakva štetna sredstva ne migriraju izvan polimerne matrice, zadržavajući pritom maksimalnu antibakterijsku i antivirusnu učinkovitost.

Sophy_impromat_zdravstvena_pregrada

Izotropna integracija nanosrebra izravno i trajno u cijeli polimerni spoj osigurava da antimikrobne prednosti prožimaju čitavu matricu. Prema tome, uklanjanje površinskih slojeva abrazijom, struganjem ili agresivnim kemikalijama neće osloboditi niti na drugi način olakšati isticanje toksina iz masovnog polimera, niti će na bilo koji način ugroziti antimikrobnu učinkovitost polimera.

Tehnologija ImproMata i Sophy zaštitne opreme omogućuje ponudu jedinstvenih polimernih spojeva i proizvedenih polimernih proizvoda, koji pružaju antibakterijsku i antivirusnu snagu bez premca.

Antiviralna/Antibakterijska sredstva, koja su ugrađena izravno u plastiku čine vaše željene proizvode sigurnijima i sterilnijima. Te se aktivne tvari bore protiv preživjelih virusa i bakterija na raznim svakodnevnim površinama, sprječavajući ih da se dalje razmnožavaju i prenose, pojasnili su iz Sophy zaštitne opreme”

Za sve upite i prodaju ImproMat proizvoda javite se na [email protected] ili na www.sophy.hr

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jedna osoba može objaviti maksimalno jednu fotografiju i može osvojiti samo jedan vrijedan poklon.

Blagdansko Darivanje Sophy i Osijek Newsa – najljepši bor!

U ovo predblagdansko vrijeme Sophy i gradski internet portal OsijekNews.hr odlučili su darivati građane s proizvodima tvrtke Sophy. U darivanju Više…

Hvale vrijedna donacija zaštitne opreme bolnicama u Našicama i Vukovaru osječke tvrtke Sophy

Osječka tvrtka SOPHY donirala još 50 000 medicinskih maski bolnicama

Osječka tvrtka Sophy zaštitna oprema, donirala je prošli tjedan još dvjema bolnicama u Osječko-Baranjskoj županiji u ukupnoj količini od 50 Više…

9. studenog 2020. je 3. rođendan Osječkog taxija, te će putnike dočekati jedno iznenađenje, a to je da će se podijeliti 10.000 maski za lice koje je omogućila Hrvatska tvrtka za zaštitnu opremu, Sophy!

Nova flota – ECO priča osječkog taksija

Ako ste ikada čuli za Osječki taxi, vjerujemo čuli ste iznimno pozitivnu osječku priču. Omiljen taxi prijevoznik na području Slavonije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša