ŽIVOT

Osječka tvrtka Sophy ima u ponudi jedinstvene nanosrebrne proizvode za zaštitu zdravlja

Sophy zaštitna oprema predstavlja jedinstvene proizvode za zaštitu zdravlja na tržištu s tehnologijom Impromat nanosrebra.

Objavljeno 13.01.2021
Petar Tauković

Sophy zaštitna oprema iz Osijeka je na tržište plasirala još jedan inovativni, jedinstveni proizvod u segmetu zaštite zdravlja i borbe protiv virusa i bakterija na svakodnevnim površinama. Radi se o specijalnim materijalima koji kada virusi ili baterije na površinu proizvoda dođu u kontakt, u potpunosti neutralizira!

Pričali smo s predstavnicima tvrtke Sophy d.o.o. kako bi nam dali više informacija o ovoj tehnologiji.

“U suradnji s dobavljačima nanosrebrnog materijala, ImproMat je razvio inovativan postupak smjese koji čestice srebra raspršuje u polimernu matricu u dimenzijama većim od nanometra.

Sophy zaštitna oprema se fokusira na primjenu ovih proizvoda za bolnice, domove umirovljenika, škole, fitness centre, radna mjesta, stanice, zračne luke, javni prijevoz, trgovačke centre, čekaonice, laboratorije, čiste sobe i druga mjesta s velikim prometom ljudi. Svi ovi sektori imaju velik broj kontaktnih zona i stoga imaju stvarnu potrebu za antiviralnom/antibakterijskom zaštitnom instalacijom. ImproMat je kratica za švicarsku kvalitetu i garantiranu raspoloživost, kažu nam u Sophy d.o.o.”

“ImproMat materijali i proizvodi u skladu su sa svim REACH i RoHS propisima o registraciji. Kapsulacija i prilagođene formulacije nosača štite čestice srebra od oksidacije i rezultirajuće korozije. Takav pristup osigurava da nikakva štetna sredstva ne migriraju izvan polimerne matrice, zadržavajući pritom maksimalnu antibakterijsku i antivirusnu učinkovitost.

Sophy_impromat_zdravstvena_pregrada

Izotropna integracija nanosrebra izravno i trajno u cijeli polimerni spoj osigurava da antimikrobne prednosti prožimaju čitavu matricu. Prema tome, uklanjanje površinskih slojeva abrazijom, struganjem ili agresivnim kemikalijama neće osloboditi niti na drugi način olakšati isticanje toksina iz masovnog polimera, niti će na bilo koji način ugroziti antimikrobnu učinkovitost polimera.

Tehnologija ImproMata i Sophy zaštitne opreme omogućuje ponudu jedinstvenih polimernih spojeva i proizvedenih polimernih proizvoda, koji pružaju antibakterijsku i antivirusnu snagu bez premca.

Antiviralna/Antibakterijska sredstva, koja su ugrađena izravno u plastiku čine vaše željene proizvode sigurnijima i sterilnijima. Te se aktivne tvari bore protiv preživjelih virusa i bakterija na raznim svakodnevnim površinama, sprječavajući ih da se dalje razmnožavaju i prenose, pojasnili su iz Sophy zaštitne opreme”

Za sve upite i prodaju ImproMat proizvoda javite se na [email protected] ili na www.sophy.hr

 

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jedna osoba može objaviti maksimalno jednu fotografiju i može osvojiti samo jedan vrijedan poklon.

Blagdansko Darivanje Sophy i Osijek Newsa – najljepši bor!

U ovo predblagdansko vrijeme Sophy i gradski internet portal OsijekNews.hr odlučili su darivati građane s proizvodima tvrtke Sophy. U darivanju Više…

Hvale vrijedna donacija zaštitne opreme bolnicama u Našicama i Vukovaru osječke tvrtke Sophy

Osječka tvrtka SOPHY donirala još 50 000 medicinskih maski bolnicama

Osječka tvrtka Sophy zaštitna oprema, donirala je prošli tjedan još dvjema bolnicama u Osječko-Baranjskoj županiji u ukupnoj količini od 50 Više…

9. studenog 2020. je 3. rođendan Osječkog taxija, te će putnike dočekati jedno iznenađenje, a to je da će se podijeliti 10.000 maski za lice koje je omogućila Hrvatska tvrtka za zaštitnu opremu, Sophy!

Nova flota – ECO priča osječkog taksija

Ako ste ikada čuli za Osječki taxi, vjerujemo čuli ste iznimno pozitivnu osječku priču. Omiljen taxi prijevoznik na području Slavonije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Osim što je donio brojne kreativne prijedloge, online natječaj Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik ostvario je dobitnicima i životne želje!

Učenica Ugostiteljsko-Turističke škole Osijek pobjednica natječaja Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik za predlaganje naziva novog standarda zanimanja

"Uspjet ćemo cijepiti sve koji su dobili prvu dozu ali morat ćemo obustaviti nova cjepiva"

Capak: Nismo zadovoljni s dinamikom isporuke cjepiva

Noichi: "Ako se u EU-u ništa ne promijeni bit će potrebno 65 godina za postizanje rodne ravnopravnosti: Strategija rodne ravnopravnosti i njene akcije brži su put ka postizanju jednakosti između muškaraca i žena."

Pandemija dodatno pojačala rodnu neravnopravnost, upozorava Europski parlament