ŽIVOT

Osječki Advent [PROGRAM]

Donosimo vam kompletan program osječkog Adventa koji se od ove godine s centralnim događanjem opet održava u osječkoj Tvrđi

Objavljeno 28.11.2022
Darija Kovačić

Advent u Osijeku počinje 2. prosinca, na 236. Dan grada Osijeka, i uz bogat gastro i glazbeni program trajat će do 30. prosinca. Novost je da se Advent vraća u baroknu Tvrđu, a osim glazbenog programa koji donosi tridesetak imena, poseban naglasak stavljen je na programe za djecu i obitelji.

POGLEDAJTE CIJELI PROGRAM

Prošle godine smo dobili titulu Najboljeg adventa u Hrvatskoj. Ove godine, nakon četiri godine, vraćamo se u našu čarobnu, bajkovitu i baroknu Tvrđu. Siguran sam da će ovaj advent obraniti titulu najboljeg u Hrvatskoj, da ćemo ga podići na još višu razinu i da će biti dobro posjećen. Naš dnevni boravak, topao, ugodan i obiteljski, primit će sve naše sugrađane i goste – rekao je gradonačelnik Radić, dodajući da je osigurano 15 kilometara blagdanske rasvjete, najviše dosad.

Ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić izvijestio je kako glazbeni program donosi tridesetak imena na veliku pozornicu u Tvrđi, među kojima se ističu Soulfingersi, A strana, Neno Belan i klapa Rišpet, a koje će upotpuniti i niz manjih glazbenih sadržaja s lokalnim uličnim glazbenicima.

Dječji program, istaknuo je, obuhvatit će 20 večernjih bajki, ulične predstave i veliki poštanski ured Djeda Mraza, a oni stariji, subotama prijepodne, moći će uživati u okusima nove slavonske gastronomije koje donosi Rene Bakalović.

Gotovo svakodnevno bit će po jedan kazališno književni program za djecu i obitelji, bajke koje će se odvijati u posebnoj kupoli. Tu su i ulične predstave koje će posjetitelji moći pogledati na Trgu Svetog Trojstva, kao i dječje kino koje će prikazivati božićne filmove. Imat ćemo i veliki poštanski ured Djeda Mraza te inspekciju čizmica za blagdan sv. Nikole – objasnio je Majić.

Sve to upotpunit će veliki lunapark kod ”Školjke”, panoramski kotač u Tvrđi, središnji gradski bor uz osječku konkatedralu, kao i uređeni ugostiteljski punktovi u središtu grada.

Govoreći o turističkim brojkama, direktorica osječke Turističke zajednice Tajana Rogulja kazala je da je u prvih 10 mjeseci zabilježen porast noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu te da se po završetku godine očekuje rušenje rekordnih brojki.

Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, izrazila je zadovoljstvo što se Advent vraća u Tvrđu poručivši da će u Tvrđi zasjati svojim punim sjajem.

Organizatori ovogodišnjeg Adventa su Kulturni centar Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka, uz pokroviteljstvo Grada Osijeka te partnerstvo Osječko-baranjske županije.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša