OSJEČANI

Osječki bageri srušili igralište sagrađeno donacijama građana

Tenjsko igralište koje su izgradili mališani i stanovnici Tenje porušeno i izrovano

Objavljeno 10.12.2019
Ivona Amidžić

Sjećate li se igrališta od starih guma i drvenih paleta kojeg su prije pet mjeseci vlastitim rukama sagradili Tenjski mališani i građani? Igrališta više nema.

Projekt je bio prijavljen Zakladi Slagalica kao projekt uređenja zelene neiskorištene površine u park za djecu i odobren na 5.200 kuna. Trebalo je prikupiti još 3.600 kn u obliku volontiranja i donacija za realizaciju projekta, kojeg su osigurali građani.

Cilj projekta je bio uključiti što više djece i odraslih iz naselja u uređenje parka kako bi gradili zajedništvo i uredili park za svu djecu Tenje.

Šareno igralište prije pet mjeseci:

Zelena površina koju su htjeli preurediti u park je godinama bila zarasla, neodržavana i neiskorištena. No ujedno je bila i savršena za uređenje za potrebe djece i mladih, jer je okružena s desetak stabala velikih platana koje stvaraju hlad s jedne strane i dvadesetak stabala breza s druge strane. Ni jedno stablo nije bilo oštećeno, već su iskoristili hlad koji su stabla stvarala.

Pogledajte kako je sve izgledalo u srpnju kad se igralište sagradilo.

Jučer su u 12.00 sati u Tenji predsjednik stranke Biraj bolje i osječki gradski vijećnik Kristijan Šimičić, gradski vijećnik Viktor Škaro i gradski vijećnik Miroslav Vlašić održali  konferenciju za medije povodom uništavanja ovog igrališta.

“Nabavili smo 60 drvenih paleta, 50 rabljenih automobilskih guma, nekoliko velikih traktorskih guma, 2 kubika pijeska, željezo za nogometne golove, stupove za odbojku i badminton, boje, lakove, kistove i sl. U nekoliko dana rada s djecom i mještanima Tenje odbačene auto, moto i traktor gume smo pretvorili u gusjenicu, žabu, dječji traktor, bolid formule 1, žirafu, puža, šalice za čaj, ljuljačke, pješčanike, igralište za preskakanje… Drvene palete pretvorili smo u dječje kućice, klupe za odmor, stolove. Stvorili smo i malo nogometno igralište s ogradom kako lopta ne bi išla na cestu.”

Kristijan Šimičić je, kao gradski vijećnik Grada Osijeka koji živi u Tenji, na sjednici gradskog vijeća zamolio gradonačelnika da se iz proračuna od 800 milijuna kuna izdvoji 200.000 kuna i napravi novi park za djecu na ovom mjestu. Vodstvo grada je njegov prijedlog odbilo bez bilo kakvog komentara, a tri dana kasnije poslani su bageri da sruše dječje igralište u Tenji koje su mještani zajedno izgradili.

Nisu ga uspjeli srušiti do kraja jer se prilikom uništavanja bager pokvario.

„Pitam se kakav je to grad i vodstvo grada Osijeka koje djeci ruši igrališta, a odbija graditi nova?”

“Nevjerojatno je da Grad Osijek novac troši na rušenje dječjeg igrališta, a svoju Gradsku parcelu pokraj dječjeg igrališta 30 godina nije očistio. Na toj parceli se nalazi ruševna građevina iz koje vire žice, armatura i otpadaju komadi žbuke. Gradu Osijeku smo poslali na desetke dopisa za neuređena gradska zemljišta koja su prijetnja sigurnosti mještanima i nitko ništa nije poduzeo, no kada treba rušiti ono što su mještani izgradili za djecu tada su iz Grada vrlo efikasni”, izjavio je Kristijan Šimičić.

foto: Kristijan Šimičić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gamoš: "Sigurnost djece je na prvom mjestu! Već se dogodio jedan nesretni slučaj. Tko će za to snositi odgovornost?"

Uklonjeno igralište u Tenji bilo je nelegalno i opasno

Nakon što je srušeno improvizirano dječje igralište koje su sagradili stanovnici Tenje zajedno sa svojim mališanima, Kristijan Šimičić obratio se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Edukacija zahtijeva prijavu koja uključuje tri zadatka – Prijavite se na vrijeme ;)

Ekonomski fakultet besplatno za studente organizira Social Media Akademiju

Osječki pješački most danas će svijetliti bojama hrvatske šahovnice

Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske (1992.) i Dan mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja (1998.)

U ovom trenutku uključena je 41 kamera, poradi poboljšanja sigurnosti građana, privatne i javne imovine te prevencije vandalizma

Prošireni video-nadzor javnih površina i područje besplatnog bežičnog interneta