SPORT

Osječki Cannonsi ovaj vikend na turniru HFFL-a u Osijeku

Kako je riječ o interdivizijskom turniru koji obuhvaća obje divizije (Sjever i Jug), sudjelovat će sve ekipe koje se ove sezone natječu u HFFL-u

    Objavljeno 30.09.2020
    Ivona Amidžić

    U Osijeku će 3. listopada 2020. biti održan prvi interdivizijski turnir u sklopu Hrvatske Flag Football Lige za sezonu 2020. Kao i prethodnih godina turnir se organizira na pomoćnom igralištu NK Elektre sa početkom u 11 sati.

    Kako je riječ o interdivizijskom turniru koji obuhvaća obje divizije (Sjever i Jug), sudjelovat će sve ekipe koje se ove sezone natječu u HFFL-u.

    Uz domaćine Topove koje čeka sraz protiv Torpedosa iz Rijeke te branitelja naslova Sea Wolvesa iz Splita, imat ćemo priliku gledati i Zagreb Patriotse, Zaprešić Saintse, Karlovac Dukese, Dubrovnik Sharkse, te Bjelovar Greenhornse. Obzirom da je sezona tek počela i većina ekipa tek uzima zamah i ulazi u natjecateljsku formu možemo očekivati vjerojatno i najneizvješnji turnir dosad održan u Osijeku. Osječanima zasigurno neće faliti motivacije, pogotovo kada se uzme u obzir da se američki nogomet u Osijeku nije natjecateljski igrao još od jeseni 2018. godine.

    Domaći teren će ujedno predstavljati i savršeno mjesto na kojem će Topovi prikazati svoje visoke ovosezonske ambicije, koje nakon prošlosezonskog sudjelovanja na završnom turniru ne mogu biti veće.

    „Cilj nam je vratiti se na pobjedničke staze i u potpunost afirmirati novu generaciju koja je došla nakon one šampionske iz 2015. Zbog situacije sa korona virusom imali smo više vremena za trening i pripremu nego ikad dosad i željni smo pokazati rezultate tog rada“, riječi su predsjednika kluba Marina Ljubasa, te dodaje: „Svake smo godine dizali ljestvicu stepenicu više, a nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta jedino čemu možemo težiti je ultimativni cilj. Znamo da će biti teško, ali uvijek moramo gledati prema naprijed.“

    Put prema povratku pehara u Osijek je započeo, a uvjereni smo da najbolje predstave Topova tek slijede.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Mora se priznati da su Topovi odavno prerasli teren namijenjen prvenstveno rekreativcima gdje uvjeti za ozbiljan klub jednostavno nisu bili dostatni"

    Osječki Cannonsi nakon 11 godina preselili na igralište Elektre

    Osječki Topovi imaju novi dom. Nakon dugih jedanaest godina na Speedwayu, uz partnerstvo sa NK Elektrom, klub Osijek Cannons seli Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.