KULTURA

“Osječki long, long play” posljednja ovosezonska premijera u osječkom HNK-u

Predstava čiju premijeru se dugo čekalo- posljednja je ovosezonska premijera osječkog HNK... Ali njezino vrijeme tek dolazi!

Objavljeno 05.07.2018
Antonela Verković

Rock-melodrama Branka Kostelnika “Osječki long, long play” u režiji Saše Anočića posljednja je ovosezonska premijera osječkog Hrvatskog narodnog kazališta. Bit će izvedena u nedjelju, 8. srpnja, izvijestili su u četvrtak na konferenciji za novinare u HNK-u.

O PREDSTAVI ”OSJEČKI LONG, LONG PLAY”

Ova izuzetna predstava već je nekoliko puta zaslužila mjesto na našem portalu, što možete pročitati na linku Vremenske prilike pa tekma – premijera u Osijeku jedno vrijeme nije joj bila suđena. Unatoč preprekama, napokon je izvedena 1.7.2018. u dvorištu hotela Central u 22:00 sata.

Redatelj Anočić kazao je kako je ovo svojevrsni nastavak predstave “Osječki karusel”, koja je govorila o Osijeku 20-tih,30-tih i 40-tih godina prošlog stoljeća. Ta predstava prikazuje grad u vremenu 60-tih, 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća, kada je živio u Osijeku.

Intendant Božidar Šnajder ističe kako je ovo predstava za Osječane, za prošlost grada i njegovu budućnost, za starije podsjećanje na jedno vrijeme, a za mlađe prilika da nešto iz toga nauče za budućnost. Istaknuo je kako vjeruje u ovu predstavu, koja je predložena i za Nagradu hrvatskog glumišta.

Autor teksta Branko Kostelnik kazao je kako je htio ispričati priču o svojoj generaciji koja je bila pomalo naivna. Unatoč tom je otvarala brojna polja sloboda, umjetničkih, modnih, glazbenih, i drugoj polovici 80-tih godina stvorila scenu. Ta scena bila je jedna od najboljih u bivšoj državi.

Smatra kako je riječ o hit-predstavi, s velikim potencijalom, čije vrijeme tek dolazi.

Uz predstavi će, uz ostale, nastupiti Ivan Ćaćić, Antonija Pintarić, Antonio Jakupčević, Aljoša Čepl, Duško Modrinić, Jasna Odoričić, Vladimir Tintor i Sandra Lončarić.

Dramatizaciju teksta pripremio je Davor Špišić, scenografkinja je Jelena Sušac, kostimografkinja Jasmina Petek-Krapljan. Scenski pokret osmislili Vuk Ognjenović i redatelj Saša Anočić.

Ukoliko vas je zainteresirala priča o predstavi, na našem portalu možete pogledati i trailer kako bi dobili vizualni uvid kako osmišljeni spektakl izgleda na sceni.

(Hina)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Predstava Baka ima dečka popularna je i posjećena od velikog broja gledatelja na razini Hrvatske posljednjih mjeseci, a u našoj će ju organizaciji gledatelji prvi puta imati prilike pogledati besplatno.

Komedija Baka ima dečka u Centru za kulturu Čepin

U organizaciji udruge Rame uz rame će se u Centru za kulturu Čepin u subotu 9. ožujka 2024. održati komedija “Baka Više…

Koreograf i redatelj Snježne kraljice je nacionalni baletni prvak Svebor Sečak, Dirigent je Stjepan Vuger, scenograf i kostimograf Neven Mihić. Baletni majstori su Sara Epifany Erceg i Vuk Ognjenović

U osječkom HNK najavljena praizvedba baleta Snježna kraljica

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku najavljena je praizvedba baleta Snježna kraljica hrvatskoga autora Davora Bobića. Riječ je o K-HNK Više…

Ova izuzetna predstava spaja magiju priče, strastvenu glazbu i nevjerojatne plesne izvedbe stoga veliki red Osječana koji čekaju ulaznicu i nije iznenađenje

[FOTO] Počela je prodaja ulaznica za Orašara

“Počela je prodaja ulaznica za Orašara u HNK-u u Osijeku. Osječani su od ranih jutarnjih sati strpljivo čekali kako bi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova