ŽIVOT

Otvoreni 15. osječki urološki dani u Osijeku

Cilj ovog simpozija je predstaviti i razmijeniti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz urologije i srodnih medicinskih grana kroz sudjelovanje uglednih hrvatskih i inozemnih stručnjaka

Objavljeno 10.05.2024
Matija Ivanković

U Hotelu Osijek otvoreni su 15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije. Cilj ovog simpozija je predstaviti i razmijeniti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz urologije i srodnih medicinskih grana kroz sudjelovanje uglednih hrvatskih i inozemnih stručnjaka koji će svoja iskustva podijeliti sa sudionicima putem predavanja, poster prezentacija i satelitskih simpozija.

Osječki urološki dani su već, kao tradicionalan skup, prerasli u jedno od vodećih uroloških simpozija ne samo u našoj regiji, nego i šire. Organizacijom ovakvog simpozija KBC Osijek i Zavod za urologiju KBC-a Osijek odredili su se kao centar  izvrsnosti u liječenju uroloških bolesnika.

Uz mnoge stručnjake iz medicinske struke, simpozij su podržali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Tihomir Florijančić te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

„Osječki urološki dani postali su tradicija, ali i mali jubilej, a ovaj prefiks „osječki“ nam puno znači budući da su osječki urolozi i začetnici inicijatori ovog skupa koji se već 15 godina održava u Osijeku i koji okuplja veliki broj znanstvenika i stručnjaka iz područja urologije, ali i drugih medicinskih struka. Vjerujem da je ovo prilika da se iznesu određena iskustva, steknu nova znanja, ali isto tako daju određene poruke za zdravlje naših sugrađana.“, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Florijančić.

„Ova konferencija postala je tradicija zasigurno i jer okuplja stručnjake iz ovog područja koji su napravili značajne pomake i u gradu Osijeku, ali isto tako i u čitavom znanstvenom smislu, obzirom da vidimo da kako tehnologija napreduje, tako je sve veći broj operacija moguće napraviti i putem nove tehnologije i uvjeren sam da će se ona dobro koristiti i u našim bolnicama.“, rekao je zamjenik župana Miletić.

Damir Prlić, predsjednik organizacijskog odbora Osječkih neuroloških dana naglasio je važnost obilježavanja jubilarnog simpozija, kao i važnost ovog simpozija, ne samo na regionalnoj nego i na međunarodnoj razini, s obzirom na brojne novitete u liječenju o kojima će se pričati na simpoziju. S time se složio i Krunoslav Šego, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, naglasivši važnost upotrebe nove tehnologije u liječenju i dijagnostici s ciljem poboljšanja kvalitete rada u samom KBC-u.

Ivica Mihaljević, dekan Medicinskog fakulteta u Osijeku, istaknuo je razne stručnjake iz urologije koji dolaze iz Hrvatske, ali iz inozemstva poput Njemačke, Slovenije, BiH i Srbije te se nada će se na simpoziju čuti nove stručne znanstvene spoznaje koje će koristiti urološkoj praksi, a osobito studentima medicine.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U 10 godina Objedinjenog hitnog bolničkog prijama u KBC-u Osijek pregledali pola milijuna pacijenata. Simpozij će okupiti oko 200 aktivnih i pasivnih sudionika iz cijele Hrvatske i inozemstva, te 15 pozvanih predavača

U Osijek stižu najjači “hitnjaci” Hrvatske

Od 12. do 14. svibnja u Osijeku će se održati 1. Simpozij hitne medicine na kojem se očekuje više od Više…

Klinički bolnički centar Osijek je najveća zdravstvena ustanova u ovom dijelu Republike Hrvatske kojoj gravitira više od milijun stanovnika a kroz njihov Objedinjeni hitni bolnički prijam je u proteklih deset godina prošlo više od 500 000 tisuća pacijenata

Deseta obljetnica Objedinjenog hitnog bolničkog prijema pri KBC Osijek, 1. Simpozij hitne medicine u Osijeku

Objedinjeni hitni bolnički prijam KBC-a Osijek ove godine obilježava deset godina rada. Tim povodom organizira se 1. Simpozij hitne medicine Više…

"Ove godine obilježit ćemo i proglašenje Pentalateralnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, u kom sklopu ćemo u narednom razdoblju imati više događanja"

Simpozij: Kopački rit jučer, danas, sutra 2021.

U organizaciji Javne ustanove Park prirode Kopački rit jučer, 30. rujna 2021. godine, počeo je jubilarni 10. simpozij s međunarodnim Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najbolja potvrda visoke kvalitete vina vinarije Perak su mnogobrojne medalje i šampionska priznanja osvojena na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Četvrtak u Vinoteci Vinita – Vinarija Perak

Očekuju nas Igraonice za kerovce koje će voditi Alenka Medak, a ove godine Povratak otpisanih imat će i Šank za kerovce, kako i čime će se sve na njemu častiti najdlakaviji gosti eventa morat ćete saznati uživo.

[NAJAVA] 9. Povratak otpisanih

Okupljenima na pitanja su odgovarali uvaženi gosti doc. dr.sc. Ida Somolanji Tokić i Mirjana Kulić, ravnateljica dječjeg vrtića Vukovar 1.

[FOTO] Forum građana – “Obrazovanje pravo, a ne dar!” održan u Osijeku