POLITIKA

Pet udruga potpisalo dokument za udruženje radi poboljšanja života umirovljenika

Radi se o dogovoru o međusobnoj suradnji u ostvarivanju zajedničkih interesa umirovljenika i socijalno ugroženih osoba

    Objavljeno 19.06.2020
    Ivona Amidžić

    ANU je demokratska i socijalna politička stranka dragovoljno učlanjenih umirovljenika i drugih građana Hrvatske, koji djeluju radi ostvarivanja sljedećih načela i ciljeva: zalaganje za demokraciju i razvoj parlamentarne demokracije s usmjerenošću na usvajanje i primjenu svih suverenih shvaćanja političkih sloboda i ljudskih prava, sudjelovanje u izgradnji suvremene građanske, pravne i države socijalne pravde….

    Danas su kroz potpis zajedničkog dokumenta dogovorili međusobnu suradnju, a priopćenje donosimo u cijelosti:

    “Potreba učinkovitijeg i bržeg rješavanja pitanja važnih za bolji život umirovljeničke populacije i socijalno ugroženih osoba danas je na inicijativu stranke “Aktivni nezavisni umirovljenici” konkretizirana kroz potpis zajedničkog dokumenta te stranke i pet udruga koje se kroz svoje djelovanje zalažu za rješavanje istih ili sličnih problema.

    Dogovor o međusobnoj suradnji u ostvarivanju zajedničkih interesa umirovljenika i socijalno ugroženih osoba potpisali su Aktivni nezavisni umirovljenici, udruga Umirovljenici zajedno Osijek, udruga umirovljenika HPT-a, udruga Lijepa starost, Udruga umirovljenika GPP-a i klub željezničkih umirovljenika Čvor Osijek.

    Ova inicijativa realizirana je nakon zajedničkog promišljanja i razmatranja najvažnijih tema te međusobnim usklađivanjem prioriteta njihovog rješavanja.

    Iako je inicijator potpisivanja ovog Dogovora stranka Aktivni nezavisni umirovljenici, ne radi se o političkom udruživanju s ciljem izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, nego stvaranje sinergijskog učinka bitnog za nametanje rješavanja tema bitnih za populaciju čije interese zastupa stranka i udruge potpisnice. Sukladno tome, potpisnici će pomno analizirati programe stranaka i koalicija kao bi vidjeli tko od njih ima najbolju programsku podlogu, htjenje i mogućnost ostvarivanja programa, odnosno u konačnici može uspješno riješiti neka od ključnih pitanja i problema umirovljenika i socijalno ugroženih osoba.

    Ukoliko se prepozna mogućnost realizacije, a ta stranka/koalicija bude zainteresirana za potporu, potpisnici Dogovora u tom će slučaju i javno obrazložiti svoje razloge za potporu njihovim programima, te pozvati svoje članove, odnosno umirovljenike i socijalno ugrožene osobe da glasaju za njihovu listu na izborima.”

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Proračunska izdvajanja u 2022. godini za stavku koja se odnosi na skrb za starije i nemoćne smanjena je u odnosu na 2021. godinu. SDP smatra da je smanjivanje izdvajanja u ovoj kategoriji neosjetljivo i neprihvatljivo, posebice uzimajući u obzir rastuće troškove života koje najviše osjete najsiromašniji slojevi stanovništva

    SDP Osijek – Mislite li na potrebe osječkih umirovljenika?

    Jučer je osječki SDP održao press konferenciju na temu umirovljenika te je poslao priopćenje s iste koje u cijelosti prenosimo. Više…

    Radić: "Prvi puta u Osijeku su se ujedinili umirovljenici s ciljem podrške jednom programu kojim ćemo osigurati bolji život za sve Osječanke i Osječane"

    Umirovljeničke stranke zajednički podržale Anušića za župana i Radića za gradonačelnika

    Uz Dom za starije i nemoćne osobe Osijek u Drinskoj ulici, u nedjelju je održana konferencija za javnost na kojoj Više…

    Rok izvođenja radova je 24 mjeseca

    Počinje obnova zgrade željezničkog kolodvora Osijek

    U sjedištu Osječko-baranjske županije danas (9. ožujka 2021. godine) Ugovor o izvođenju radova na projektu obnove prijemne zgrade željezničkog kolodvora Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde