ŽIVOT

Pjevačica dirljivom objavom obilježila Međunarodni dan volontera

"Ljubav je to čista i iskrena, poput male djece koja ne kalkuliraju i ne fejkaju"

Objavljeno 06.12.2019
Ivona Amidžić

Jučer smo na razne načine obilježili Međunarodni dan volontera, koji zahvaljuje svim ljudima koji dobra djela rade iz dana u dan ne tražeći ništa zauzvrat.

Jučer je i u 18 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku održana godišnja dodjela nagrada volontera. Volonterski centar Osijek 13. je godinu zaredom tako simbolično obilježio Međunarodni dan volontera, a o tome više pročitajte ovdje.

Geslo ovogodišnje manifestacije bilo je Nevidljivo učiniti vidljivim”. Djela koja volonteri čine često su nevidljiva očima javnosti, ali vidljiva srcem.

Vodeći se prethodno rečenim, jedna hrvatska pjevačica pokušala je privući pozornost na one koji su većini ljudi zaista nevidljivi, a za njihovu su patnju većinom najviše krivi upravo ljudi.

Radi se o Ivani Kindl i njenoj ljubavi prema životinjama, točnije mačkama. Poznato je kako je pjevačica imala zdravstvenih problema i kako je vodila veliku bitku s depresijom, no nakon dugotrajnog oporavka snimila je novu pjesmu i uz pomoć upravo spomenutih malih šapica digla se ponovno na noge.

“Ne znam jeste li znali, ali i ja sam jedna od volontera. Spašavam ostavljene, unesrećene, jadne i ranjene životinje. Brinem se o uličarima u kvartu, povezala sam se s mnogim volonterima i dobrim veterinarom. Nema ništa bez pomoći dobrih ljudi. Naravno da ima onih koji nam otežavaju sve, ali dok nas ima, borit ćemo se. Zajedništvo je najbitnije, ne zaboravite to.

Spašavajući najnevinija bića na planeti liječi mi dušu. Ljubav je to čista i iskrena, poput male djece koja ne kalkuliraju i ne “fejkaju”. Razočarala sam se u ljude, ali djeca i životinje vrate me u normalu.”

Svi oni koji žele pomoći, ali nemaju vremena, uvijek dobro dođu dekice, podlošci, hrana, materijali za kućice, sijeno, lijekovi i sve ostalo što naši dragi volonteri trebaju za pse i mačke grada Osijeka i okolice.

Dvije najveće udruge su Udruga pobjede koja zbrinjava većinom pse i brine se o azilu, te Udruga devet života koja zbrinjava većinom mačke. Svi su oni volonteri, ništa što rade nije im plaćeno. Budite i vi volonter na koji dan pa im pomozite:

Udruga Pobjede:
Službeni broj Azila Udruge Pobjede: 095/87-230-87 (pon – sub, od 9.00 do 16.00 sati)
Radno vrijeme Azila za posjetitelje je svakodnevno: od 10.00 do 18.00
Imate li mogućnosti financijski podržati rad Azila i udruge možete to učiniti uplatom na:
Udruga Pobjede
IBAN: HR8823400091110405854
Podaci za uplate iz inozemstva:
Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
swift code: PBZGHR2X
PayPal: [email protected]

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa “9 života” Osijek
Uplate na: HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum
PayPal: [email protected]
SWIFT CODE PBZGHR2X
Humanitarni telefon za donacije: 060/98-98-98 (6,25 kn )
NGO 9 LIVES
PayPal account: [email protected]
Svaka uplata na devizni račun treba sadržavati: puni naziv i adresu platitelja i primatelja, IBAN platitelja i primatelja, naziv banke platitelja i primatelja, adresa banke platitelja i primatelja, SWIFT CODE banke platitelja i primatelja

View this post on Instagram

Danas je svjetski dan volontera. Ne znam da li ste znali, i ja sam jedna od njih. Spašavam ostavljene, unesrećene, jadne i ranjene životinje. Mačke uglavnom. Brinem se o uličarima u kvartu, povezala sam se s mnogim volonterima i dobrim veterinarom. Nema ništa bez pomoći dobrih ljudi. Naravno da ima onih koji nam otežavaju sve, ali dok nas ima, borit ćemo se. Zajedništvo je najbitnije, ne zaboravite to. Spašavajući najnevinija bića na planeti liječi mi dušu. Ljubav je to čista i iskrena, poput male djece koja ne kalkuliraju i ne fejkaju. Razočarala sam se u ljude, ali djeca i životinje vrate me u normalu. #animalsarebetterthanpeople❤️ #adorecats #preciousanimals #sweetsouls

A post shared by Ivana Kindl OFFICIAL (@ivanakindl) on

foto: Instagram (screenshot – Ivana Kindl)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Dvorana Gradski vrt je oslobođena kreveta i medicinske opreme te ponovno spremna za svoju originalnu namjenu!

STOŽER OBŽ: Jedan novooboljeli, jedan izliječeni, ponovno 210 osoba u samoizolaciji

Danas su vrijedni volonteri Crvenog križa još jednom uskočili u pomoć i rastavili i iznijeli 200 posebno pripremljenih ležaja, zajedno Više…

Piližota: "Ugodno me iznenađuje vidjeti da nas još uvijek ima... Da smo zajedno, da smo ekipa koja može odgovoriti i na ovakav izazov"

Osijek ujedinjen protiv koronavirusa – Volonteri su nezamjenjiva pomoć

U usporedbi s ostalim gradovima, čak i državama, možemo reći da je Osijek prekrasan primjer kako se ljudi, i stručnjaci Više…

Projekt volontera s Facebook grupe "Korona virus Hrvatska – COVID19 – savjeti i informacije", te portala OsijekNews i osječke informatičke tvrtke Ofir s ciljem pomoći građanima da što lakše dobiju točne upute u skladu s njihovim simptomima i općem fizičkom stanju

“Online trijaža” volonterski projekt FB grupe, OsijekNewsa i tvrtke Ofir iz Osijeka

Online trijaža (www.trijaza.info) je projekt volontera s Facebook grupe „Korona virus Hrvatska – COVID19 – savjeti i informacije“, te portala Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Specifičnim načinom liječenja uspio bi se spriječiti pad broja stanica imunološkog sustava...

Britanski znanstvenici krenuli s testiranjem potencijalno učinkovite vrste liječenja COVID-19

"Trajalo je samo nekoliko minuta, ali smo led skupljali lopatama..."

(VIDEO) Doslovno iz vedra neba: Led zabijelio Retfalu!

Na bolničkom liječenju su 42 osobe, preostaje ih samo petero na respiratoru

Stanje u Hrvatskoj: Nema novozaraženih, još 11 osoba ozdravilo