ŽIVOT

Pjevačica dirljivom objavom obilježila Međunarodni dan volontera

"Ljubav je to čista i iskrena, poput male djece koja ne kalkuliraju i ne fejkaju"

Objavljeno 06.12.2019
Ivona Amidžić

Jučer smo na razne načine obilježili Međunarodni dan volontera, koji zahvaljuje svim ljudima koji dobra djela rade iz dana u dan ne tražeći ništa zauzvrat.

Jučer je i u 18 sati u Arheološkom muzeju u Osijeku održana godišnja dodjela nagrada volontera. Volonterski centar Osijek 13. je godinu zaredom tako simbolično obilježio Međunarodni dan volontera, a o tome više pročitajte ovdje.

Geslo ovogodišnje manifestacije bilo je Nevidljivo učiniti vidljivim”. Djela koja volonteri čine često su nevidljiva očima javnosti, ali vidljiva srcem.

Vodeći se prethodno rečenim, jedna hrvatska pjevačica pokušala je privući pozornost na one koji su većini ljudi zaista nevidljivi, a za njihovu su patnju većinom najviše krivi upravo ljudi.

Radi se o Ivani Kindl i njenoj ljubavi prema životinjama, točnije mačkama. Poznato je kako je pjevačica imala zdravstvenih problema i kako je vodila veliku bitku s depresijom, no nakon dugotrajnog oporavka snimila je novu pjesmu i uz pomoć upravo spomenutih malih šapica digla se ponovno na noge.

“Ne znam jeste li znali, ali i ja sam jedna od volontera. Spašavam ostavljene, unesrećene, jadne i ranjene životinje. Brinem se o uličarima u kvartu, povezala sam se s mnogim volonterima i dobrim veterinarom. Nema ništa bez pomoći dobrih ljudi. Naravno da ima onih koji nam otežavaju sve, ali dok nas ima, borit ćemo se. Zajedništvo je najbitnije, ne zaboravite to.

Spašavajući najnevinija bića na planeti liječi mi dušu. Ljubav je to čista i iskrena, poput male djece koja ne kalkuliraju i ne “fejkaju”. Razočarala sam se u ljude, ali djeca i životinje vrate me u normalu.”

Svi oni koji žele pomoći, ali nemaju vremena, uvijek dobro dođu dekice, podlošci, hrana, materijali za kućice, sijeno, lijekovi i sve ostalo što naši dragi volonteri trebaju za pse i mačke grada Osijeka i okolice.

Dvije najveće udruge su Udruga pobjede koja zbrinjava većinom pse i brine se o azilu, te Udruga devet života koja zbrinjava većinom mačke. Svi su oni volonteri, ništa što rade nije im plaćeno. Budite i vi volonter na koji dan pa im pomozite:

Udruga Pobjede:
Službeni broj Azila Udruge Pobjede: 095/87-230-87 (pon – sub, od 9.00 do 16.00 sati)
Radno vrijeme Azila za posjetitelje je svakodnevno: od 10.00 do 18.00
Imate li mogućnosti financijski podržati rad Azila i udruge možete to učiniti uplatom na:
Udruga Pobjede
IBAN: HR8823400091110405854
Podaci za uplate iz inozemstva:
Privredna banka Zagreb d.d. 10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
swift code: PBZGHR2X
PayPal: pobjede@gmail.com

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa “9 života” Osijek
Uplate na: HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum
PayPal: 9liveshr@gmail.com
SWIFT CODE PBZGHR2X
Humanitarni telefon za donacije: 060/98-98-98 (6,25 kn )
NGO 9 LIVES
PayPal account: 9liveshr@gmail.com
Svaka uplata na devizni račun treba sadržavati: puni naziv i adresu platitelja i primatelja, IBAN platitelja i primatelja, naziv banke platitelja i primatelja, adresa banke platitelja i primatelja, SWIFT CODE banke platitelja i primatelja

View this post on Instagram

Danas je svjetski dan volontera. Ne znam da li ste znali, i ja sam jedna od njih. Spašavam ostavljene, unesrećene, jadne i ranjene životinje. Mačke uglavnom. Brinem se o uličarima u kvartu, povezala sam se s mnogim volonterima i dobrim veterinarom. Nema ništa bez pomoći dobrih ljudi. Naravno da ima onih koji nam otežavaju sve, ali dok nas ima, borit ćemo se. Zajedništvo je najbitnije, ne zaboravite to. Spašavajući najnevinija bića na planeti liječi mi dušu. Ljubav je to čista i iskrena, poput male djece koja ne kalkuliraju i ne fejkaju. Razočarala sam se u ljude, ali djeca i životinje vrate me u normalu. #animalsarebetterthanpeople❤️ #adorecats #preciousanimals #sweetsouls

A post shared by Ivana Kindl OFFICIAL (@ivanakindl) on

foto: Instagram (screenshot – Ivana Kindl)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Četiri je dana Ella šutjela, a nakon što se odmorila otkriva: "Ovo mi je bio posljednji put"

Ella Dvornik rodila pet tjedana prije termina – Za dijete su izabrali neobično ime

Ella Dvornik je prije pet dana rodila djevojčicu, a sretnim vijestima pohvalila se na Instagram profilu uz divne obiteljske fotografije. Više…

Imate mačku, ali htjeli biste udomiti još jednu? Ili ste spasili mače s ulice i ne znate kako ga uvesti u kućanstvo? Ne brinite, imamo spas za vas!

Kako uspješno “upoznati” mačke?

“Dojave u inbox često glase ovako: ‘Našla sam macu, ali je moja maca ne prihvaća’ ili ‘udomili bismo još jednu Više…

Kada netko udomi psa iz azila spasio je dva života, psa kojeg je udomio i psa koji će s ulice doći na njegovo mjesto

Udomi me, živim u azilu!

Posjetili smo azil u Nemetinu kojim upravlja udruga Pobjede. Vrijedni volonteri i članovi udruge svakodnevno brinu za više od 200 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Četiri je dana Ella šutjela, a nakon što se odmorila otkriva: "Ovo mi je bio posljednji put"

Ella Dvornik rodila pet tjedana prije termina – Za dijete su izabrali neobično ime

Upis u vojnu evidenciju obvezan je sukladno Zakonu o obrani za sve hrvatske državljane – muške osobe koje u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području RH

Poziv za upis u vojnu evidenciju u 2020. godini

Jesmo li zaista u velikoj opasnosti i možemo li se zaštititi?

(FOTO) Kako koronavirus izgleda u usporedbi s ostalim velikim epidemijama?