ŽIVOT

Počela uhićenja osječkih sudaca, uhićen i osječki poduzetnik Drago Tadić

USKOK je jutros oko 10 sati na službenim stranicama objavio priopćenje u kojem iznose podatke o jutrošnjim uhićenjima...

Objavljeno 09.06.2021
Ivona Amidžić

Počela su uhićenja sudaca koje je Zdravko Mamić optužio za kriminal. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o osječkim sucima koje je Zdravko Mamić najviše prozivao: Darku Krušlinu, Zvonku Vekiću i Anti Kvesiću, prenosi Radio Osijek.

Za web portal HRT-a odvjetnik Darka Krušlina Ljubo Pavasović Visković potvrdio je uhićenje svojeg klijenta: “Policija je oko šest ujutro došla kod Krušlina. Izvršena mu je pretraga doma, a tijekom dana bit će prepraćen u Zagreb.”

Uz osječke suce Darka Krušlina, Zvonka Vekića i Antu Kvesića, prema prvim informacijama uhićen je i osječki poduzetnik Drago Tadić.

Uskok je jutros objavio i priopćenje

USKOK je jutros oko 10 sati na službenim stranicama objavio priopćenje u kojem iznose podatke o jutrošnjim uhićenjima. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave Ministarstva financija.

Navedene radnje provode se u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.
USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Za sada se može potvrditi da su uhićene četiri osobe među kojima su trojica sudaca u odnosu na koje je zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.”

Zbog druženja s odbjeglim Zdravkom Mamićem kojega su osudili zbog izvlačenja novca iz Dinama Državno sudbeno vijeće je ranije na prijedlog predsjednika osječkog Županijskog suda pokrenuo stegovni postupak protiv sudaca Krušlina i Vekića. Oni su krajem ožujka suspendirani do okončanja stegovnog postupka, a DSV je tada odbio i prijedlog obrane Zdravka Mamića da u tom postupku budu zainteresirana stranka.

Mamić je u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je predsjednika suda Zvonka Vrbana nazvao kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze.

U međuvremenu je putem društvenih mreža pozvao suce koje je u svojim javnim istupima prozvao za korupciju da podnesu ostavke, navodeći kao i u nekoliko ranijih objava da je došlo vrijeme za “reformu pravosuđa”.

Zdravko Mamić objavio je na svom Facebook profilu poveću objavu u kojoj komentira jutrošnje događaje započevši rečenicom “Bolje je patiti zbog istine, nego biti nagrađen za laž!”

“BOLJE JE PATITI ZBOG ISTINE, NEGO BITI NAGRAĐEN ZA LAŽ!
Neću likovati i neću slaviti, zahvalan sam Bogu što je nakon ovoliko patnje i suza moje obitelji, mene, te mojih suradnika konačno počinje progon reketara i lopova u sudačkim krugovima. Nakon što sam prije 8 mjeseci poslao famozni USB s dokazima državnim tužiteljima, te 3 mjeseca nakon što smo svi vi koji čitate i ja krenuli u borbu za Reformu pravosuđa jutros su uhićeni krivosuci koje sam prozvao te protiv njih počinje kazneni progon, baš kao što sam i najavio. Bio sam sam kao svjetionik i svijetlio sam u mraku u kojem su mi rijetki bili željni pomoći. Nitko mi nije vjerovao, svi su govorili da je moja borba uzaludna, organizirali su blokade kako bi me prikazali lažljivcem i demonom, a sve što sam ja izrekao o njima je samo istina, istina i ISTINA! Molio sam ih da odstupe javno i spase se, danas su odvedeni. Žrtvovao sam sebe i živote svojih bližnjih jer sam bio reketaren, ucijenjen i morao sam slušati kriminalce u krajnjoj nuždi, ali danas je istina dobila potvrdu. Apsolutno sve objave i dokazi koje sam iznio u javnosti o svim sucima koje sam spomenuo su apsolutna istina, a svima vama želim zahvaliti na podršci koja je pokrenula borbu protiv lopova, šarlatana i kriminalaca u pravosuđu. Ta borba neće stati dokle god hrvatsko pravosuđe ne bude pravosuđe koje brine o pravu i pravdi svakog čovjeka, a ne o reketu i nečijim privatnim interesima. Znam da je mnogima među vama ovaj današnji dan vratio osmijeh na lice i dao motiv više u vašim borbama s krivosuđem, a ja se nadam da će pravda i pravo u Hrvatskoj omogućiti istini da pobijedi! PODIJELI ZA REFORMU PRAVOSUĐA!”

U prvih pola sata objava je imala već preko 200 komenatara i 86 dijeljenja.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Trojicu sudaca, Vekića, Darka Krušlina i Ante Kvesića i poduzetnika Dragu Tadića jučer su uhitili, a noć su proveli u policijskom pritvoru na zagrebačkim Oranicama

Osječki sudac Zvonko Vekić sve porekao, slijedi odluka o istrazi i istražnom zatvoru

Osječki sudac Zvonko Vekić na ispitivanju u Uskoku porekao je sve što mu stavljaju na teret, potvrdila je njegova odvjetnica. Više…

Na raspravu su došli svi optuženici osim Igora Krote koji je sucu javio da je u ljekarni saznao da mu je određena samoizolacija

Ponovno odgođeno suđenje u “slučaju Mamić”

Na Županijskom sudu u Osijeku odgođeno je suđenje braći Mamić i suradnicima za izvlačenje 144 milijuna kuna iz NK Dinama, Više…

Vrban: "Oni se moraju očitovati o tim snimkama, i nakon što se očituju, ja ću pokrenuti stegovni postupak"

Kreće stegovni postupak protiv dva suca koja je optužio Mamić

Nakon što su objavljene videosnimke i fotografije osječkih sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina u društvu sa Zdravkom Mamićem, predsjednik Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša