ŽIVOT

Popis svetih misa na blagdan Sv. Antuna u Tvrđi

Antunovo se svake godine 13. lipnja slavi u osječkoj Tvrđi

Objavljeno 10.06.2018
Nikolina Ćosić

Iako je samostanska crkva osječkih franjevaca posvećena i nosi naziv Svetog Križa, svakog 13. lipnja više tisuća hodočasnika hrli u osječku Tvrđu gdje hodočaste k oltaru svetog Antuna. I ove godine Antunovo će se slaviti u Tvrđi koja će okupiti brojne vjernike koji ispred crkve kupuju voštane zavjetne darove te ih predaju na oltaru svetog Antuna. Oni najmlađi se Antunovu najviše vesele zbog kirbaja, lunaparka i slatkiša, kao neizostavnog dijela folklora, a sve će to i ove godine biti u Tvrđi.

Raspored proslave blagdana Sv. Antuna u Tvrđi:

Svečana Trodnevnica od 10. do 12. lipnja u 18 sati, svake večeri:
– pobožnost svetom Antunu,
– euharistijsko slavlje,
– molitva pred moćima sv. Antuna
– prigoda za sakrament pomirenja.
Voditelj trodnevnice je fra. Petar Cvekan, vikar franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu.

U srijedu na sam blagdan svetog Antuna Padovanskog svete mise će se održavati ujutro u  3, 4, 5, 6, 7.30, 9, 10.30 i 12 sati te popodne u 16, 18, 19.30 i 21 sat.

Tradicionalni blagoslov djece i ljiljana bit će uz svečanu svetu misu u 16 sati u samostanskom dvorištu. Ispovijed će biti moguća cijelog dana proštenja od 2,30 do 21 sat.

VEZANE VIJESTI

Veliki broj vjernika, kirbaj, domaće delicije, lunapark...

[FOTO]: Antunovo u Tvrđi

Samostanska crkva osječkih franjevaca nosi naziv Svetog Križa,  a više tisuća hodočasnika posjeti osječku Tvrđu svakog 13. lipnja, gdje hodočaste Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Prošla Osječka ljetna noć je nažalost morala biti odgođena, ali zato će se ovog puta sve duplo nadoknaditi! Pripremljen je izuzetno bogat i rasplesan program!

Bliži se bliži… Čagica na Osječkoj ljetnoj noći

Vjetar na kopnu slab, povremeno umjeren sjeveroistočni ...

Sunčano i vruće, u Osijeku do 33 stupnja

Ivana Soldo Čabraja jednostavno 'rastura' pole dance. Kakvi pokreti, kakve akrobacije - to ne može svatko! Trenira čak i na godišnjem odmoru, gdje ima volje ima i načina! :)

Izvrsna gluma nije jedini talent Ivane Soldo Čabraje