ŽIVOT

Popis svetih misa na blagdan Sv. Antuna u Tvrđi

Antunovo se svake godine 13. lipnja slavi u osječkoj Tvrđi

Objavljeno 10.06.2018
Nikolina Ćosić

Iako je samostanska crkva osječkih franjevaca posvećena i nosi naziv Svetog Križa, svakog 13. lipnja više tisuća hodočasnika hrli u osječku Tvrđu gdje hodočaste k oltaru svetog Antuna. I ove godine Antunovo će se slaviti u Tvrđi koja će okupiti brojne vjernike koji ispred crkve kupuju voštane zavjetne darove te ih predaju na oltaru svetog Antuna. Oni najmlađi se Antunovu najviše vesele zbog kirbaja, lunaparka i slatkiša, kao neizostavnog dijela folklora, a sve će to i ove godine biti u Tvrđi.

Raspored proslave blagdana Sv. Antuna u Tvrđi:

Svečana Trodnevnica od 10. do 12. lipnja u 18 sati, svake večeri:
– pobožnost svetom Antunu,
– euharistijsko slavlje,
– molitva pred moćima sv. Antuna
– prigoda za sakrament pomirenja.
Voditelj trodnevnice je fra. Petar Cvekan, vikar franjevačkog samostana na Kaptolu u Zagrebu.

U srijedu na sam blagdan svetog Antuna Padovanskog svete mise će se održavati ujutro u  3, 4, 5, 6, 7.30, 9, 10.30 i 12 sati te popodne u 16, 18, 19.30 i 21 sat.

Tradicionalni blagoslov djece i ljiljana bit će uz svečanu svetu misu u 16 sati u samostanskom dvorištu. Ispovijed će biti moguća cijelog dana proštenja od 2,30 do 21 sat.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Još od dolaska franjevaca u Osijek u franjevačkoj crkvi svetog Križa u Tvrđi posebno se štuje sveti Antun Padovanski...

Antunovo u osječkoj Tvrđi – Danas zadnji dan Svečane Trodnevnice

Još od dolaska franjevaca u Osijek u franjevačkoj crkvi svetog Križa u Tvrđi posebno se štuje sveti Antun Padovanski, piše Više…

Veliki broj vjernika, kirbaj, domaće delicije, lunapark...

[FOTO]: Antunovo u Tvrđi

Samostanska crkva osječkih franjevaca nosi naziv Svetog Križa,  a više tisuća hodočasnika posjeti osječku Tvrđu svakog 13. lipnja, gdje hodočaste Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje