OSJEČANI

Posjet španjolskih sveučilišnih nastavnika našoj Akademiji i Odsjeku

Međunarodna suradnja s tamošnjim Odsjekom za novinarstvo i nove medije

Objavljeno 08.06.2019
Ivona Amidžić

Početkom tjedna je u posjetu Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije stiglo pet sveučilišnih nastavnica i nastavnika iz Španjolske u okviru Erasmus međunarodne mobilnosti za nastavno osoblje.

Tim je predvodila profesorica prof. dr. Carmen Salgado, prodekanica Fakulteta informacijskih znanosti iz Madrida (Facultad de Ciencias de la Informacion) s Universidad Complutense de Madrid, najstarijega španjolskog sveučilišta.

Španjolske profesorice i profesori s tamošnjega Odsjeka za novinarstvo i nove medije razgovarali su s predstavnicima Odsjeka, predvođenima voditeljicom doc. dr. sc. Ivanom Bestvinom Bukvić, o različitim oblicima međunarodne suradnje.

Načelno je dogovoreno sklapanje sporazuma o suradnji između dvije institucije, koji će omogućiti niz opcija: mogućnosti izravne razmjene nastavnika i studenata, suradnju na provedbi znanstveno-istraživačkih projekata, razmjenu znanja i iskustava i slično.

Gosti iz Španjolske izrazili su svoje oduševljenje Osijekom, Akademijom i Odsjekom te gostoprimstvom i mogućnostima koje se nude za suradnju.

foto: Facebook (AUK – Odsjek za kulturu, medije i menadžment)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Svaka Ljetna škola po svojim je rezultatima nadmašila onu prethodnu...

16. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

Kršćanska humanitarna udruga "Putevi milosti" još jednu srijedu s pohvalnom akcijom

Nastavlja se akcija “Srijedom darujemo”

Brojni Osječani još su kasno sinoć krenuli na put pješice, dug oko 30  kilometara, a kako bi rano ujutro nazočili svečanom misnom slavlju

Hrvati danas svetkuju Veliku Gospu. Za brojne Osječane to znači hodočašće u Aljmaš