OSJEČANI

Posjet španjolskih sveučilišnih nastavnika našoj Akademiji i Odsjeku

Međunarodna suradnja s tamošnjim Odsjekom za novinarstvo i nove medije

Objavljeno 08.06.2019
Ivona Amidžić

Početkom tjedna je u posjetu Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije stiglo pet sveučilišnih nastavnica i nastavnika iz Španjolske u okviru Erasmus međunarodne mobilnosti za nastavno osoblje.

Tim je predvodila profesorica prof. dr. Carmen Salgado, prodekanica Fakulteta informacijskih znanosti iz Madrida (Facultad de Ciencias de la Informacion) s Universidad Complutense de Madrid, najstarijega španjolskog sveučilišta.

Španjolske profesorice i profesori s tamošnjega Odsjeka za novinarstvo i nove medije razgovarali su s predstavnicima Odsjeka, predvođenima voditeljicom doc. dr. sc. Ivanom Bestvinom Bukvić, o različitim oblicima međunarodne suradnje.

Načelno je dogovoreno sklapanje sporazuma o suradnji između dvije institucije, koji će omogućiti niz opcija: mogućnosti izravne razmjene nastavnika i studenata, suradnju na provedbi znanstveno-istraživačkih projekata, razmjenu znanja i iskustava i slično.

Gosti iz Španjolske izrazili su svoje oduševljenje Osijekom, Akademijom i Odsjekom te gostoprimstvom i mogućnostima koje se nude za suradnju.

foto: Facebook (AUK – Odsjek za kulturu, medije i menadžment)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske

Sretan Vam Dan državnosti!

Kroz 12 sati normalno je zabilježiti 200 jedinki komaraca - Testiranje je zabilježilo više od 40.000 jedinki!

U srijedu počinje aviotretiranje komaraca na području OBŽ – A kad Osijek dolazi na red?

Studenti će od 2020. moći izabrati jedan novi preddiplomski i jedan novi diplomski studij

Dva nova studijska programa dolaze na Filozofski fakultet