OSJEČANI

Posjet španjolskih sveučilišnih nastavnika našoj Akademiji i Odsjeku

Međunarodna suradnja s tamošnjim Odsjekom za novinarstvo i nove medije

Objavljeno 08.06.2019
Ivona Amidžić

Početkom tjedna je u posjetu Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije stiglo pet sveučilišnih nastavnica i nastavnika iz Španjolske u okviru Erasmus međunarodne mobilnosti za nastavno osoblje.

Tim je predvodila profesorica prof. dr. Carmen Salgado, prodekanica Fakulteta informacijskih znanosti iz Madrida (Facultad de Ciencias de la Informacion) s Universidad Complutense de Madrid, najstarijega španjolskog sveučilišta.

Španjolske profesorice i profesori s tamošnjega Odsjeka za novinarstvo i nove medije razgovarali su s predstavnicima Odsjeka, predvođenima voditeljicom doc. dr. sc. Ivanom Bestvinom Bukvić, o različitim oblicima međunarodne suradnje.

Načelno je dogovoreno sklapanje sporazuma o suradnji između dvije institucije, koji će omogućiti niz opcija: mogućnosti izravne razmjene nastavnika i studenata, suradnju na provedbi znanstveno-istraživačkih projekata, razmjenu znanja i iskustava i slično.

Gosti iz Španjolske izrazili su svoje oduševljenje Osijekom, Akademijom i Odsjekom te gostoprimstvom i mogućnostima koje se nude za suradnju.

foto: Facebook (AUK – Odsjek za kulturu, medije i menadžment)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izmet kućnih ljubimaca nije prirodno gnojivo – onečišćava okoliš, predstavlja izvor zaraze, privlači štakore i zagađuje vodu. Najugroženiji su osječki mališani koji se igraju na travnjacima i u pješčanicima...

Budite odgovorni i pokupite izmet iza svog ljubimca!

Direktor tvrtke Ivica Klobučar ne krije osobnu zahvalnost liječničkom timu koji su spasili život i njegovom djetetu

Osječki taxi donirao 20.000 kuna za najmlađe pacijente

Dvostruki dobitnik Oscara preminuo je u 88. godini života

Preminuo poznati hrvatski producent Branko Lustig