Arhiva

Posljednji vitez u borbi s Malcima

  Objavljeno 28.06.2017
  OsijekNews redakcija

  u novom filmskom tjednu glavni junaci spašavat će svijet od zlikovaca. Dok se jedni bore za spas svoje vrste, drugima glavni problem predstavlja bivša dječja TV zvijezda zapela u disko stilu 80-ih.

  Redatelj Michael Bay je ponovno preuzeo redateljsku palicu nastavka svima već poznatog serijala o Transformerima. Posljednji vitez je peti nastavak ovog serijala nastalog prema jednoj od najpopularnijih dječjih igračaka. Pripovjedač Anthony Hopkins nas uvodi u priču povijesnim prizorima, uz scene viteza na konjima, zapaljenim strijelama do nacističke Njemačke pa sve do suvremenog doba. Grad je devastiran, Optimus Prime pluta beživotno u svemiru, a Cade Yeager je tražen od strane vlasti. Da stvar bude gora, nezaustavljiva sila zla ide prema Zemlji…

  Nizom hitova franšize Despicable Me kompanije Illumination i Universal Pictures predstavile su svjetskoj publici super-zlikovca Grua i njegove nestašne Malce. Nakon što je postao otac siročićima po imenu Margo, Edith i Agnes kao dio zlog plana da ukrade mjesec, Gru naposljetku odustaje od svog kriminalnog života i pretvara se iz super zlikovca u super tatu. U filmu Kako je Gru postao dobar, Gru i njegova nova supruga Lucy imaju problema s najnovijim zlikovcem koji prijeti čovječanstvu. On je bivša dječja TV zvijezda 80-ih po imenu Balthazar Bratt- zastrašujući superzločinac koji prijeti uništiti Hollywood nakon što mu je otkazana TV emisija. Film prikazujemo u sinkroniziranoj verziji, stoga- ne propustite!

  Novi filmski tjedan premijerno donosi nastavke popularnih hitova Transformers: Posljednji vitez i Kako je Gru postao dobar (sinkronizirano) te romantičnu dramu Povijest ljubavi. Posljednja je šansa i za pogledati filmski maraton ‘Odjel Q za neriješene slučajeve’.

  Povijest ljubavi priča je o tajanstvenoj, davno izgubljenoj knjizi koja se iznenada ponovno pojavljuje, priča o starcu koji traži svojeg sina zajedno s djevojkom koja želi pronaći lijek za majčinu osamljenost. Filmska ekranizacija slavnog romana američke spisateljice Nicole Krauss, probudit će prave romantike u svima nama.

  Ukoliko još uvijek niste, požurite pogledati filmski maraton ‘Odjel Q za neriješene slučajeve’ na svojim posljednjim projekcijama, megauspješne triologije Odjel Q pisca mračnih europskih krimića i trilera Jussi Adler Olsena: Žena u kavezu (2012.), Ubojice fazana (2015.) i Poruka u boci (2016.). U središtu priče su stručnjaci za hladne slučajeve, detektivski ‘jing-jang’ duo Carl Mørck (Nikolaj Lie Kass) i Assad (Fares Fares), zaposleni u Odjelu Q- policijski odjel namijenjen proučavanju starih i zaboravljenih slučajeva.

  Nastavljamo s ovogodišnjim programom cjelodnevnog ljetnog boravka za djecu od 7 do 12 godina Ljeto s Franom, koji već drugo ljeto za redom organiziramo u suradnji s Francuskom alijansom Osijek, Muzejom likovnih umjetnosti, Osnovnom školom Franje Krežme, a ove godine će nam se pridružiti i Izviđači iz Francuske. Program će se održavat od 19. lipnja do 14. srpnja, od ponedjeljka do petka, a obuhvaća druženje i boravak na zraku, tjelesne aktivnosti, učenje francuskog uz izvorne govornike, ručak i užinu te likovne, filmske i informatičke radionice. U pratnji animatora, muzejskih pedagoga, profesora i izviđača, djeca će se zabavljati i uz poučan sadržaj provoditi ljetne praznike.

  Nakon ljetne pauze od „ne-filmskih“ evanata, od rujna se ponovno vraćamo s brojnim koncertima, stand up-ovima, predstavama, različitim filmskim ciklusima i festivalima. Za sada ćemo samo spomenuti neka od imena: Darko Rundek i Apokalipso bend, Zijah Sokolović, Tarik Filipović – Ćiro, Pravila igre i sl.

  Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i Kohorta Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

  Kinematografi Osijek d.d.
  Šetalište kard. F.Šepera 8, 31000 Osijek
  tel/fax Uprava: +385 31 205 501
  kino Urania + 385 31 205 507
  www.kinematografi-osijek.hr
  Sign up for newsletter: http://goo.gl/xkVUgI

  Program kina Urania 29.6.-5.7.2017 by OsijekNews on Scribd

  VEZANE VIJESTI

  Životni CABAres: Posljednjeg Jedija dočekujemo uz Klapsku pratnju

  Zijah Sokolović, novi Star Wars nastavak, klapa Cambi, izložba „105 godina kina Urania“, promocija kalendara Udruge Pobjede… u jednom tjednu Više…

  Filmovi o ljubavi, American Film Club, Željko Pervan… dolazite?

  Nije Večernja škola, ali ćemo naučiti kako preživjeti na ovom našem malom Komadiću Europe. Mix starih i novih fora, uz Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Goran Bare i Majke jučer održali 4. koncert ovogodišnjeg OLJM-a

  [FOTO] Goran Bare poručio:”Ugledajte se na one iz politike i mislite samo na sebe!”

  "Solidarnost je temelj" provodi se u svrhu smanjenja broja napuštenih životinja

  Azil Osijek osigurao mogućnost besplatne sterilizacije pasa

  Galerija fotografija s prvog finalnog dana DOBRO World Cup-a

  FOTO: Lete, lete, lete…gimnastičari