POLITIKA

Potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“

Riječ je o sporazumu koji obuhvaća aktivnosti izrade strateških marketinških dokumenata namijenjenih zajedničkoj promociji Turističkog klastera Slavonija

  Objavljeno 02.07.2018
  Alan Srčnik

  Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio u Osječko-baranjskoj županiji  gdje je u nazočnosti župana Ivana Anušića potpisan Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“, stoji u priopćenju OBŽ.

  SPORAZUM

  Riječ je o sporazumu koji obuhvaća aktivnosti izrade strateških marketinških dokumenata namijenjenih zajedničkoj promociji Turističkog klastera Slavonija u razdoblju od 2019. do 2025. godine te koji ima za cilj povećanje prepoznatljivosti Slavonije kao cjelogodišnje turističke destinacije. Sporazum su potpisali ministar Gari Cappelli ispred Ministarstva turizma, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predstavnici turističkih zajednica Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske županije, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije.

  PRIOPĆENJE OBŽ

  „Ravnomjeran turistički razvoj Hrvatske, a samim time kontinenta kao sastavnog dijela ukupne turističke ponude Hrvatske jedan je od glavnih ciljeva ove Vlade. Ovaj sporazum prvi je korak prema realizaciji potencijala koje Slavonija kao turistička destinacija ima i prepoznatljivosti koju više nego zaslužuje. Posebno ističem da smo kao Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica u posljednje tri godine za razvoj turizma u Slavoniji već uložili  37 i pol milijuna kuna kroz razne potpore, za jačanje konkurentnosti, razvoj turističke infrastrukture i razvoj ciklo-turizma na kontinentu. Osim kroz ovaj projekt, i budućnosti ćemo nastaviti pružati podršku Slavoniji  kroz naše programe koji su namijenjeni jačanju konkurentnosti turističke ponude te na taj način dodatno potaknuti razvoj Slavonije kao cjelogodišnje destinacije.“ istaknuo je ministar Cappelli povodom potpisivanja Sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija“.

  Važnost potpisivanja ovog sporazuma istaknuo je i direktor HTZ-a Kristjan Staničić: „Izrada Strateškog marketinškog plana turizma Slavonije s planom brendiranja omogućit će bržu i bolju aktivaciju neiskorištenih turističkih potencijala Klastera Slavonije te učinkovite marketinške i komunikacijske aktivnosti ovog područja, pa smo za provedbu projekta u ovoj i idućoj godini osigurali 612.500,00 kn. Naš je glavni zadatak svijetu ispričati priču o Slavoniji, ali i o ostalim kontinentalnim dijelovima Hrvatske koji bi trebali biti nositelji razvoja cjelogodišnjeg turizma“ nadodavši kako je HTZ u ovoj godini na području Slavonije podržao 93 turistička projekata s iznosom koji premašuje 3,7 milijuna kuna.

  Tijekom prošle godine, nedugo nakon stupanja na dužnost župana, Anušić je Ministarstvu turizma uputio inicijativu za organizaciju Dana hrvatskog turizma u Osječko-baranjskoj županiji. Na današnjem je sastanku ministar Cappelli potvrdio kako će Povjerenstvu iznijeti prijedlog da se Dani hrvatskog turizma iduće godine održe u Slavoniji i Baranji te da bi time i iduću godinu proglasili godinom kontinentalnog turizma.

  Župan Ivan Anušić apostrofirao je potencijale za razvoj Slavonije u turističkom smislu.

  „Ovo je prvi put da ministar turizma dolazi u Osijek i ozbiljno se razgovara o turizmu Slavonije. Potvrda je to da je sazrjelo vrijeme da se sustav počne baviti okvirom razvoja turizma na ovim prostorima. Zato nam treba promišljen smjer i strategija. Spremni smo učiti i svjesni smo da se ništa neće poboljšati preko noći, ali moramo zajedno krenuti planski pokretati turizam. Nesporno je kako je Slavonija ima sto za ponuditi, prirodne ljepote,  zdravstveni turizam, bogatu gastronomsku kulturu, proizvođače vina, a ono sto je najvažnije – želimo da naši proizvođači proizvode eko proizvode i zdravu hranu za potrebe turističkih usluga.“, rekao je Anušić.

  U nastavku dana, ministar Cappelli je u pratnji župana Anušića i najbližih suradnika obišao  obnovljeni hotel Lug koji je restauriran u stilu tradicionalnih baranjskih kuća. Hotel je smješten u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački rit, na samo nekoliko minuta vožnje od poznatog lovišta i dvorca Tikveš.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Britanija će u slučaju brexita bez sporazuma odmah ukinuti slobodu kretanja

  Velika Britanija je u ponedjeljak poručila da će u slučaju brexita bez sporazuma 31. listopada odmah ukinuti pravila EU-a o Više…

  Obišli su podrume Belja u Kneževim Vinogradima i Banovo Brdo: "Što se tiče proizvodnje hrane i vina, treba vidjeti koji će investitori pokazati interes"

  Kineski investitori zainteresirani za Zračnu luku Osijek

  Nakon prvog posjeta Osječko-baranjskoj županiji sredinom travnja, izaslanstvo kineskih investitora i kinesko-jugoistočno europske asocijacije CSEBA-e, danas (10. lipnja) ponovo je obišlo Zračnu Više…

  Posselt je dugogodišnji stručnjak za jugoistočnu Europu Europskog parlamenta i veliki prijatelj hrvatskog naroda.

  Župan OBŽ Anušić primio Nijemce

  Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić danas je u službeni posjet primio izaslanstvo CSU-a, Unije za prognane i raseljene Nijemce predvođene Berndom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Ovo je važan korak u procesu donošenja odluke - Treba učiniti sve da dođemo do dogovora prije ljetne stanke"

  Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel najavio fizički samit čelnika EU

  Razgovaralo se o aktualnoj suradnji s mađarskom zajednicom u Osijeku kao i dosadašnjim zajedničkim projektima Osijeka s prijateljskim mađarskim gradovima

  Novoimenovani mađarski veleposlanik i generalni konzul na sastanku sa Žanom Gamoš

  Boris Piližota: "Odlazak sa sjednice u ovom je ekonomskom i političkom trenutku iznimno neodgovorno ponašanje"

  Dio oporbe zbog neprihvaćenog prijedloga napustio sjednicu Gradskoga vijeća