Arhiva

„Pozor! Plivamo na sceni“ 6

  Objavljeno 21.03.2017
  OsijekNews redakcija

  Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira 6. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“.

  Ove godine Festival okuplja najveći broj sudionika – 150 učenika i učenica iz 10 osnovnih škola grada i županije. Pozivamo Vas da popratite otvorenje Festivala, 21. ožujka u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

  Podsjetimo se: „POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja o promociji dramskog stvaralaštva osnovnoškolske djece i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka). Prve dvije godine događaj je organiziran kao natjecanje, a 3., 4. i 5. godinu organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza.

  Kao i svake godine, ocjenjivački sud sastavljen od glumaca Kazališta, dodjeljuje nagrade u posebnim kategorijama. Nagrada je ručno izrađena „Ribica“, a autorica ovogodišnjih primjeraka je volonterka Dokkice, Ljubica Jozić.

  U glazbeno-scenskom dijelu programa nastupit će učenici Glazbene škole Franje Kuhača i plesači plesnog studia Shine. Voditelji Festivala su Lovro Zelić i Mirna Šmit.

  Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije.