Arhiva

„Pozor! Plivamo na sceni“ 6

    Objavljeno 21.03.2017
    OsijekNews redakcija

    Dječja osječka kreativna kućica u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku organizira 6. po redu Festival petominutnih učeničkih igrokaza „POZOR! Plivamo na sceni“.

    Ove godine Festival okuplja najveći broj sudionika – 150 učenika i učenica iz 10 osnovnih škola grada i županije. Pozivamo Vas da popratite otvorenje Festivala, 21. ožujka u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

    Podsjetimo se: „POZOR! Plivamo na sceni“ je projekt nastao 2012. godine kao ideja o promociji dramskog stvaralaštva osnovnoškolske djece i to kao natjecanje u petominutnim izvedbama učeničkih igrokaza nastalih u sklopu školskih dramskih grupa. Ideju je prihvatilo Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku te postalo partner u organizaciji ovog događaja koji se održava u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (20. ožujka) i Svjetskog dana lutkarstva (21. ožujka). Prve dvije godine događaj je organiziran kao natjecanje, a 3., 4. i 5. godinu organizatori su odlučili događaj organizirati kao festival učeničkih igrokaza.

    Kao i svake godine, ocjenjivački sud sastavljen od glumaca Kazališta, dodjeljuje nagrade u posebnim kategorijama. Nagrada je ručno izrađena „Ribica“, a autorica ovogodišnjih primjeraka je volonterka Dokkice, Ljubica Jozić.

    U glazbeno-scenskom dijelu programa nastupit će učenici Glazbene škole Franje Kuhača i plesači plesnog studia Shine. Voditelji Festivala su Lovro Zelić i Mirna Šmit.

    Ciljevi ovoga projekta su promocija scenskog stvaralaštva djece, popularizacija kazališne umjetnosti među djecom, poticanje ljubavi prema scenskom izričaju i kazalištu te priznanje scenskog stvaralaštva učenika i učitelja osnovnih škola grada i županije.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    DOKKICA POZIVA NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA DJEČJIH PRAVA

    TOČNO U 12.00 SATI 100 DJECE U VELIKOJ FORMACIJI ZNAKA ‘PEACE’ PUSTIT ĆE 100 BIJELIH BALONA PREMA OSJEČKOM NEBU I Više…

    RADIONICE U DOKKICI U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI

    Kreativna kućica Dokkica poziva sve na uključivanje u radionice koje će se održavati u Dokkici u novoj školskoj godini. U Više…

    Međunarodni dan obitelji – Tajne sretnih obitelji

    Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji (15.svibnja) Dječja osječka kreativna kućica organizira besplatno predavanje ‘Tajne sretnih obitelji’ i kreativni piknik za Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na memorijalnom turniru u Rijeci, Katia je osvojila sve što se može osvojiti!

    Karate – Katia Šegavčić zlatna u Rijeci

    Sedam hrvatskih gradova točno u podne okupit će tisuće ljudi u Osijeku, Zagrebu, Čakovcu, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku točno u podne s nekih od svojih najatraktivnijih lokacija krenut će u lov na novi svjetski rekord u Najdužoj ljudskoj špagi na svijetu

    [FOTO] Srbić, Ude i Benović u subotu napadaju svjetski rekord u Najdužoj špagi na svijetu

    Prijava je otvorena za filmsku publiku i za one koji će to tek postati. Za tajnog je gledatelja najbitnije da se voli igrati, promišljati, analizirati, dijeliti svoje mišljenje i da želi doprinijeti reviji hrvatskog kratkog filma u Osijeku

    Filmska RUNDA traži tajnog gledatelja!