ŽIVOT

Predavanje „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“

Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana

Objavljeno 26.04.2019
Tamara Lemajić

U sklopu Edukativne muzejske akcije povodom Međunarodnog dana muzeja i u suradnji s NK Osijekom, Muzej likovnih umjetnosti organizira predavanje pod nazivom „Koja je uloga hrane u kondicijskoj spremi igrača“. Ovogodišnja tema Edukativne muzejske akcije je (pre)hrana, a Muzej je, uz financijsku pomoć osnivača, Osječko-baranjske županije, organizirao niz predavanja na tu temu.

U ponedjeljak, 29. travnja u 18:00 sati, predavanje će održati Marin Vučko, kondicijski trener NK Osijeka. Suradnja s NK Osijekom ostvarena je izložbom Kolekcija Vugrinec, koja je trenutno otvorena u Muzeju likovnih umjetnosti, a brojnim aktivnosti koje organiziraju s klubom, pridružuju se akciji pokrenimo grad.

Kondicijska priprema u sportu je jedan od osnovnih preduvjeta za uspjeh. Vrlo je bitno u svakom sportu stručno i temeljito planirati takvu vrstu treninga jer je kondicija svakako dobar temelj za tehničku i svaku drugu nadogradnju sportaša. Isto se odnosi i na zdravu i pravilnu prehranu koja je danas neizostavna kod vrhunskih sportaša, ali i svih onih koji se profesionalno i aktivno bave sportom. I Nogometni klub Osijek na tome zasniva značajan dio svojih trenažnih aktivnosti, vodeći uz to redovno i brigu o tomu kako se igrači hrane i koje namirnice unose u organizam.

 

foto: Pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, obojicu državne prvake, te Muški odbojkaški klub Mursa Osijek

Gradonačelnik nagradio državne prvake: boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića te odbojkaše MOK Mursa Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi upriličio svečano primanje za boksače Zvonimira Rebolja i Luku Pratljačića, Više…

Konferencija FOODCOOLTOUR, je okupila više od tri stotine uzvanika - vodeće europske i domaće stručnjake, predstavnike vlasti i akademske zajednice te prehrambene industrije

Konferencija Foodcooltour u Osijeku: Proizvodnja hrane i samodostatnost kao strateški resurs i pitanje nacionalne sigurnosti

Jandroković: Pitanje samodostatnosti postaje sve važnije, posebno u svijetlu globalnih događaja i najnovijih međunarodnih sukoba Najviše uvozimo voće, povrće, meso Više…

U nastavku teksta donosimo neke od originalnih, inovativnih i uzbudljivih destinacija koje ove jeseni nude gastro iskustvo za pamćenje.

Jesenski gastro vodič uz koje je odabir najboljih restorana mačji kašalj

Regionalna restoranska scena dinamično je dočekala jesensko razdoblje, a tom svjedoči niz odličnih restorana, bistroa, vinarija i barova koji nude Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Šampion Dunava za 2025. godinu je Graševina barrique 2020., vinarije Svijetli dvori iz Karanca! Najboljom ju je proglasila ocjenjivačka komisija sastavljena od 13 međunarodnih ocjenjivača. Najbolje crveno vino je Golberg Red Vinarije Belje, ružičasto Rose Vinarije Mons Aureus, a Graševina Vinarije Kovats najbolja je Novinarska graševina

[FOTO] Dodijelom Šampiona Dunava 2025. otvoren ovogodišnji Vinatlon

Dajte svojoj odjeći drugi život i  besplatno osvježite svoju garderobu! Pridružite  se na aktivnosti zamjene odjeće i budite dio održive mode

Razmjena odjeće u Info-centru za mlade

U ponedjeljak, 2. lipnja, Zagreb i još 20 hrvatskih gradova obilježavaju Europski dan svjesnosti o miasteniji gravis – tiha borba koju treba glasno podržati

Hrvatska u znaku zelene: Simbolična šetnja i svjetlosna podrška u Osijeku za oboljele od miastenije gravis