GOSPODARSTVO

Predsjednica jučer stigla na OLJK

Predsjednicu je pred Arheološkim muzejom dočekala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš s buketom ruža i hortenzija :)

  Objavljeno 07.07.2019
  Alan Srčnik

  Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svoj jučerašnji posjet Osijeku započela je obilaskom tvrtke Osječka pivovara. Tom prigodom Predsjednica je imala priliku pobliže se upoznati s bogatom tradicijom osječkog pivarstva koja seže u 1664. godinu, kada je upravo na ovom prostoru proizvedeno prvo hrvatsko pivo – piše Osijek.hr.

  Nakon Osječke pivovare Predsjednica je obišla Saponiju, modernu deterdžentsko-toaletnu industriju koja je u proteklih 125 godina postala sinonim za kvalitetu. Saponijini vrhunski brendovi poput: Faksa helizim, Ornela, Likvija, Tipsa, Arfa, Kalodonta – već desetljećima su udomaćeni u mnogim kućanstvima Hrvatske i inozemstva pa tako i u Predsjedničinom.

  Predsjednica Republike obišla je i tvrtku Žito, vodećeg proizvođača hrane u Slavoniji, odnosno tvrtkin pogon za proizvodnju pršuta – Prosciutto Pannonico u čepinskoj Prstenovoj ulici, gdje se upoznala s najsuvremenijim tehnološkim procesom proizvodnje vrhunskih pršuta na ovim prostorima.

  Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potom je u društvu župana osječko-baranjskoga Ivana Anušića, zamjenice gradonačelnika Osijeka Žane Gamoš i drugih visokih uzvanika – odlučila svojom nazočnošću uveličati Osječko ljeto kulture, najveću kulturnu manifestaciju u istočnoj Hrvatskoj koja se već 19 godina održava zahvaljujući organizacijskim i produkcijskim naporima Grada Osijeka.

  Predsjednicu je pred Arheološkim muzejom dočekala zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš s buketom ruža i hortenzija, nakon čega su se zaputile u Atrij na koncert zborske glazbe „RI&OS pop-rock Unplugged“.

  Foto i tekst: Osijek.hr

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Certifikat znači da tvrtka koja ga dobije nije imala niti jedan negativan događaj u svom poslovanju"

  Poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja Osijeka

  Analitičko-bonitetna kuća Bisnode HR u suradnji s Gradom Osijekom organizirala je u Poduzetničkom inkubatoru BIOS poslovni susret bonitetno izvrsnih tvrtki Više…

  "Najveća je sreća imati iznadprosječne Osječane koji svoju ljubav prema sportu i ljubav prema kvalitetnijem životu u Osijeku žive 24 sata na dan"

  Novouređeno nogometno igralište i prateći objekt SC „Ante Gotovina“

  Predsjednik NK Metalac Boro Ivković i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, danas su u Gradskoj četvrti Jug II – obišli i Više…

  Povezuje se židovska kulturna baština gradova podunavske regije

  Zajedničko nasljeđe podunavskih gradova okrunjeno novom turističkom rutom

  Na konferenciji za novinare održanoj u Hotelu Osijek predstavljen je projekt REDISCOVER u okviru kojega se povezuje židovska kulturna baština Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Donosimo prijavu s uvjetima izlaganja na sajmu koju možete preuzeti :D

  27. Osječki proljetni sajam i 21. Obrtnički sajam (6.-8.3.2020.)

  "Udruženje promiče zaštitu i interese svih vlasnika stanova te im pomaže u rješavanju poteškoća s kojima se stanari susreću"

  Izabrano novo rukovodstvo Udruženja stanara grada Osijeka

  Do 31. prosinca 2020. u Osijeku će se izgraditi 5G mreža

  Osijek postaje prvi hrvatski 5G grad