POLITIKA

Prisegnuli novi ministri: Među njima i “onaj” Filipović, Piletić spominjao sveca…

Šimpraga i Filipović su rekli samo "prisežem", a Marin Piletić rekao je: "Tako mi pomogao Sveti Josip Radnik, prisežem"

    Objavljeno 29.04.2022
    Ivona Amidžić

    U saboru su danas izglasana tri nova ministra: Damir Filipović, Marin Piletić i Anja Šimpraga. Nakon izglasavanja uslijedila je prisega, prenosi Index.

    Šimpraga i Filipović su rekli samo Prisežem, a Marin Piletić rekao je: “Tako mi pomogao Sveti Josip Radnik prisežem”.

    Za Anju Šimpragu, koja na mjesto potpredsjednice vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava dolazi s mjesta saborske zastupnice SDSS-a, glasalo je 77 zastupnika i 51 protiv.

    Novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, dosadašnji izvanredni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, dobio je potporu 77 zastupnika dok je 50 bilo protiv.

    Saborskom zastupniku HDZ-a i gradonačelniku Novske Marinu Piletiću povjerenje za dužnost ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike iskazalo je 77 zastupnika i 49 protiv.

    Odmah po izglasavanju, novi ministri i potpredsjednica Vlade položili su prisegu da će dužnost obnašati savjesno i časno u skladu s Ustavom i zakonima. Piletić je prisegnuo uz riječi : “Tako mi pomogao Sveti Josip  Radnik”.

    Čestitam i želim vam puno uspjeha, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković uz pljesak u sabornici.

    Oporba je uoči glasovanja ocijenila kako je nije riječ o rekonstrukcija već “potkopavanju države i demokracije”, “dekriminalizaciji Vlade” , “kozmetici”, “održavanju trgovačke koalicije”.

    Glasovanje za Anju Šimpragu:

    Nakon nje i za Davora Filipovića:

    foto: screenshot
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Osječki gradonačelnik Ivan Radić samoinicijativno je svoj saborski mandat prepustio Goranu Ivanoviću Lacu, a sve kako bi se mogao još više posvetiti odgovornoj funkciji vođenja grada Osijeka"

    Osječki gradonačelnik Ivan Radić više nije saborski zastupnik

    Jučer poslijepodne se na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu sastalo predsjedništvo HDZ-a, a nakon sjednice javnost je o odlukama i Više…

    Epidemiološke mjere kao i u prvom krugu

    Počelo tiskanje materijala za drugi krug lokalnih izbora

    Član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski izvijestio je u petak da danas počinju s tiskanjem materijala za drugi krug Više…

    „Grad Osijek ne treba ni desne ni lijeve politike, već bolje sutra za sve građane"

    Berislav Mlinarević te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora

    Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora „Naš Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde

    Trenutačno je u tijeku zimsko sezonsko sniženje i premda smo uveli niz pravila kako bi zaštitili građane od prevara, čak 72 posto građana kaže kako je naišlo na lažno sniženje

    Borzan ljuta: Tri četvrtine građana je naišlo na lažna sniženja