ŽIVOT

Projekt “Kužim te!”: U tijeku priprema izložbe učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja

Izložba koju pripremaju učeničke će radove predstaviti na roll-up bannerima

Objavljeno 15.02.2021
Ivona Amidžić

U sklopu projekta “Kužim te!” u tijeku priprema izložbe učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja i rizičnih ponašanja koja će od ožujka do lipnja biti postavljena u 18 srednjih škola na području Osječko-baranjske županije, piše Radio Osijek.

Projekt, kojemu je cilj osvješćivanje mladih o važnosti tema povezanih s mentalnim zdravljem, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

“Loše mentalno zdravlje rizični je faktor za daljnji razvoj i često ima dugoročne posljedice na život mladih. Naime, povezano je s rizičnim ponašanjem uključujući samoozljeđivanje, konzumaciju duhana, alkohola i droga, rizično seksualno ponašanje i izloženost nasilju. Također, posljedice zanemarenih poteškoća s mentalnim zdravljem sežu u odraslu dob i ometaju optimalno fizičko i mentalno funkcioniranje i vođenje ispunjavajućeg života”, ističu u PRONI Centru, koji projekt “Kužim te!” provode od početka lipnja prošle godine.

Projekt ima za cilj utjecati na pozitivan razvoj adolescenata u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, učenika srednjih škola kako bi osvijestili važnost sudjelovanja u vršnjačkoj prevenciji daljnjih rizičnih ponašanja, promovirali očuvanje mentalnog zdravlja svojih vršnjaka i unaprijedili osobne mogućnosti i potencijale.

“Od listopada do prosinca 2020.godine održano je pet radionica vršnjačkog kritičkog promišljanja putem kojih su osječki srednjoškolci (njih 105) upoznati s problemima rizičnih ponašanja. U sklopu radionica srednjoškolci su kreirali i poruke podrške svojim vršnjacima koji imaju poteškoća s mentalnim zdravljem i/ili rizičnim ponašanjem”, izvijestili su iz Centra koji projekt “Kužim te!” provode u partnerstvu sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

Izložba koju pripremaju učeničke će radove predstaviti na roll-up bannerima.

Projekt Kužim te! financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ako ste fascinirani paucima, veselit će vas da uskoro u Portanovu stiže i jedinstvena izložba tarantula i insekata, i to od 1. ožujka. Tarantule i insekti stižu iz cijeloga svijeta

Uskoro Izložba tarantula u Portanovi

Kao što su mnogi od vas već mogli primijetiti, privremeno je zatvorena Europa 92… A sve s ciljem otvorenja još Više…

Opći cilj projekta “Mobilni atelje” bio je poticanje i osnaživanje mladih iz ruralnih zajednica za aktivno sudjelovanje u društvu i rješavanje problema i potreba svojih lokalnih zajednica

Tribina “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” i izložba volonterskih pozicija

DKolektiv – organizacija za društveni razvoj organizira događaj “Angažirani mladi u ruralnim sredinama: izazovi i perspektive” koji će biti održan Više…

22.11. u srijedu održat će se popularno-znanstveno događanje u okviru projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, naslovljeno 130 godina Parčićeva misala (1893.–2023.)

FFOS: Najava radionice i izložbe 130 GODINA PARČIĆEVA MISALA (1893.–2023.)

U srijedu, 22. studenoga 2023., održat će se popularno-znanstveno događanje u okviru projekta popularizacije znanosti FUZ&JA Filozofskog fakulteta u Osijeku, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša