OSJEČANI

Projekt MOSS – Mobilna solarna stanica u pet osnovnih škola

Pet osječkih škola educirat će učenike o prednostima korištenja obnovljivih izvora energije

Objavljeno 02.10.2019
Ivona Amidžić

Početak školske godine donio je jednu novost u udruzi PLANTaža. Riječ je o projektu MOSS (Mobilna solarna stanica) koji doprinosi edukaciji ciljane skupine o prednostima korištenja obnovljivih izvora energije s naglaskom na solarnu fotonaponsku energiju.

Tako će učenici 5 osnovnih škola na području grada Osijeka steći nova znanja koja bi ne samo rezultirala racionalnijom potrošnjom električne energije, već i ukazala na prednosti korištenja obnovljivih izvora energije.

Projekt MOSS svojim edukativnim karakterom želi osvijestiti učenike i profesore o obnovljivim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti. Osim osnaživanja osjećaja odgovornosti prema okolišu i javnim resursima, ovim projektom potičemo interes učenika za daljnje istraživanje o alternativnim izvorima energije te njihovom primjenom u svakodnevnom životu.

Škole koje sudjeluju u projektu MOSS su OŠ Tin Ujević, OŠ Jagoda Truhelka, OŠ Mladost, OŠ Antuna Mihanovića i OŠ Dobriše Cesarića. Cijeli je projekt financijski podržan sredstvima Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i tvrtke Unikom.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ružićnjak u parku kralja Držislava postat će mjesto zbivanja pod nazivom “Svrati u park”

Udruga PLANTaža organizira “Svrati u park”: Razmjena reznica ili pelcera, savjeti i modni buvljak

Udruga PLANTaža ove godine je zadužena za organizaciju proslave Dana planeta Zemlje. “Zemljica prošli vikend nije bila dobro raspoložena te Više…

Kao Partner u provedbi projekta, GD Osijek – Žito organizirat će u Sokol Centru besplatne treninge rekreacije za osječke umirovljenike koji će se provoditi od prosinca do veljače 2022. godine

Projekt „Zlatne godine“ – Besplatne treninge za osječke umirovljenike

Zahvaljujući partnerstvu Udruge Plantaža i Gimnastičkog društva Osijek – Žito, a u sklopu prvedbe projekta „Zlatne godine“, osječki umirovljenici imat Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku