KULTURA

Prvi online „Film Talk“ projekta Resonance Cinema

"Film Talk" je potprogram projekta koji ima za cilj predstavljanje najdražih filmova iz svake zemlje uključene u projekt...

Objavljeno 13.01.2021
Ivona Amidžić

Četvrtak, 17. siječnja, u 17 sati rezervirajte za prvi Live Stream Film Talk u sklopu projekta Resonance Cinema u kinu Urania, Cultural Hub for Curious Minds.

Na rasporedu je slovenski film Razredni neprijatelj čiju projekciju organizira Mestni Kino Ptuj, a film će biti istovremeno prikazan online u sva četiri kina uključena u projekt.

“Film Talk” je potprogram projekta koji ima za cilj predstavljanje najdražih filmova iz svake zemlje uključene u projekt (Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska) gledateljima partnerskih zemalja te organiziranje panel rasprave uživo s redateljem filma nakon projekcije.

“Razredni neprijatelj” je slovenski kandidat za nagradu Oscar 2014. godine, snimljen po istinitom događaju iz jedne od slovenskih srednjih škola u kojoj su se učenici pobunili protiv novog profesora. Netrpeljivost učenika prema strogom profesoru njemačkog jezika raste iz dana u dan, što kulminira kada učenica Sabina počini samoubojstvo, a učenici za to krive upravo njega.

Film će biti dostupan za besplatno gledanje online putem LINK-a s početkom u 17:00 h (engleski titl), a u isto vrijeme će se film prikazivati i na velikom platnu kina Urania uz naplatu ulaznica (hrvatski titl). U razgovoru s redateljem Rokom Bičekom ćete moći sudjelovati uživo preko ZOOM-a i Facebook linka, s početkom u 20 h.

Novi filmski tjedan

U novom filmskom tjednu na program premijerno stižu četiri nova filma. Što biste učinili da morate organizirati vjenčanje iz snova muškarcu u kojeg ste zaljubljeni, a da vi niste njegova mlada? Upravo to se dogodilo organizatorici vjenčanja Marini u filmu Dok nas vjenčanje ne rastavi.

Od autora filmova 10 Cloverfield Lane i Opasnost iz dubine dolazi napeta priča o preživljavanju Izgubljeni na horizontu. Ono što je trebalo biti kratak let, pretvorilo se u pitanje života i smrti kada se Sara i Jackson nađu u avionu bez pilota dok ih okružuje samo beskraj oceana i neba.

U Kino klubu od četvrtka možete pogledati dva europska naslova. Obiteljska sportska avantura Najnogometaši govori o prijateljstvu, čarima djetinjstva te moći timskog duha. Hoće li Pakete i Helena uspjeti razriješiti misteriju koja ih je zatekla te spasiti svoje prijateljstvo?

Nakon uspješne trilogije koja je završila satiričnom dramom Golub sjedi na grani i promišlja egzistencijuO beskraju je prvi uradak proslavljenog redatelja Roya Anderssona, a za njega je i nagrađen Srebrnim lavom u Veneciji 2019. godine. Ovaj melankolično humoristični kaleidoskop priča o ljepoti, okrutnosti i banalnosti postojanja, u kojemu nas pripovjedač po uzoru na Šeherezadu vodi snovitim krajolikom napučenim usamljenim dušama u potrazi za iskrenim međuljudskim kontaktom.

Ne propustite pogledati ni psihološki triler Bježi o djevojci Chloe koja otkriva tajnu o svojoj „brižnoj” majci i tada kreće opasna i zlokobna igra živaca te animirane i sinkronizirane avanture Medo sa sjevera Ključevi kraljevstva o polarnom medi Normu koji biva optužen za zločin koji nije počinio i Duša (Pixar) o učitelju glazbe Joeu koji je oduvijek sanjao da će postati profesionalni jazz svirač.

“Napominjemo da će se svi programi provoditi uz poštivanje Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija – osigurana dezinfekcijska sredstva, propisani razmak među gledateljima i razmak između izvođača i publike”, naglašavaju iz kina Urania.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ministarstvo kulture investicijskom potporom od 200 tisuća kuna pomoglo je kompletnu obnovu strujnih instalacija, obnovu kinokabine i vanjsku rasvjetu primjerenu secesijskom biseru...

Kino Urania dobilo najmoderniji laserski projektor

Prvi je to takav projektor u Hrvatskoj, a došao je u pravo vrijeme s obzirom da je 2K digitalni projektor Više…

Dječje kazalište Branka Mihaljevića novu 2021. godinu započinje veselo - tradicionalnom manifestacijom “Zimske radosti” :D

Zimske radosti u Dječjem kazalištu

Dječje kazalište Branka Mihaljevića novu 2021. godinu započinje veselo – tradicionalnom manifestacijom “Zimske radosti”. Svakodnevno kazališno druženje u malom donjogradskom Više…

"Pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu akciji i sami pridonesu pomoći kupnjom ulaznice od 50 kuna na blagajni kazališta"

Humanitarni program HNK-a za stradale na Banovini

Nakon Novogodišnjeg koncerta, osječki HNK nastavio je prikupljati novac za potresom pogođene stanovnike na Banovini – do 15. siječnja traje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Program koji će Muzej likovnih umjetnosti ove godine prezentirati odvijat će se kroz on-line video zapise, putem muzejske Facebook stranice

Dolazi i ovogodišnja 16. NOĆ MUZEJA: “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”

"Dragi korisnici! Presretni smo i zahvalni što prepoznajete naš trud i rad i uvijek brzo (prebrzo!) popunite sva mjesta na našim radionicama"

Čepinska knjižnica popularnija nego ikad

Dječje kazalište Branka Mihaljevića simbolično će, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera obilježiti 90. rođendan skladatelja, književnika i novinara Branka Mihaljevića čije ime kazalište i nosi.

90. rođendan Branka Mihaljevića uz Zeko, Zriko i Janje