OSJEČANI

Put u izvrsnost- stipendije polaznicima Glazbene škole

Ovim projektom do sada je stipendirano 20-ero djece.

Objavljeno 20.11.2020
Darija Kovačić

Unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazi cijelo društvo, u Rotary zajednici ne nedostaje pozitivnog duha. Vodeći računa o misiji služenja zajednici Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer, nastavio je s projektom Put u izvrsnost, u kojem vlastitim sredstvima kao i sredstvima prikupljenim donacijama, dodjeljuje stipendije darovitim učenicima Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.

Projekt je započet 2018. godine organizacijom koncerta hrvatske pjevačke dive Radojke Šverko, na kojem je nastupio i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača Osijek pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach. Već iduće godine koncertom rock-legende Pere Galića, a uz obilježavanje 10. godine osnutka Kluba, te uz pratnju i gostovanje polaznika Glazbene škole, nastavlja se podrška izvrsnosti mladih.

Kako je ova godina posebna i preporuka je da se zbog epidemioloških mjera u skoro vrijeme ne organiziraju veća okupljanja, Klub nadalje i ove godine nastavlja svoju akciju izravnom uplatom stipendija Glazbenoj školi.

Cilj projekta je poticanje izvrsnosti te podrška najdarovitijim učenicima, kako bi mogli nastaviti svoje školovanje  u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek. Ovim projektom do sada je stipendirano 20-ero djece.

Kao i svake godine,  prijave se vrše putem Prijavnice za natječaj za dodjelu stipendije objavljene na mrežnoj stranici Glazbene škole.

Natječaj je otvoren do 15. prosinca 2020. godine, a Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer, ovim putem poziva polaznike da se prijave u što većem broju.

Glazbena škola Franje Kuhača ovaj petak 20. studenog slavi svoj 99. rođendan, koji će zbog epidemioloških mjera biti obilježen virtualno uz niz video uradaka i čestitki.

“Članovi Kluba nadaju se kako će uskoro biti u prilici njihovu izvrsnost doživjeti i u realnom svijetu i to organizacijom novog zajedničkog glazbenog projekta koje će dakako podijeliti i sa svojim sugrađanima. Do tada, bit će nam zadovoljstvo uživati u njihovoj darovitosti virtualno – uz daljnju financijsku podršku i poticanje izvrsnosti”, piše u priopćenju Rotary kluba Osijek.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Info-centar za mlade Osijek  te poziva na sudjelovanje u svojoj aktivnosti

Osijek po tvojoj mjeri

Voliš svoj grad i želiš u njemu što više sadržaja za mlade? Može li Osijek biti više po mjeri mladih? Više…

Ako si najbolja/najbolji – ne propusti priliku!

Trenutno najatraktivnija stipendija u Osijeku

Zaklade “Srce grada Osijeka” raspisuje 5. Javni natječaj za dodjelu 30 stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka” za akademsku godinu 2020./2021. Više…

"Stanje na hrvatskim sveučilištima danas je relativno dobro, ali u slučaju bilo kakvih zahtjeva kompletnog prelaska na online nastavu, odgovorno tvrdim da su sva sveučilišta i sve sastavnice spremne na to"

Fuchs: Sveučilišta za 24 sata mogu prijeći na online nastavu

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u ponedjeljak da je epidemiološko stanje u hrvatskom obrazovnom sustavu relativno dobro, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U ponedjeljak od 16:00 do 19:00 sati

Dobrovoljno davanje krvi u Retfali

Info-centar za mlade Osijek  te poziva na sudjelovanje u svojoj aktivnosti

Osijek po tvojoj mjeri

Ministar je istaknuo kako se procjenjuje da škole i dalje nisu mjesta širenja zaraze

Fuchs: Škole će ostati decentralizirane u odnosu na nove opće mjere