OSJEČANI

Put u izvrsnost- stipendije polaznicima Glazbene škole

Ovim projektom do sada je stipendirano 20-ero djece.

Objavljeno 20.11.2020
Darija Kovačić

Unatoč izazovnim vremenima u kojima se nalazi cijelo društvo, u Rotary zajednici ne nedostaje pozitivnog duha. Vodeći računa o misiji služenja zajednici Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer, nastavio je s projektom Put u izvrsnost, u kojem vlastitim sredstvima kao i sredstvima prikupljenim donacijama, dodjeljuje stipendije darovitim učenicima Glazbene škole Franje Kuhača Osijek.

Projekt je započet 2018. godine organizacijom koncerta hrvatske pjevačke dive Radojke Šverko, na kojem je nastupio i Dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača Osijek pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach. Već iduće godine koncertom rock-legende Pere Galića, a uz obilježavanje 10. godine osnutka Kluba, te uz pratnju i gostovanje polaznika Glazbene škole, nastavlja se podrška izvrsnosti mladih.

Kako je ova godina posebna i preporuka je da se zbog epidemioloških mjera u skoro vrijeme ne organiziraju veća okupljanja, Klub nadalje i ove godine nastavlja svoju akciju izravnom uplatom stipendija Glazbenoj školi.

Cilj projekta je poticanje izvrsnosti te podrška najdarovitijim učenicima, kako bi mogli nastaviti svoje školovanje  u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek. Ovim projektom do sada je stipendirano 20-ero djece.

Kao i svake godine,  prijave se vrše putem Prijavnice za natječaj za dodjelu stipendije objavljene na mrežnoj stranici Glazbene škole.

Natječaj je otvoren do 15. prosinca 2020. godine, a Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer, ovim putem poziva polaznike da se prijave u što većem broju.

Glazbena škola Franje Kuhača ovaj petak 20. studenog slavi svoj 99. rođendan, koji će zbog epidemioloških mjera biti obilježen virtualno uz niz video uradaka i čestitki.

“Članovi Kluba nadaju se kako će uskoro biti u prilici njihovu izvrsnost doživjeti i u realnom svijetu i to organizacijom novog zajedničkog glazbenog projekta koje će dakako podijeliti i sa svojim sugrađanima. Do tada, bit će nam zadovoljstvo uživati u njihovoj darovitosti virtualno – uz daljnju financijsku podršku i poticanje izvrsnosti”, piše u priopćenju Rotary kluba Osijek.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Učenici i nastavnici II. gimnazije Osijek već godinama grade suradnički odnos i pristup nastavi. Navedeno je potvrđeno brojim projektnim aktivnostima, izvannastavnim aktivnostima

Osječka II. gimnazija skriva tamnice i zmajeve u svojim prostorima!

Učenici II. gimnazije Osijek od početka školske godine između brojnih izvannastavnih aktivnosti i školskih projekata mogu odabrati i sudjelovanje u Više…

Kada govorimo o studentskim stipendijama, riječ je o stipendiji od 1600 eura godišnje, a učenička stipendija iznosi 800 eura godišnje.“- istaknuo je gradonačelnik Radić

Dodijeljene 84 stipendije osječkim učenicima i studentima

Osječki gradonačelnik Ivan Radić dodijelio je 84 učeničke i studentske stipendije za školsku odnosno akademsku godinu 2023./2024. „Govorimo o 52 Više…

Savjet mladih Grada Osijeka i Savjet mladih Osječko-baranjske županije od 8. svibnja organiziraju tradicionalni natječaj za najbolji maturantski slogan

Najbolji maturantski slogan

Članovi Savjeta mladih Grada Osijeka i Savjeta mladih Osječko-baranjske županije najavljuju projekt „Najbolji maturantski slogan“. Ovaj prepoznatljiv projekt nagradni je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku