OSJEČANI

Quadrilla ’18. sa 2714 maturanata u OBŽ – ili 558 manje u odnosu na ’15.

Samo 'mrvica surfanja' po quadrilli prethodnih godina, dovede nas do nezgodnog podatka

Objavljeno 16.05.2018
Alan Srčnik

Samo ‘mrvica surfanja’ po quadrilli prethodnih godina, dovede nas do nezgodnog podatka, a kako je od 2015. godine do danas, brojka maturanata u Osječko-baranjskoj županiji, koji će plesati u utorak (22.5.2018.) ples – quadrilla, pao s 3272 do 2714. To je čak 558 maturanata manje, za samo 3 godine!

– To je upozorenje svima. Nećemo danas o tome. Ali, rukavi se moraju zasukati među svima koji vode računa o tome u Hrvatskoj – kazao je među ostalim župan Osječko-baranjski Ivan Anušić.

Uzmemo li obzir da su to redom 18-godišnjakinje i 18-godišnjaci, djeca rođena 2000. godine, a ako izuzmemo vjerojatnost odlaska cijelih obitelji iz Hrvatske posljednjih godina, čini se da je hrvatski demografski problem, onda i u OBŽ, zacjelo počeo koncem ’90-tih. Nismo demografi, stručnjaci uopće … naše pretpostavke ne moraju biti točne, ali ‘možemo pogledati …’

NIJE SVE TAKO CRNO

Pa ipak, nije sve tako crno! Maturanti na području OBŽ će po 14. put u utorak plesati quadrillu i oprostiti se od školskih klupa. Jučer je u Osijeku predstavljen program manifestacije, čiji će središnji dio biti ples uz nezaobilaznu milenijsku fotografiju. Županija će manifestaciju popratiti i financijski.

Kako je posljednja proba zbog kiše otkazana, nova će se održati u petak. Quadrilla se pleše u podne, a za milenijsku fotografiju maturanti će ‘ispisati’ riječ – challenge (izazov).

 

VEZANE VIJESTI

Ovo je 14. puta za redom da se provodi "Ispraćaj maturanata" Osječko-baranjske županije.

FOTO Quadrilla: Maturanti otplesali iz srednjoškolskog života

Maturanti su se jučer oprostili od svog srednjoškolskog obrazovanja tradicionalnim projektom “Ispraćaj maturanata” Osječko-baranjske županije. U podne su svi učenici Više…

I ove godine maštoviti slogani krasili majice maturanata

FOTO: Što poručuju maturanti?

Najpopularniji francuski dvorski ples među maturantima – Quadrilla – otplesan je u Županijskoj ulici, a maturanti su spremni za nastavak Više…

Prve generalne probe plesanja Quadrille, predviđene za danas u 13.00 sati, neće biti

Zbog kiše otkazana proba Quadrille!

Iz kabineta Osječko-baranjske županije javljaju kako je otkazana današnja proba Quadrille. Obavijest glasi: “Obavještavamo Vas da je zbog loših vremenskih Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Nema ljepšeg osjećaja od onog kada ti se srce smije i osjetiš da je to ona istinska sreća o kojoj se govori. Naši nogometaši doprijenili su da se odmaknemo od loših misli i barem na kratko uživamo i živimo za trenutke sreće, zajedništva i ljubavi!

VATRENI omogućili: ROĐENDANSKA PROSLAVA UZ NAJVEĆI BROJ (NE)POZVANIH GOSTIJU

Uz uobičajenu lokaciju, fan zonu osječku Tvrđu, ovog puta organizirano gledanje utakmice u centru grada na glavnom trgu!

DVIJE LOKACIJE U OSIJEKU ZA ISTU ŽELJU – ZLATO NAŠIM VATRENIMA!

Naši poznati Osječani već su odavno spremni za večeras. Peku se torte, čiste ulice, odmara na klupi ... sve to iščekujući dan D koji nam je napokon osvanuo!

Poznati Osječani već vatreno navijaju!