ŽIVOT

Radić najavio pola milijuna kuna pomoći KBC-u Osijek i u 2022.

Grad Osijek najveći je donator Klinike za ginekologiju

Objavljeno 19.01.2022
Ivona Amidžić

Donacijom Grada Osijeka u vrijednosti od 240.000 kuna završena je obnova prvoga kata Klinike za ginekologiju u osječkom KBC-u, čime je pacijenticama i medicinskom osoblju osiguran kvalitetniji boravak i rad.

Tim je povodom osječki KBC u srijedu obišao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić te istaknuo kako Grad, iako nije osnivač Kliničkog bolničkog centra, kontinuirano pomaže njegov rad, što će nastaviti činiti i u budućnosti.

– Ranije smo već sudjelovali u opremanju Ambulante za parodontologiju, Klinike za kirurgiju, kao i Klinike za ginekologiju. Grad Osijek je u proračunu za 2022. godinu izdvojio preko pola milijuna kuna za donacije KBC-u Osijek i nastavit će pomagati u budućnosti kako bi podigao standard zdravstvene zaštite svih stanovnika grada Osijeka na višu razinu – izjavio je gradonačelnik Radić.

Predstojnica Klinike za ginekologiju KBC-a Osijek dr. Andrijana Müller zahvalila je donatorima, među kojima su i NK Osijek koji je priskrbio nove ormariće za pacijente, te Općini Čepin koja je osigurala ličilačke radove.

– Grad Osijek ne sudjeluje u upravljačkoj strukturi KBC-a, ali su osluhnuli i znaju prepoznati naše pozive i potrebe, da našim pacijenticama omoguće bolji i ugodniji boravak u klinici. Ovom donacijom gradska uprava svrstava se u našeg najvećeg donatora. Naše pacijentice nekada znaju kod nas boraviti i više od 100 dana, što može biti vrlo stresno razdoblje u njihovom životu. Ovdje su bili podovi iz 1986. godine, peru se i dezinficiraju po dva puta dnevno i s vremenom su se uništili. Omogućivši im ugodniji boravak, zajedno s našom medicinskom skrbi omogućavamo im bolji ishod liječenja – rekla je dr. Muller.

– Posebno smo zahvalni Gradu Osijeku na rekordnim donacijama prošle godine od 630 tisuća kuna za različite ustrojstvene jedinice. Grad Osijek kontinuirano donacijama pomaže Klinici za ginekologiju, bilo je pomoći za razne uređaje i uređenje prostora. Zahvalni smo NK Osijeku i svim donatorima. Donacija nije tajna, 250.000 kuna dao je otprilike Grad Osijek, a oko 55.000 NK Osijek, čime smo zaokružili cjelokupno uređenje na 1. katu – rekao je ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić.

– Sretni smo i ponosni na ovu donaciju, to je naša uloga u zajednici. Bitna je i izvanredna suradnja s Gradom Osijekom i gradonačelnikom, naše su strateške odredbe da u ovim vremenima na neki način vratimo jedan mali dug zajednici. Naravno, bit će toga i ubuduće, ovo je samo početak – zaključio je predsjednik Uprave NK Osijek Vladimir Čohar.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a ovu će posebnu prigodu obilježiti uz naglasak na jednu Više…

Pakete je u ime TIKA-e predala Sedef Bulut, koordinatorica atašea programsko koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju

Velika donacija 300 humanitarnih prehrambenih paketa za osječke građane u potrebi

Turska agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) povodom mjeseca ramazana, a u suradnji s Podravkom, donirala je u petak 300 Više…

Problemi su otklonjeni zahvaljujući investiciji od 850.000 kuna - Radić: Osluškujemo inicijative i probleme naših sugrađana na terenu

Gradonačelnik obišao Višnjevac – Ovo su najveća ulaganja u Višnjevac u posljednjem desetljeću

Gradonačelnik Ivan Radić zajedno sa suradnicima obišao je u ponedjeljak obnovljenu Ulicu Ivana Filipovića i kanal Petruš u Višnjevcu. Riječ Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

„Predivnu sortu imamo, imamo znanja, imamo izuzetne rezultate, imamo struku koja nas podržava, ali na koncu, moramo se najviše uzdati u sebe"

Konferencija “GO – Graševina Osijek”: Graševina – lokomotiva koja će vući sve hrvatske sorte!

Spektakularne letjelice, koreografije vještih pilota i izložena oprema spremna je opet privući Osječane i ostale posjetitelje i ispuniti im poslijepodne dobrom zabavom

Ovog ljeta na nebo iznad Slavonije vraća se Osijek Air Show

Upozorenje DHMZ-a za osječku regiju: "BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima"

JOŠ JEDNO UPOZORENJE za sjever, sutra i istok, Hrvatske, prijete velika tuča i jaki udari vjetra!