ŽIVOT

Radni tjedan od 4 dana?

Sve više poslodavaca eksperimentira s pružanjem tri slobodna dana tjedno svojim radnicima uz zadržavanje iste plaće

Objavljeno 17.03.2019
Tamara Lemajić

Niz britanskih kompanija prebacuje svoje poslovanje na četverodnevni radni tjedan zbog sve prisutnije ideje da bi skraćeni radni tjedan mogao poboljšati produktivnost radnika te osigurati bolju ravnotežu između poslovnog i privatnog života, piše Guardian.

Stoga sve više poslodavaca eksperimentira s pružanjem tri slobodna dana tjedno svojim radnicima uz zadržavanje iste plaće.

Ideja o skraćenom radnom tjednu u posljednje je vrijeme došla do izražaja zbog ekonomskih, društvenih ,zdravstvenih i tehnoloških razloga. Naime, preopterećenost poslom rezultira s tisućama oboljelih od depresije svake godine, rad prekovremeno dodatno otežava balansiranje između karijere i brige o obitelji, a uz sve to razvoj tehnologije transformira koncept rada i radnog dana kakvog danas poznajemo.

Toga polako postaju svjesni i neki hrvatski poslodavci, a kako je Novac već izvještavao, neke tvrtke poput konzultantske kuće Logička matrica, s četverodnevnim radnim tjednom krenuli su još krajem prošle godine, piše posao.hr.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radna mjesta ovaj tjedan nude; Gi Group Staffing Solutions, Konzum, Tvrtka "From Sarajevo To Red Africa, Kristal... provjerite, možda se u ovim ponudama nalazi vaše buduće radno mjesto!

Ponuda slobodnih radnih mjesta u OBŽ – pogledajte!

Gi Group Staffing Solutions traži Agente u call centru za privatne korisnike u Rijeci i Osijeku. Kvalifikacije uključuju poznavanje rada Više…

Ovaj tjedan poslove nude Konzum, Studenac, Adecco, Kokor d.o.o., Vetti Group, Hervis, opcija ima puno a pogledajte koja odgovara baš vama.

Tjedna ponuda slobodnih radnih mjesta u OBŽ

Posjetite posao.hr i otkrijte 10 pozicija koje su istaknute za vas ovaj tjedan. Vaša nova karijera može biti samo nekoliko Više…

Udruga Pobjede koja se brine za Azil za pse u Nemetinu traži radnika, novog vrijednog člana ekipe, a oglas za posao detaljno opisuje kakvu osobu traže. Javite se ako ste zaineresirani!

Udruga Pobjede traži novog člana ekipe

Voditelji udruge Pobjede su na svoj orginalni ali i detaljan način pojasnili u svom oglasu na Facebook stranici Azil Osijek Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)